Чорниця без варіння на зиму – 7 рецептів протертою чорниці з покроковими фото

Як заготовити чорницю з цукром для зберігання в морозилці?

Свіжі ягоди, злегка присипані цукром, стануть справжніми ласощами в холодну пору року, подарувавши яскравий свіжий смак і літній настрій. Таку чорницю можна використовувати для приготування морсів або додавати до морозива та молочних десертів.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,5 кг

Процес приготування:

1. Для заготівлі краще використовувати немятую і свежесобранную чорницю, прибравши з неї сміття – листочки, гілочки або зелені ягідки.

2. Висипати ягоди в підходящу за обсягом посуд і засипати цукром. Оскільки продукт буде зберігатися в морозилці, немає необхідності використовувати велику кількість цукру.

3. Подрібнити солодку ягідну масу за допомогою блендера або комбайна.

4. Перелити вийшло пюре у відповідні форми або лотки для заморозки і відправити у морозильну камеру.

5. Використовувати як доповнення до каш, млинців або в якості начинки для вареників чи пирогів. Приємного апетиту!