Домашнє печиво в духовці – 10 швидких та смачних рецептів приготування з покроковими фото

Швидке та смачне печиво на кефірі в духовці

Швидке і смачне печиво на кефірі в духовці – це нескладні у виконанні ласощі, які кожен зможе спекти в домашніх умовах. Якщо хочете приємно здивувати близьких апетитним частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 600-700 грн.
  • Кефір – 250 мл.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія вершкове/маргарин – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно і перемішуємо його з сіллю та ванільним цукром.

Крок 2. Будь-яким відповідним способом розтоплюємо вершкове масло. Можна використовувати мікрохвильову піч або водяну баню.

Крок 3. Кефір з’єднуємо з розтопленим маслом та цукром. Додаємо сюди соду та перемішуємо.

Крок 4. Поступово вливаємо рідку суміш у муку і починаємо перемішувати.

Крок 5. Руками замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 6. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невелике печиво. Можна використовувати фігурні форми.

Крок 7. Заготовки перекладаємо на лист.

Крок 8. Випікаємо частування 20 хвилин за температури 180°.

Крок 9. Швидке та смачне печиво на кефірі в духовці готове. Подавайте до столу!