Дріжджове тісто для пиріжків на воді – 8 дуже смачних рецептів як пух з покроковими фото

Здобне дріжджове тісто як пух для пиріжків в домашніх умовах

Тісто як пух, виявляється, не мрія, а реальність. Якщо вибрати правильні інгредієнти і їх коректне співвідношення, то приготувати таке тісто буде нескладно. Воно виходить пишним і повітряним, здобним, але легким, тому ви абсолютно точно залишитеся задоволені і рецептом, і результатом.

Час приготування: 1 ч. 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло соняшникове або вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Виливаємо необхідну кількість молока в каструлю і підігріваємо його на плиті, також можна використовувати мікрохвильову піч, але температура нагрітого молока не повинна перевищувати 40 градусів, інакше дріжджі просто зваряться, а тісто, відповідно, не підніметься. У тепле молоко засипаємо дріжджі і цукор: його кількість залежить від того, наскільки солодке тісто ви хочете. Ми взяли 2 ст. л. цукру як усереднена кількість.Вбиваємо одне яйце.Все добре перемішуємо.

2. Спочатку просіваємо близько 100 гр. борошна і засипаємо її, після чого ретельно перемішуємо масу. Тісто має вийти досить рідким. Ми дамо йому час відстоятися десь у теплому місці, щоб дріжджі почали працювати. Успішним показником цього процесу стане світло-сіра піна.

3. Борошно теж просіваємо і висипаємо в окрему ємність або на обробну дошку: в цій муці ми будемо замішувати тісто. Туди ж додаємо сіль. Виливаємо молочно-дріжджову масу і додаємо масло. Це може бути як соняшникова олія, так і вершкове, тільки в другому випадку масло треба заздалегідь дістати з холодильника і трохи розтопити.

4. Добре замішуємо тісто руками. Після того, як тісто перестане липнути до рук, відмовтеся від додавання борошна, інакше тісто заб’ється нею. У результаті тісто має вийде легким, м’яким і повітряним. Липким воно не вийде за рахунок відносно великий жирності.

5. Закутуємо тісто в рушник або харчову плівку і залишаємо в теплі хвилин на 40. Тісто повинно зрости в кілька разів – це і буде сигналом для господині, чи готове воно до замісу. Обминаємо тісто, ділимо на частини і ліпимо пиріжки.