Гостра чортівня з помідорами, часником і гірким перцем
Чортівня – це супер натуральний домашній продукт, який готується з самих бюджетних продуктів. Така закуска здатна урізноманітнити ваше меню і привнести нові смаки в звичні страви.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Помідори – 2 кг
- Перець гіркий – 1 шт.
- Часник – 100 гр.
- Хрін – 100 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет 9 % – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Помідори помийте, видаліть плодоніжки і розріжте їх на четвертинки. Часник і корінь хрону очистити.
2. Гострий перець помийте і очистіть від насіння.
3. Всі підготовлені інгредієнти подрібніть в блендері або за допомогою м’ясорубки невеликими порціями, потім змішайте. Додайте сіль і цукор, перемішайте.
4. Отриману масу поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 30-40 хвилин. В кінці додайте оцет, перемішайте.
5. Хреновину розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закупорьте закачування кришками. Остудіть банки, укривши ковдрою, потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!