Як заготовити чорницю з цукром для зберігання в морозилці?
Свіжі ягоди, злегка присипані цукром, стануть справжніми ласощами в холодну пору року, подарувавши яскравий свіжий смак і літній настрій. Таку чорницю можна використовувати для приготування морсів або додавати до морозива та молочних десертів.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,5 кг
Процес приготування:
1. Для заготівлі краще використовувати немятую і свежесобранную чорницю, прибравши з неї сміття – листочки, гілочки або зелені ягідки.
2. Висипати ягоди в підходящу за обсягом посуд і засипати цукром. Оскільки продукт буде зберігатися в морозилці, немає необхідності використовувати велику кількість цукру.
3. Подрібнити солодку ягідну масу за допомогою блендера або комбайна.
4. Перелити вийшло пюре у відповідні форми або лотки для заморозки і відправити у морозильну камеру.
5. Використовувати як доповнення до каш, млинців або в якості начинки для вареників чи пирогів. Приємного апетиту!