Долма – 10 рецептів класичної долми в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати долму, тушковану в сметані в домашніх умовах?

Долму готують з молодих виноградних листків. Її можна запекти, згасити або приготувати на пару. У цьому рецепті долма буде гаситься в сметані і вийде дуже ніжною.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш – 0,5 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Листя винограду мариновані – 200 гр.
  • Масло вершкове – 3-4 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Виноградне листя промити водою.

2. Фарш змішайте з подрібненою цибулею, посоліть і приправте начинку за смаком.

3. Листя винограду розкладіть на рівній поверхні.

4. На кожен лист покладіть начинку.

5. Поверніть щільні рулетики.

6. Каструлю змастіть вершковим маслом і викладіть в не долму. У каструлю влийте воду, посоліть і приправте за смаком, накрийте долму тарілкою, щоб вона не спливла.

7. Коли вода закипить, зменшіть вогонь, варіть півгодини, потім додайте сметану і готуйте ще 30 хвилин. Подавайте долму в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!