Дріжджовий пиріг з яблуками – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг із дріжджового тіста з яблуками — одна з найпопулярніших випічок в духовці. Таке тісто виходить повітряним, ніжним, а також корисним в силу свого хімічного складу. А разом з соковитою та ароматною яблучною начинкою пиріг виходить дуже смачним і чудово доповнить будь-чаювання.

Повітряний пиріг із здобного дріжджового тіста з яблуками

Здобний пиріг виходить повітряним, пишним і неймовірно ароматним. Крім того, він простий у приготуванні і є досить бюджетним, але від того не менш смачним варіантом, готування якого не забере багато часу.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Молоко коров’яче 250 гр.
  • Борошно пшеничне 650 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Горілка 1 ст. л.
  • Ванільний цукор – ½ ч. л.
  • Для начинки:
  • Яблука 4 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Лимонна кислота 3 гр.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт. для змащування

Процес приготування:

  1. Як спекти дріжджовий пиріг з яблуками в духовці? Наливаємо в каструльку молоко. Нарізаємо масло дрібними шматочками, додаємо його в каструльку.
  2. молоко Нагріваємо приблизно до температури нашого тіла (можна перевірити це, капнувши молоком на руку) і вимикаємо. Перемішуємо масло з молоком до однорідної суміші. Додаємо яйця, сіль, ванільний цукор, цукор і горілку.
  3. Насипаємо дріжджі, вводимо по ложці борошно. Замішуємо тісто.
  4. Накриваємо тісто рушником або харчовою плівкою. Десь на сорок хвилин ставимо його в тепле місце. Ретельно вимішуємо тісто. Відокремлюємо від нього третина для «сіточки».
  5. Для приготування начинки моєму яблука, знімаємо з них шкірку і розрізаємо на шматочки, краще кубиками. Посипаємо їх лимонною кислотою, щоб яблука не потемніли.
  6. Застеляємо деко пергаментом, промазуємо його маслом. Більшу частину тіста розкачуємо у формі прямокутника, викладаємо її на деко. Зверху накладаємо начинку, залишаючи по краях місце. Яблука посипаємо корицею і цукром.
  7. Розгортаємо в пласт приблизно такої ж ширини, але дещо вже, тісто для верхньої частини пирога. У шаховому порядку залишаємо надрізи, розтягуємо тісто в ширину. Кладемо верхню частину на начинку і защипуємо краю.
  8. Змащуємо верх яйцем і залишаємо постояти майбутній пиріг хвилин на 20, а потім відправляємо його на півгодини в нагріту до 180 градусів духовку. Перед подачею готового пирога слід дати охолонути, а потім присипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Як спекти смачний листково-дріжджовий пиріг з яблуками в духовці?

Пиріг з даного рецепту готується без використання листкового тіста, але за рахунок скручування тесту в рогалики і пересипання шарів штрейзельной крихтою різниця непомітна. Пиріг виходить ніжним і здобним, а яблука з корицею і вершковим маслом надають йому в міру солодкий карамельний смак. Крім того, цей пиріг є розбірним, тому його не тільки смачно, але і зручно!

Час готування: 190 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 30 гр.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Яблука – 4-5 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.

Для посипання:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.

Для змазування:

  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Розчиняємо цукор і сіль в теплому молоці.

2. Просіваємо борошно, прямо в насипаємо борошно, сухі дріжджі і гарненько перемішуємо. Робимо в борошні лунку, виливаємо в неї молоко з цукром і сіллю, попередньо розтоплене масло і яйце. Замішуємо всю масу ложкою.

3. Тісто має вийти м’яке і липке, борошна додавати не потрібно.

4. Вимішуємо тісто протягом 6 хвилин, періодично додаючи рослинну олію, до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.

5. Скачуємо тісто в кулю і викладаємо в змащену маслом миску. Накриваємо її рушником або харчовою плівкою і залишаємо десь на півтори години. Тісто має збільшитися приблизно в два рази.

6. Приступаємо до начинки. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і тушкуємо на ньому яблука протягом 3-5 хвилин. Перед тим, як зняти яблука з вогню, додаємо до них корицю і добре перемішуємо. Залишаємо начинку остигати до кімнатної температури.

