Дріжджове тісто для пиріжків на воді — основа для пишною і дуже смачної випічки. Одного разу вранці можна виявити, що абсолютно випадково до чаю немає ніяких страв. Нам здається, що швидко приготувати здобну смакоту – це з області фантастики. А ось і ні: ми познайомимо вас з 8 рецептами дріжджового тіста для пиріжків. Спойлер: вийдуть вони неймовірно смачними!
Тісто на воді з сухими дріжджами для смаження пиріжків на сковороді
Щоб приготувати по-справжньому смачне і ніжне тісто, важливо правильно розрахувати пропорції борошна і води. Ми вже зробили це і готові поділитися рецептом. Дане тісто готується на воді, але тому воно більш легке і пишне. Зліпити з нього пиріжки буде неважко, приступайте прямо зараз.
Інгредієнти на
1 порц.
- Борошно пшеничне 800 гр.
- Сухі дріжджі 1 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Вода-2 склянки
- Масло рослинне 5 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків на воді? Нагріваємо воду до 35-40 градусів. У ній ми будемо розчиняти цукор-пісок і сухі дріжджі.
- З’єднуємо з 3 ст. л. борошна, яку краще попередньо пропустити через сито. Розтираємо цю суміш віночком або ложкою так, щоб розбити всі грудки. Ненадовго залишаємо.
- В іншу ємність висипаємо борошно, теж просіяне. Перелити приготовану спочатку опару в ємність побільше і заливаємо необхідну кількість рослинного масла. В кілька етапів висипаємо борошно і сіль.
- Після цього замішуємо тісто. Починаємо замішувати ложкою, поки воно ще не набрало потрібну щільність. Потім, коли він загусне і його консистенція стане більш густий, вимішуємо руками. Можна змочити руки: це позбавить від прилипання тесту.
- Прикриваємо ємність з тістом: для цього беремо харчову плівку або рушник. Прибираємо тісто в тепло на годину. За цей період часу воно збільшиться в розмірі, стане пузырчатым, легким і повітряним.
Дуже смачне дріжджове тісто на воді для пиріжків в духовці
Пиріжки з цього тіста виходять як хмари: легкі, повітряні, пухкі та об’ємні. А приготувати дріжджове тісто на воді зовсім нескладно, тим більше, що і часу це займе небагато. Важливо, що тісто вийде не прісним, а збалансованим смаком і пропорціями, але потрібно добре його вимісити.
Час приготування: 1 ч. 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Наливаємо в миску теплу воду і засипаємо в нього дріжджі. Зазвичай на упаковці написано, скільки грам необхідно для конкретного ваги: виберіть ту кількість, яка відповідає 0,5 кг. борошна. Додаємо цукор. Добре перемішуємо виделкою або вінчиком і залишаємо на 15 хв. під рушником. У цей час на поверхні почнуть з’являтися бульбашки: це хороша ознака. Значить, дріжджі працюють.
2. В іншій мисці розбиваємо 2 яйця. Засипаємо до них сіль (1 ч. л. без гірки). Збовтуємо віночком, щоб жовток і білок як слід з’єдналися. Коли дріжджі добре запузырятся після «відпочинку» заготовки, додаємо їх до яєць і перемішуємо.
3. Відміряємо борошно і пропускаємо її через сито: це наситить її киснем. Спочатку додаємо половину і перемішуємо. Доливаємо рослинне масло і збиваємо вінчиком або виделкою. Висипаємо другу половину просіяного борошна і починаємо основний заміс тіста. Вимішувати руками можна в мисці або на столі, але тоді посипте його борошном, інакше тісто прилипне. У будь-якому випадку, коли вся мука вберется в тісто, воно стане липким і м’яким. Але додавати борошна ще більше не треба: цим ви тільки заб’єте тісто, тоді пиріжки не вийдуть повітряними, а залишаться твердими і щільними. У дріжджовому тісті особливо важливо розвивати клейковину, тому що від цього безпосередньо залежить еластичність тіста. Після вимішування маса стане гладкою і легкою.
4. Змастіть руки рослинним маслом і скачайте з тіста кулю. Накриваємо його харчовою плівкою або звичайним рушником і залишаємо в теплому місці. В цей час тісто збільшиться мінімум в два рази. Щоб прискорити процес, можемо поставити тісто в відключену духовку або мікроволновку поруч зі склянкою води.
5. Через 1-2 години тісто потрібно обім’яти. Краще знову змастити руки олією, перш ніж зайнятися цим. Після вимішування тісто буде остаточно готова до ліплення пиріжків. Вони будуть чудовими!
Як приготувати пісне тісто для пиріжків на воді без яєць?
Не секрет, що пиріжки мають досить високу калорійність, однак вона криється у тесті, а не в начинці. Відповідно, якщо приготувати більш пісне тісто, то і загальна калорійність теж знизиться. Сміливо можете готувати пісне тісто на нашу рецептом: воно буде нітрохи не гірше звичайного.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Борошно – 600 гр.
