Покроковий рецепт приготування хрумких чебуреків на кефірі
Порадуйте близьких хрумким частуванням з апетитною м’ясною начинкою. Приготуйте домашні чебуреки на ніжному тесті кефіру. Готову страву подавайте з улюбленими соусами!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 300-330 грн.
- Кефір – 150 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1. Вливаємо кефір у глибоку миску і сюди розбиваємо куряче яйце. Розмішуємо до однорідності.
2. В масу просіюємо борошно і додаємо сіль. Знову починаємо розмішувати.
3. Коли тісто стане густішим, викладаємо його на стіл і починаємо вимішувати руками.
4. Довго розминаємо тісто руками, поки з нього не вийде пишна і щільна грудка.
5. Підготуємо та начинку. У розморожений м’ясний фарш додаємо сіль, перець і подрібнену цибулю. Розмішуємо.
6. Тісто розділяємо на невеликі шматки, потім розкочуємо їх у тонкі пластинки. Вирізаємо із продукту рівні кола.
7. На половинку кожного кола тонким шаром викладаємо м’ясну начинку. Складаємо продукт навпіл і скріплюємо краї вилкою.
8. Нагріваємо з олією сковороду. Обсмажуємо чебуреки на помірному вогні до яскравої скоринки.
9. Викладаємо гарячу страву по тарілках та подаємо її до столу. Готово!