7. Готуємо штрейзельную крихту. Змішуємо борошно і цукор, додаємо охолоджене і нарізане дрібними шматочками вершкове масло і швидко розтираємо суміш руками до вчащає розміром приблизно з горошину.

8. Коли тісто підійде, обминаємо його і ділимо на 8 однакових шматочків. Їх скачуємо в рівні кульки, накриваємо і даємо постояти 7 хвилин.

9. Швидко розкачуємо кульки в рівні круглі коржі розміром трохи менше ніж форма для випікання.

10. Приблизно половину штрейзельной крихти розподіляємо на половину кожного кола, а потім складаємо кожен круг навпіл, злегка притискаючи долонею. Розкладаємо начинку з двох країв кожного півкола.

11. Звертаємо наші коржики у вигляді рогаликів до центру.

12. З кожної коржі має вийти два скріплених разом рогалика.

13. У змащену маслом і присипану борошном форму викладаємо наші рогалики широкою стороною назовні. Накриваємо пиріг і залишаємо приблизно на 40 хвилин. Перед випічкою змащуємо пиріг яйцем і посипаємо залишилася крихтою.

14. Випікаємо пиріг протягом 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовий пиріг викладаємо на блюдо і даємо йому охолонути.

15. Наш листковий пиріг готовий, приємного апетиту!

Як самостійно приготувати відкритий дріжджовий пиріг з яблуками?

Пиріг, приготований за цим рецептом, здивує вас своїм насиченим ароматом і кисло-солодким яблучним смаком. Тісто виходить пухким і повітряним, прекрасно доповнюючи начинку з соковитих яблук. Такий пиріг порадує вас не тільки чудовим смаком, але і розкішним зовнішнім виглядом, для досягнення якого не доведеться докладати багато зусиль.

Час готування: 155 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 170 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Яблука – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • свіжовичавлений Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

1. Розігріваємо молоко приблизно до 40 градусів. Додаємо в нього дріжджі, сіль, цукор і яйця. Ретельно перемішуємо до однорідного стану.

2. Додаємо рослинне масло і половину борошна. Замішуємо тісто. Воно повинно бути рідкуватим і без грудочок.

3. Накриваємо тісто харчовою плівкою або рушником і залишаємо його в теплому місці приблизно на 40 хвилин.

4. Потім додаємо борошно і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Знову накриваємо його і залишаємо ще приблизно на півгодини. Коли тісто збільшиться в розмірі, обминаємо його і відокремлюємо приблизно 2/3.

5. Розкачуємо тісто з тонкий однорідний пласт, вистилаємо його на деко, формуючи бортики.

6. Очищаємо яблука і нарізаємо їх тонкими часточками. Збризкуємо їх свіжим лимонним соком, щоб запобігти потемнінню.

7. Перемішуємо яблука з цукром і корицею, викладаємо їх на тісто.

8. Частину тіста розкачуємо в однорідний пласт і нарізаємо на смужки.

9. Вистилаємо зі смужок ґрати поверх яблук.

10. Випікаємо пиріг в розігрітій до 190 градусів духовці 35-40 хвилин. Коли пиріг стане рівномірно золотистим, виймаємо його з духовки і охолодити. Пиріг готовий!

Простий і смачний рецепт закритого яблучного пирога в духовці

Такий пиріг виходить м’яким і ніжним, з соковитою начинкою, весь смак якої залишається в торті. Крім того, дріжджове тісто для цього пирога не вимагає додавання яєць або здоби, так що відмінно підійде для віруючих людей або людей, що стежать за своєю фігурою. Ми також пропонуємо просте, але незвичайне прикраса пирога, який напевно припаде до смаку вам і вашим близьким.

Час готування: 100 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Вода – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Дріжджі пресовані – 12 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Яблука – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.

Для покриття:

  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Разом з цукром і сіллю розчиняємо дріжджі в теплій воді.

2. Просіваємо в миску весь обсяг борошна. Замішуємо тісто без додаткового додавання борошна.

3. Додаємо до тіста рослинне масло, вимішуємо і ставимо підніматися в тепле місце.

4. Нарізаємо яблука кубиками, змішуємо їх з цукром.

5. Після 40 хвилин тісто має добре піднятися.

