Чорна смородина без варіння з цукром на зиму – 7 рецептів протертою смородини з фото покроково

Чорна смородина без варіння з цукром на зиму — смачний і корисний спосіб заготівлі ягоди. Чорна смородина – неймовірно корисна ягода, вона містить велику кількість вітамінів С і РР, її вживання позитивно впливає на травному-кишковий тракт і серцево-судинну систему. Щоб ви змогли заготовити їх на зиму, ми підібрали 7 рецептів перетертої смородини з цукром без варіння.

Протерта чорна смородина з цукром без варіння на зиму

Щоб зробити процес зимових заготовок ще більш простим і швидким, пропонуємо вам скористатися цим простим рецептом перетертої чорної смородини з цукром без варіння. Заготівля відмінно зберігається і має насичений смак.

Інгредієнти на
5 порц.

  • чорна Смородина 1 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити протерту чорну смородину без варіння з цукром на зиму? Підготуйте інгредієнти. Смородину переберіть і промийте.
  2. Ягоди відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  3. У ягід видалити гілочки і плодоніжки.
  4. Перекладіть смородину в чашу блендера і додайте до нього цукор. Кількість цукру залежить від умов, у яких буде зберігатися заготовка. Якщо ви плануєте тримати її при кімнатній температурі, то необхідно 2 кг цукру на 1 кілограм ягід. Якщо зберігати смородину в холодильнику, то пропорції будуть 1 до 1.
  5. Перекладіть перетерті ягоди в миску і залиште на кілька годин при кімнатній температурі. Кожні 30-60 хвилин перемішуйте масу, поки цукор повністю не розчиниться.
  6. Після цього розкладіть перетерту смородину по чистим сухим банкам, закрийте їх і поставте на зберігання.

Приємного апетиту!

Чорна смородина через м’ясорубку без варіння

Для заготівлі смородини на зиму можна скористатися різними кухонними пристосуваннями. Наприклад, ягоди можна прокрутити через м’ясорубку, змішати з цукром і в такому вигляді зберігати заготовку до зими.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • чорна Смородина – 800 гр.
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Смородину переберіть і промийте.

2. Відкиньте ягоди на друшляк, щоб вони трохи просохли.

3. Пересипте смородину в миску, засипте її цукром, перемішайте.

4. Потім прокрутіть ягоди разом з цукром через м’ясорубку. Залиште масу на пару годин при кімнатній температурі.

5. Потім перекладіть смородиновую масу в стерилізовані банки. Закрийте банки кришками і поставте в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Як заготовити чорну смородину через блендер без варіння?

Заготовки з чорної смородини багаті вітамінами і взимку чудово підтримує ослаблений організм. При легкому нездужанні або застуді перетерту смородину можна пити разом з гарячим трав’яним чаєм.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор – 1,3 кг

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть від гілок і листя, промийте і просушіть.

2. Перекладіть ягоди чашу і подрібніть їх блендером.

3. Потім додайте в ягідне пюре цукор і ще раз збийте.

4. Залиште ягідну масу на ніч в холодильнику, щоб цукор повністю розчинився. Після цього можна розкласти заготовку по чистим банкам.

5. Зберігайте перетерту смородину з цукром в холодильнику.

Приємного апетиту!

Густе желе з чорної смородини на зиму без варіння

По цьому рецепту ви зможете заготовити на зиму ніжне желе з чорної смородини. Процес не займає багато часу і не вимагає варіння.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Желатин – 40 гр.

Процес приготування:

1. Чорну смородину переберіть від сміття, промийте і просушіть.

2. Подрібніть ягоди блендером.

3. В ягідну масу додайте цукор, перемішайте і залиште в холодильнику на кілька годин. Кожні 30-40 хвилин перемішуйте ягідну масу, щоб цукор повністю розчиниться.

4. Желатин розчиніть у воді, залиште на 10-15 хвилин, щоб він набух. Потім желатинову масу поставте на повільний вогонь, нагрійте і постійно помішуючи, доведіть желатин до повного розчинення.

5. Після цього змішайте ягідну масу з желатинової, добре перемішайте.

6. Розкладіть смородиновую масу по чистим банкам і щільно закрийте їх, помістіть в холодильник до повного застигання. Зберігайте смородинове желе в холодильнику.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини без варіння з апельсином на зиму

Не дивлячись на різноманіття різних фруктових джемів і конфітюрів на полицях магазинів власники присадибних ділянок воліють самостійно робити такі заготовки на зиму. За цим рецептом у вас вийде багата вітаміном С заготівля з чорної смородини і апельсина.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Чорна смородина – 1 кг
  • Цукор – 500 гр.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

1. Чорну смородину переберіть від гілочок і листя, промийте і просушіть.

2. Половину ягід викладіть в контейнер в цілому вигляді.

3. Другу частину ягід разом з цукром і часточками апельсина подрібніть в блендері.

4. Влийте отриману масу в контейнери поверх цілих ягід смородини.

5. Контейнери закрийте кришками і помістіть заготовку в морозилку на зберігання.

Приємного апетиту!

Чорна смородина, перетерта з цукром для заморозки

Заготовки на зиму – це не обов’язково варення, джеми і компоти. Є дуже прості рецепти, наприклад, перетерта смородина з цукром – це швидко і просто. А зберігати її можна в морозилці.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • чорна Смородина – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть від сміття, відірвіть гілочки і плодоніжки, помийте.

2. Відкиньте смородину на друшляк, щоб вся вода стекла.

3. Подрібніть ягоди з допомогою блендера або товкачика.

4. Ягідну масу змішайте з цукром.

5. Отриману масу розкладіть у спеціальні контейнери або пакети для заморозки. Надішліть перетерту смородину з цукром в морозилку.

Приємного апетиту!

Як приготувати сире варення з чорної смородини на зиму в банках?

Варення, яке закочується без варіння, ще по-іншому називають сирим. Приготування таких заготовок економить ваш час і сили, у них зберігається максимум вітамінів і корисних речовин.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • чорна Смородина – 1 л
  • Цукор – 2 кг

Процес приготування:

1. Ягоди смородини переберіть, помийте і відкиньте на друшляк.

2. Прокрутіть ягоди через м’ясорубку.

3. Додайте в ягідну масу цукор і перемішайте до однорідного стану.

4. Залиште ягідне пюре на 12 годин. Періодично перемішуйте ягідну масу, щоб цукор повністю розчинився.

5. Після цього варення розкладіть по стерилізованим банкам. Зверху присипте цукром і закрийте кришками. Зберігайте сире варення в холодному підвалі або холодильнику.

Приємного апетиту!