Чортівня з помідорами і часником на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Гостра чортівня з помідорами, часником і гірким перцем

Чортівня – це супер натуральний домашній продукт, який готується з самих бюджетних продуктів. Така закуска здатна урізноманітнити ваше меню і привнести нові смаки в звичні страви.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Помідори – 2 кг
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Часник – 100 гр.
  • Хрін – 100 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет 9 % – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Помідори помийте, видаліть плодоніжки і розріжте їх на четвертинки. Часник і корінь хрону очистити.

2. Гострий перець помийте і очистіть від насіння.

3. Всі підготовлені інгредієнти подрібніть в блендері або за допомогою м’ясорубки невеликими порціями, потім змішайте. Додайте сіль і цукор, перемішайте.

4. Отриману масу поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні 30-40 хвилин. В кінці додайте оцет, перемішайте.

5. Хреновину розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закупорьте закачування кришками. Остудіть банки, укривши ковдрою, потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!