Чорна смородина без варіння з цукром на зиму — смачний і корисний спосіб заготівлі ягоди. Чорна смородина – неймовірно корисна ягода, вона містить велику кількість вітамінів С і РР, її вживання позитивно впливає на травному-кишковий тракт і серцево-судинну систему. Щоб ви змогли заготовити їх на зиму, ми підібрали 7 рецептів перетертої смородини з цукром без варіння.
Протерта чорна смородина з цукром без варіння на зиму
Щоб зробити процес зимових заготовок ще більш простим і швидким, пропонуємо вам скористатися цим простим рецептом перетертої чорної смородини з цукром без варіння. Заготівля відмінно зберігається і має насичений смак.
Інгредієнти на
5 порц.
- чорна Смородина 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
Процес приготування:
- Як заготовити протерту чорну смородину без варіння з цукром на зиму? Підготуйте інгредієнти. Смородину переберіть і промийте.
- Ягоди відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
- У ягід видалити гілочки і плодоніжки.
- Перекладіть смородину в чашу блендера і додайте до нього цукор. Кількість цукру залежить від умов, у яких буде зберігатися заготовка. Якщо ви плануєте тримати її при кімнатній температурі, то необхідно 2 кг цукру на 1 кілограм ягід. Якщо зберігати смородину в холодильнику, то пропорції будуть 1 до 1.
- Перекладіть перетерті ягоди в миску і залиште на кілька годин при кімнатній температурі. Кожні 30-60 хвилин перемішуйте масу, поки цукор повністю не розчиниться.
- Після цього розкладіть перетерту смородину по чистим сухим банкам, закрийте їх і поставте на зберігання.
Приємного апетиту!
Чорна смородина через м’ясорубку без варіння
Для заготівлі смородини на зиму можна скористатися різними кухонними пристосуваннями. Наприклад, ягоди можна прокрутити через м’ясорубку, змішати з цукром і в такому вигляді зберігати заготовку до зими.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- чорна Смородина – 800 гр.
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
1. Смородину переберіть і промийте.
2. Відкиньте ягоди на друшляк, щоб вони трохи просохли.
3. Пересипте смородину в миску, засипте її цукром, перемішайте.
4. Потім прокрутіть ягоди разом з цукром через м’ясорубку. Залиште масу на пару годин при кімнатній температурі.
5. Потім перекладіть смородиновую масу в стерилізовані банки. Закрийте банки кришками і поставте в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Як заготовити чорну смородину через блендер без варіння?
Заготовки з чорної смородини багаті вітамінами і взимку чудово підтримує ослаблений організм. При легкому нездужанні або застуді перетерту смородину можна пити разом з гарячим трав’яним чаєм.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор – 1,3 кг
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть від гілок і листя, промийте і просушіть.
2. Перекладіть ягоди чашу і подрібніть їх блендером.
3. Потім додайте в ягідне пюре цукор і ще раз збийте.
4. Залиште ягідну масу на ніч в холодильнику, щоб цукор повністю розчинився. Після цього можна розкласти заготовку по чистим банкам.
5. Зберігайте перетерту смородину з цукром в холодильнику.
Приємного апетиту!
Густе желе з чорної смородини на зиму без варіння
По цьому рецепту ви зможете заготовити на зиму ніжне желе з чорної смородини. Процес не займає багато часу і не вимагає варіння.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Желатин – 40 гр.
Процес приготування:
1. Чорну смородину переберіть від сміття, промийте і просушіть.
2. Подрібніть ягоди блендером.
3. В ягідну масу додайте цукор, перемішайте і залиште в холодильнику на кілька годин. Кожні 30-40 хвилин перемішуйте ягідну масу, щоб цукор повністю розчиниться.
4. Желатин розчиніть у воді, залиште на 10-15 хвилин, щоб він набух. Потім желатинову масу поставте на повільний вогонь, нагрійте і постійно помішуючи, доведіть желатин до повного розчинення.
5. Після цього змішайте ягідну масу з желатинової, добре перемішайте.
6. Розкладіть смородиновую масу по чистим банкам і щільно закрийте їх, помістіть в холодильник до повного застигання. Зберігайте смородинове желе в холодильнику.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини без варіння з апельсином на зиму
Не дивлячись на різноманіття різних фруктових джемів і конфітюрів на полицях магазинів власники присадибних ділянок воліють самостійно робити такі заготовки на зиму. За цим рецептом у вас вийде багата вітаміном С заготівля з чорної смородини і апельсина.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Чорна смородина – 1 кг
- Цукор – 500 гр.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Чорну смородину переберіть від гілочок і листя, промийте і просушіть.
2. Половину ягід викладіть в контейнер в цілому вигляді.
3. Другу частину ягід разом з цукром і часточками апельсина подрібніть в блендері.
4. Влийте отриману масу в контейнери поверх цілих ягід смородини.
5. Контейнери закрийте кришками і помістіть заготовку в морозилку на зберігання.
Приємного апетиту!
Чорна смородина, перетерта з цукром для заморозки
Заготовки на зиму – це не обов’язково варення, джеми і компоти. Є дуже прості рецепти, наприклад, перетерта смородина з цукром – це швидко і просто. А зберігати її можна в морозилці.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- чорна Смородина – 500 гр.
- Цукор – 500 гр.
Процес приготування:
1. Ягоди переберіть від сміття, відірвіть гілочки і плодоніжки, помийте.
2. Відкиньте смородину на друшляк, щоб вся вода стекла.
3. Подрібніть ягоди з допомогою блендера або товкачика.
4. Ягідну масу змішайте з цукром.
5. Отриману масу розкладіть у спеціальні контейнери або пакети для заморозки. Надішліть перетерту смородину з цукром в морозилку.
Приємного апетиту!
Як приготувати сире варення з чорної смородини на зиму в банках?
Варення, яке закочується без варіння, ще по-іншому називають сирим. Приготування таких заготовок економить ваш час і сили, у них зберігається максимум вітамінів і корисних речовин.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- чорна Смородина – 1 л
- Цукор – 2 кг
Процес приготування:
1. Ягоди смородини переберіть, помийте і відкиньте на друшляк.
2. Прокрутіть ягоди через м’ясорубку.
3. Додайте в ягідну масу цукор і перемішайте до однорідного стану.
4. Залиште ягідне пюре на 12 годин. Періодично перемішуйте ягідну масу, щоб цукор повністю розчинився.
5. Після цього варення розкладіть по стерилізованим банкам. Зверху присипте цукром і закрийте кришками. Зберігайте сире варення в холодному підвалі або холодильнику.
Приємного апетиту!