Чебуреки – 10 найвдаліших рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування хрумких чебуреків на кефірі

Порадуйте близьких хрумким частуванням з апетитною м’ясною начинкою. Приготуйте домашні чебуреки на ніжному тесті кефіру. Готову страву подавайте з улюбленими соусами!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 300-330 грн.
  • Кефір – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Вливаємо кефір у глибоку миску і сюди розбиваємо куряче яйце. Розмішуємо до однорідності.

2. В масу просіюємо борошно і додаємо сіль. Знову починаємо розмішувати.

3. Коли тісто стане густішим, викладаємо його на стіл і починаємо вимішувати руками.

4. Довго розминаємо тісто руками, поки з нього не вийде пишна і щільна грудка.

5. Підготуємо та начинку. У розморожений м’ясний фарш додаємо сіль, перець і подрібнену цибулю. Розмішуємо.

6. Тісто розділяємо на невеликі шматки, потім розкочуємо їх у тонкі пластинки. Вирізаємо із продукту рівні кола.

7. На половинку кожного кола тонким шаром викладаємо м’ясну начинку. Складаємо продукт навпіл і скріплюємо краї вилкою.

8. Нагріваємо з олією сковороду. Обсмажуємо чебуреки на помірному вогні до яскравої скоринки.

9. Викладаємо гарячу страву по тарілках та подаємо її до столу. Готово!