- Вода – 130 мл
- Олія соняшникова рафінована – 130 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Наливаємо в ємність соняшникову олію і крижану воду: важливо, щоб вода була крижаною, а не просто холодною, а саме масло рафінованою і без запаху. В рецепті використовується соняшникова олія, але при його відсутності можна взяти оливкова.
2. Збиваємо блендером або міксером масло з водою, поки не з’явиться біла емульсія.
3. В отриману збиту масу в кілька етапів просіваємо борошно і додаємо сіль. Кількість борошна можна регулювати залежно від консистенції тіста: воно має бути еластичним і м’яким. Якщо тісто липне до рук, не намагайтеся «забити» його борошном. Краще змочіть руки водою або маслом.
4. Формуємо з тіста кулю і відправляємо його в миску. Закутуємо в харчову плівку або рушник і залишаємо постояти 15-20 хв. Тісто майже готове.
5. Безпосередньо перед ліпленням пиріжків тісто ще треба буде як слід промесить. За час «відпочинку» воно повинне було стати ще більш пластичною і м’якше, тому працювати з ним буде легко.
Просте і швидке тісто на літр води з сухими дріжджами для пиріжків
Зазвичай приготування дріжджового тіста забирає чимало часу за рахунок того, що тісто повинно настоятися і відпочити. Однак ми знайшли більш швидкий спосіб приготування тіста на літр води з сухими дріжджами: з нього виходять приголомшливо м’які, легкі й повітряні і, звичайно, смачні пиріжки!
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,6 кг
- Вода – 1 л
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Щоб приготувати опару, нам знадобиться пів-літра теплої води. Розводимо в ній цукор і сухі дріжджі.
2. Додаємо заздалегідь просіяне борошно в кількості однієї склянки. Гарненько перемішуємо і ставимо в тепле місце. Коли опара «підійде», ми її перемішаємо і знову поставимо на колишнє місце. Потім знову дістанемо, але на цей раз вже перемішаємо з додаванням солі.
3. Вливаємо воду, що залишилася і в кілька етапів засипаємо борошно. Її важливо додавати саме по трохи, щоб контролювати структуру тесту. Воно не повинно бути рідким, але в той же час і занадто густим теж. А ще тісто не повинно липнути до рук.
4. Після закінчення замісу тіста залишаємо його в ємності, її потрібно змастити рослинним маслом, щоб тісто не липло до стінок. Також потрібно розуміти, що тісто буде збільшуватися в обсягах, тому миску краще взяти глибше.
5. Тісто трохи відпочине, але це не дві години, як у звичайних рецептах. Нам же достатньо буде 15-20 хв. Після цього тісто буде готове для ліплення пиріжків.
Повітряне дріжджове тісто для пиріжків на мінеральне воді
Зазвичай відзначати в пиріжках прийнято саме начинку, але з цим рецептом можна відійти від цього стереотипу. Всі, хто спробує пиріжки з цього тесту, відзначать саме його: м’яке, повітряне, пишне, пористе. Його особливістю є те, що але готується не на воді і не на молоці, а на мінералці.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- газована Мінералка несолона – 300 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Олія соняшникова рафінована – 80 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Якщо мінералка стоїть у холодильнику, то дістаньте її звідти заздалегідь. У процесі приготування вона повинна бути вже холодної: по температурі, рівній кімнатної.
2. Налийте мінералку в глибоку ємність, засипте туди дріжджі, а потім і цукор. Пропустіть борошно через сито і засипте спочатку 3 ст. л. Добре перемішайте: це сприяє більш швидкій роботі дріжджів. Після цього накрийте кришкою і залиште на 15 хв. За цей короткий проміжок часу дріжджі як слід «заграють», тому що в теплій мінералці вони вступлять в реакцію швидше, ніж у холодній. Зверху тесту утворюються бульбашки: це хороший знак.
3. Після того, як це сталося, залийте масло, засипте сіль і перемішайте. Тепер досипте вже просіяне борошно і якісно вимісіть тісто. Спочатку ложкою, поки тісто ще не слухається. А коли він загусне, то краще заважати руками, змоченими водою або маслом.
4. Сформуйте з тіста кулю. Воно буде м’яким і липким. Залиште його в ємності, щоб воно постояло. Укутайте миску з тестом в харчову плівку або рушник, також можна покласти в целофановий пакет. Протягом 30 хв. тісто, як правило, зростає в обсязі мінімум в 2 рази.
5. Покладіть тісто на присипану борошном поверхню: воно буде тягнутися. Трохи пообминайте його, перш ніж ліпити пиріжки.
