Диня на зиму – 8 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Як правильно заморозити диню для тривалого зберігання?

Диня багата необхідними організму людини вітамінами, які зберігаються під час заморожування. Однак висока ймовірність того, що розморозивши продукт взимку, ви отримаєте кашу. Щоб цього не сталося, слід дотримуватися кількох правил.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Диня – 800 гр.
  • Цукор – 6 ст. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо для заморозки найбільш щільну диню і ретельно вимиваємо її прохолодною водою. Промачиваем зайву вологу рушником (звичайним або паперовим). Потім розрізаємо диню навпіл уздовж плоду, те ж саме проробляємо з кожної половинкою: ділимо диню на довгі шматочки. Зрізаємо товсту шкірку і м’якоть подрібнюємо кубиками середнього розміру.

2. Викладаємо динні кубики в чашу блендера і засипаємо їх цукром. Поступово подрібнюємо інгредієнти до стану пюре. Після подрібнення обов’язково варто перевірити, чи розчинився цукор.

3. Для заморозки пюре з дині ідеально підійде форма для льоду. Беремо невелику ложку (десертну або чайну) і акуратно розподіляємо пюре по клітинках. Потім відправляємо форму в морозильну камеру.

4. Якщо у вас немає форми для льоду, диню можна не подрібнювати, а викласти шматочки в контейнер і засипати цукром. Потім щільно закрити ємність кришкою, трохи струснути і відправити на заморозку.

5. Через 3-4 години крижані динні кубики відправляємо в спеціальні пакети для зберігання заморожених продуктів. Плоди можна розморозити взимку і додавати в домашні йогурти, десерти або в напої в замороженому вигляді.

Приємного апетиту!