Як приготувати долму, тушковану в сметані в домашніх умовах?
Долму готують з молодих виноградних листків. Її можна запекти, згасити або приготувати на пару. У цьому рецепті долма буде гаситься в сметані і вийде дуже ніжною.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш – 0,5 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Листя винограду мариновані – 200 гр.
- Масло вершкове – 3-4 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Виноградне листя промити водою.
2. Фарш змішайте з подрібненою цибулею, посоліть і приправте начинку за смаком.
3. Листя винограду розкладіть на рівній поверхні.
4. На кожен лист покладіть начинку.
5. Поверніть щільні рулетики.
6. Каструлю змастіть вершковим маслом і викладіть в не долму. У каструлю влийте воду, посоліть і приправте за смаком, накрийте долму тарілкою, щоб вона не спливла.
7. Коли вода закипить, зменшіть вогонь, варіть півгодини, потім додайте сметану і готуйте ще 30 хвилин. Подавайте долму в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!