дуже Смачне тісто для пиріжків на воді в хлібопічці
На те, щоб завантажити тісто на воді для пиріжків в хлібопічку, піде близько 15 хвилин, все інше кухонний агрегат зробить за вас. Зате результатом ви точно будете задоволені: тісто виходить незмінно пишним, повітряним і легким, що додасть вже готового виробу ті ж характеристики.
Час приготування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 1.
Інгредієнти:
- Вода – 250 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно – 480 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Візьміть чашу хлібопічки. Залийте в неї воду, додайте необхідну кількість рослинного масла. В іншій ємності збийте яйце віночком, а потім долийте його до попередніх інгредієнтів у чашу мультиварки.
2. Пропустіть через сито борошно: це додасть є легкості і легкості. Засипте просіяне борошно в чашу. Зробіть три дірочки в борошні, щоб залити туди наступні інгредієнти.
3. Зроблені поглиблення посипаємо цукор, в інше – сіль, в третє – сухі дріжджі.
4. Закрийте кришку і не відкривайте її до звукового сигналу про готовність. Виберіть мультиварці режим «Тісто»: він займе півтори години.
5. Потім дістаньте тісто і викладіть його на поверхню, злегка присипану борошном. Акуратно обвалите тісто в борошні, але сильно не притискайте, не опускайте його. Після цього тісто готове для ліплення.
Пишне заварне тісто на окропі з дріжджами для пиріжків
Тісто на окропі з дріжджами – це порятунок для кожної господині в будь-якій ситуації, тому що воно має незаперечні переваги перед аналогічними рецептами. Коли побачите результат, не пошкодуєте ні про одній хвилині, витраченої на його приготування: тісто буде пишною, ароматною і пухким.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Борошно – 700 гр.
- Окріп – 1 склянка
- Вода тепла – 1 склянка
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Виберіть кухонну ємність глибше і наповніть її борошном у кількості половини склянки. Засипте дріжджі, а разом з ними сіль і цукор в кількості, яке зазначено в рецепті.
2. Залийте в ємність теплу воду. Розмішуйте заготівлю віночком, поки вона не стане рідкою.
3. В іншу миску окремо засипаємо 3 ст. л. борошна, яку необхідно попередньо просіювати. Сюди ж і влийте рослинне масло. Як слід перемішайте.
4. Борошно з маслом залийте склянкою окропу і замішайте негайно. Борошно «заварилася». Після цього необхідно швидко додати до приготовленої на початку масі. Досипте борошно.
5. Після цього кроку пора замішувати тісто. Спочатку робіть це виделкою, ложкою або віночком, а коли консистенція тесту дозволить, замісіть його руками, змоченими водою або маслом. Вимішуйте тісто до моменту, поки воно не стане добре відставати від рук. Дуже смачне тісто готове! Ліпити з нього можна відразу після закінчення замісу.
Здобне дріжджове тісто як пух для пиріжків в домашніх умовах
Тісто як пух, виявляється, не мрія, а реальність. Якщо вибрати правильні інгредієнти і їх коректне співвідношення, то приготувати таке тісто буде нескладно. Воно виходить пишним і повітряним, здобним, але легким, тому ви абсолютно точно залишитеся задоволені і рецептом, і результатом.
Час приготування: 1 ч. 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло соняшникове або вершкове – 100 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Виливаємо необхідну кількість молока в каструлю і підігріваємо його на плиті, також можна використовувати мікрохвильову піч, але температура нагрітого молока не повинна перевищувати 40 градусів, інакше дріжджі просто зваряться, а тісто, відповідно, не підніметься. У тепле молоко засипаємо дріжджі і цукор: його кількість залежить від того, наскільки солодке тісто ви хочете. Ми взяли 2 ст. л. цукру як усереднена кількість.Вбиваємо одне яйце.Все добре перемішуємо.
2. Спочатку просіваємо близько 100 гр. борошна і засипаємо її, після чого ретельно перемішуємо масу. Тісто має вийти досить рідким. Ми дамо йому час відстоятися десь у теплому місці, щоб дріжджі почали працювати. Успішним показником цього процесу стане світло-сіра піна.
3. Борошно теж просіваємо і висипаємо в окрему ємність або на обробну дошку: в цій муці ми будемо замішувати тісто. Туди ж додаємо сіль. Виливаємо молочно-дріжджову масу і додаємо масло. Це може бути як соняшникова олія, так і вершкове, тільки в другому випадку масло треба заздалегідь дістати з холодильника і трохи розтопити.
4. Добре замішуємо тісто руками. Після того, як тісто перестане липнути до рук, відмовтеся від додавання борошна, інакше тісто заб’ється нею. У результаті тісто має вийде легким, м’яким і повітряним. Липким воно не вийде за рахунок відносно великий жирності.
5. Закутуємо тісто в рушник або харчову плівку і залишаємо в теплі хвилин на 40. Тісто повинно зрости в кілька разів – це і буде сигналом для господині, чи готове воно до замісу. Обминаємо тісто, ділимо на частини і ліпимо пиріжки.