Чорниці у власному соку на зиму з цукром
Цей рецепт підходить для тих, хто хоче насолоджуватися взимку смаком свіжої і соковитою чорниці. Ягоди готуються у власному соку і зберігають літній настрій і відмінний смак.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Чорниця – 850 гр.
- Цукор – 120 гр.
Процес приготування:
1. Баночки для заготовок вимити, простерилізувати і висушити.
2. Ягоди перебрати, добре вимити і позбавити від зайвої рідини, виклавши на паперовий рушник.
3. На дно великої каструлі помістити складену в кілька разів тканинну серветку або підставку з дерева, поставити на неї банки і налити в каструлю воду так, щоб вона діставала до плічок банок з ягодами. Довести воду до кипіння і стерилізувати на невеликому вогні близько 15 хвилин. Як тільки ягоди трохи осяде, всипати цукор і додати ще ягід, щоб баночки були повністю заповнені, а сік покрив всю чорницю. На весь процес буде потрібно 45 хвилин.
4. Вийняти баночки з чорницею з каструлі і закатати.
5. Чорниці у власному соку підходить в якості начинки для випічки і приготування соусів, в тому числі до м’яса, а також її можна подавати до млинців або до солодких страв з сиру.