6. Злегка посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо на неї тісто. Обвалюємо його в невеликій кількості борошні, але не вимішуємо. Відокремлюємо третину тіста і відкладаємо в сторону.

7. Залишився шматок тіста розкачуємо круглим пластом по діаметру трохи більше форми, так, щоб його краї трохи звисали з неї.

8. Накладаємо на тісто начинку, підверніть краї тіста всередину.

9. Решту тіста розкачуємо і вирізаємо з неї круглі шматочки.

10. Кожен коло розрізаємо на дві частини і надрізаємо краю – виходять листочки.

11. Прикріплюємо листочки зверху по краях пирога.

12. З решти тіста вирізаємо квіточки. Отримати їх можна, вирізаючи кола і роблячи в них насічки, а потім підвертаючих кожен отриманий сегмент по краях, формуючи квітка.

13. Викладаємо квіти на середину пирога. З решти тіста скачуємо кульки і поміщаємо їх у центр квітів.

14. Накриваємо форму з пирогом рушником або харчовою плівкою і залишаємо підійти приблизно на 15 хвилин. Розчиняємо цукор у воді і поливаємо поверхню пирога отриманим сиропом.

15. Ставимо випікатися пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Гарячий пиріг покриваємо цукровим сиропом ще раз. Пиріг готовий, приємного апетиту!

Неймовірно смачний пиріг з яблуками і брусницею в домашніх умовах

Кислі ягоди, з тонкою гірчинкою ідеально доповнюють солодкі карамельні яблука в традиційному російською рецепті. Пиріг досить простий у приготуванні і на нього не доведеться витрачати багато часу, однак він точно порадує вас і ваших близьких, як чудовим смаком, так і прекрасним зовнішнім виглядом.

Час готування: 105 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 3,5 склянки
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Маргарин – 70 гр.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Вода – 0,5 склянки

Для начинки:

  • Яблука – 300 гр.
  • Брусниця – 200 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Для покриття:

  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно в миску. Ставимо опару: у теплій воді розмішуємо 1 ст. л. борошна і 1 ст. л. цукру, висипаємо в цю суміш дріжджі, ретельно перемішуємо і залишаємо настоятися протягом 30 хвилин.

2. Підійшла опару виливаємо в борошно. Додаємо кефір, яйце, висипаємо цукор, що залишився, сіль і розм’якшений маргарин. Замішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці приблизно на годину.

3. Відокремлюємо від тесту третину. Більшу частину розкачуємо у вигляді прямокутника.

4. Розтоплюємо масло на сковороді, додаємо туди ягоди і яблука і трохи подтушиваем.

5. Розкачуємо частину тесту, надрізаємо його ножем у шаховому порядку.

6. Викладаємо начинку на тісто, рівномірно розподіляємо її. Накриваємо зверху вийшла сіткою. Затискаємо краю і даємо пирогу постояти в теплому місці 5-6 хвилин.

7. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо в неї пиріг на 30-35 хвилин. Готового пирога перед подачею варто дати охолонути. Приємного чаювання!

Ніжний і повітряний дріжджовий пиріг з сиром і яблуками

Простий рецепт смачного і красивого пирога. Тісто для нього можна зробити дуже швидко, а сам пиріг виходить ніжним і повітряним. Сирно-яблучна начинка легким кремом обволікає тонке тісто. Такий пиріг точно припаде до смаку любителям сирників і чізкейків!

Час готування: 110 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 400 мл
  • Дріжджі швидкодіючі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.

Для начинки:

  • велике Яблуко – 1 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Для приготування опари в тепле молоко насипаємо дріжджі, 2/3 борошна і столову ложку цукру.

2. Ретельно перемішуємо. Опара повинна по густоті бути трохи густіше сметани. Готову опару накриваємо рушником і ставимо на півгодини в тепле місце.

3. Потім в опару додаємо яйця, вершкове масло і решту цукор з борошном. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яке, еластичне і не липке. Тісто накриваємо, ставимо на годину в тепле місце.

4. Постоявшее розкачуємо тісто в корж, викладаємо в круглу форму і формуємо бортики.

