У чорниці дуже високий вміст антиоксидантів і важливих для здоров’я мікроелементів, до того ж ця ягода відрізняється приємним смаком. Щоб взимку насолоджуватися ароматною чорницею і збагатити свій раціон, можна заготовити її досить простим способом з додаванням цукру. Виходить смачне і корисне ласощі, яке можна використовувати для приготування напоїв, випічки або соусів.
Чорниця протерта з цукром без варіння на зиму
Щоб заготовити на зиму свіжу чорницю без термічної обробки, обсяг цукру повинен перевищувати обсяг ягід. Цукор виступає в такому разі як консервант і захищає продукт від бродіння і нейтралізує діяльність мікроорганізмів.
Інгредієнти на
8 порц.
- Чорниця 1 кг
- Цукор-пісок 1.5 кг
Процес приготування:
- Як заготовити протерту чорницю без варіння з цукром на зиму? Ягоди перебрати, видалити листочки і гілочки, ягоди можна не мити. Але в разі, якщо це потрібно, потрібно викласти їх після промивання на паперові рушники, щоб вона висохла.
- Перетворити чорницю в пюре, використовуючи для цього толкушку, блендер, кухонний комбайн або м’ясорубку.
- Змішати отриману ягідну масу з цукром, додаючи його в масу порційно і тут же перемішувати. Залишити на 15 хвилин, щоб крупинки цукру зникли, а маса стала однорідною.
- Банки для заготовок простерилізувати. Для цього можна потримати посуд над парою, прогріти в духовці або поставити в мікрохвильову піч на кілька хвилин при повній потужності.
- Перекласти перетерту ягоду з цукром у підготовлені ємності, щільно закрити і зберігати в холоді.
