Швидке та смачне печиво на кефірі в духовці
Швидке і смачне печиво на кефірі в духовці – це нескладні у виконанні ласощі, які кожен зможе спекти в домашніх умовах. Якщо хочете приємно здивувати близьких апетитним частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 600-700 грн.
- Кефір – 250 мл.
- Цукор – 200 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Олія вершкове/маргарин – 150 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Просіюємо борошно і перемішуємо його з сіллю та ванільним цукром.
Крок 2. Будь-яким відповідним способом розтоплюємо вершкове масло. Можна використовувати мікрохвильову піч або водяну баню.
Крок 3. Кефір з’єднуємо з розтопленим маслом та цукром. Додаємо сюди соду та перемішуємо.
Крок 4. Поступово вливаємо рідку суміш у муку і починаємо перемішувати.
Крок 5. Руками замішуємо м’яке однорідне тісто.
Крок 6. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невелике печиво. Можна використовувати фігурні форми.
Крок 7. Заготовки перекладаємо на лист.
Крок 8. Випікаємо частування 20 хвилин за температури 180°.
Крок 9. Швидке та смачне печиво на кефірі в духовці готове. Подавайте до столу!