Здобне дріжджове тісто на кефірі для булочок
До кефіру кімнатної температури додається цукровий пісок, дріжджі, трохи борошна, все добре перемішують і ставлять у тепле місце. Підійшла опара змішується з цукром, яйцями, маслом і борошном. Тісто вимішується і забирається в тепле місце ще на 1.5-2 години.
Час готування: 2 год 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Цукор-пісок – 105 гр.
- Кефір – 250 мл
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 20 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування дістаємо кефір з холодильника, щоб він постояв при кімнатній температурі приблизно 30 хвилин. Далі додаємо до нього сухі дріжджі, столову ложку цукрового піску і 2-3 ст. л. борошна. Ретельно все перемішуємо до однорідності і поставити опару в тепле місце на півгодини.
Крок 2. У глибоку ємність відправляємо залишився цукор, яйця, вершкове масло кімнатної температури і підійшла опару. Все добре перемішуємо.
Крок 3. Останній додаємо 300 грам просіяного через сито борошна і ретельно перемішуємо всі інгредієнти між собою.
Крок 4. Отриману масу викладаємо на чисту робочу поверхню і починаємо замішувати тісто, поступово додаючи борошно. Щоб тісто не липло до рук можна змастити їх олією. Вимішуємо все мінімум 5-7 хвилин.
Крок 5. Повертаємо тісто в миску, накриваємо його чистим рушником і ставимо в тепле місце, поки воно не збільшиться приблизно в два рази. Можемо починати формувати булочки. Приємного апетиту!