5. Кладемо в чашу блендера сир, яйце, цукор і збиваємо в однорідну масу. Викладаємо її на тісто.

6. Яблуко очищаємо від шкірки, розрізаємо на шматочки і викладаємо поверх сирної маси.

7. Зверху пиріг посипаємо корицею і відправляємо на 25 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

8. Готовий пиріг охолодити до кімнатної температури. Приємного апетиту!

Пишний і ароматний яблучний пиріг з корицею в духовці

Кориця і яблука – ідеальний дует, який ми використовуємо в цьому рецепті. Пиріг виходить пишний, яблучна начинка – соковитою, а кориця тонко відтіняє яблука і додає вишуканості смаку. Дріжджове тісто для такого пирога дуже легко готувати, так що не варто турбуватися – пиріг точно вийде вдалим!

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Дріжджі свіжі – 40 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яблука – 500 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування опари. Змішуємо 100 грам просіяного борошна зі столовою ложкою цукру і раскрошенными дріжджами.

2. Підігріваємо молоко до температури, близької до температури тіла. Додаємо його до інгредієнтів для опари і ретельно перемішуємо. Накриваємо опару і залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.

3. По закінченні часу опара повинна піднятися, а її обсяг – збільшитися приблизно в три рази.

4. Збиваємо в окремій мисці яйця, відливаємо столову ложку суміші для того, щоб потім помазати пиріг. Додаємо до решти яйця, 3 столових ложки цукру, сіль і ванільний цукор. Заливаємо суміш рослинним маслом і віночком збиваємо до однорідності.

5. Вливаємо рідку масу до опарі. Поступово додаємо до неї борошно, замішуючи тісто.

6. Викладаємо тісто на робочу поверхню і вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Перекладаємо вимішане тісто в миску, накриваємо його і даємо постояти в теплому місці приблизно годину. Після цього знову вимішуємо і залишаємо накритим на ще півгодини.

7. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і натираємо на тертці. Терті яблука з’єднуємо з цукром і корицею і перемішуємо.

8. Тісто ділимо на 6 частин. Кожну частину розгортаємо в коржик, в центр такий коржі накладаємо начинку і защепляем краю.

9. Змащуємо форму для випічки маслом і викладаємо на неї шматочки пирога, формуючи квітка. Залишаємо пиріг постояти 15 хвилин, а після змащуємо його заздалегідь відкладеної столовою ложкою яєчної суміші.

10. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної палички. Перед вживанням даємо готовому пирогу охолонути. Приємного чаювання!

Покроковий рецепт приготування дріжджового пирога з яблуками і вишнею

Повітряне тісто, соковита начинка з солодких яблук і кислої вишні і хрусткий штрейзель – пиріг виходить неймовірно смачним і красивим. Готувати його дуже легко, а рецепт можна використовувати не тільки для яблучно-вишневої варіації – для пирога підійдуть будь-які фрукти і ягоди.

Час приготування: 90 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Дріжджі свіжі – 30 гр.
  • Молоко – ½ склянки
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Масло вершкове – 50 г

Для штрейзеля:

  • Мигдаль – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 150 гр.

Для начинки:

  • Яблука – 500 гр.
  • Вишня – 300 гр.

Процес приготування:

1. Розпускаємо дріжджі в теплому молоці, додати цукор і сіль. Вводимо яйця і вершкове масло, все ретельно перемішуємо.

2. Додаємо в масу борошно і замішуємо тісто. Накриваємо його плівкою або рушником і залишаємо підніматися протягом півгодини.

3. Приступаємо до виготовлення штрейзеля. Змішуємо подрібнений мигдаль з цукром.

4. Додаємо масло і борошно. Подрібнюємо масу руками до крихт.

5. Для начинки очищаємо яблука, видаляємо серцевину і натираємо їх на крупній тертці. Віджимаємо сік і зливаємо.

6. Додаємо до яблук вишню і перемішуємо.

7. Змащуємо форму маслом і наповнюємо її тестом. Формуємо бортики.

8. Викладаємо на тісто начинку і розрівнюємо.

9. Зверху посипаємо начинку штрейзеля.

10. Пиріг ставимо випікатися на 40-45 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Готовий пиріг охолодити до кімнатної температури. Приємного апетиту!