Диву – це національне дагестанське блюдо, яке відрізняється поживними властивостями, апетитним виглядом і нескладним кулінарним процесом. Для вас ми підготували перевірену кулінарну збірку з восьми кращих рецептів приготування з покроковими фотографіями. Спробуйте дива з сиром, картоплею або м’ясом.
Диву по-дагестански з сиром на сковороді — класичний рецепт
Диву по-дагестански з сиром на сковороді – класичний рецепт, який нікого не залишить байдужим. Апетитне частування стане яскравим доповненням до вашого обіднього столу або самостійним блюдом. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею.
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно 320 гр.
- Сир 200 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Кріп сушений ½ ч. л.
- Петрушка 2 ст. л.
- Цибуля зелена 2 ст. л.
- Масло вершкове 40 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода ½ склянки
Процес приготування:
- Просіваємо борошно в глибоку миску, доповнюємо її сіллю (0,5 ч. л.) і перемішуємо.
- Вливаємо сюди воду і замішуємо однорідне тісто. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на 30 хвилин.
- Сир з’єднайте з сіллю за смаком, перцем і подрібненою зеленню. Вимішуємо.
- Сюди ж відправляємо подрібнене варене яйце. Знову перемішуємо.
- Тісто ділимо на 8 рівних частин. Кожну розкачуємо в тонкий коло. На половину кожного кола кладемо начинку.
- Закриваємо начинку другою половиною тіста, з’єднуємо по краях.
- Формуємо так всі коржі.
- На сухій сковороді смажимо кожну корж до рум’янцю з обох сторін.
- Складаємо заготовки один на одного, обмазуючи вершковим маслом.
- Дива з-дагестански з сиром на сковороді готові. Пригощайтеся!
Диву з сиром і зеленню
Диву з сиром і зеленню кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування нікого не залишить байдужим і яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Обов’язково спробуйте!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 1 кг
- живі Дріжджі – 25 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода тепла – 400 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир знежирений твердий – 0,5 кг
- Цибуля зелена – 600 гр.
- Сметана – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. З’єднуємо просіяне борошно з дріжджами і сіль. Вливаємо теплу воду і замішуємо круте однорідне тісто. Отриманий ком прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
Крок 2. Промиваємо і обсушуємо зелений лук, дрібно рубаємо ножем. Можна використовувати і іншу зелень.
Крок 3. З’єднуємо сир із зеленою цибулею.
Крок 4. Сюди ж кладемо сметану.
Крок 5. Розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль і спеції.
Крок 6. Ретельно вимішуємо начинку.
Крок 7. Готове тісто ділимо на рівні невеликі кульки.
Крок 8. Кожен кульку розгортаємо в тонкий коло.
Крок 9. На половину кожного кола кладемо начинку.
Крок 10. Закриваємо її другою половинкою тіста. З’єднуємо по краях.
Крок 11. Обсмажуємо кожну заготовку до рум’янцю в сковороді.
Крок 12. Складаємо частування один на одного, обмазуючи вершковим маслом.
Крок 13. Дива з сиром і зеленню готово. Можна пробувати!
Диву з м’ясом і картоплею в духовці
Диву з м’ясом і картоплею в духовці виходять неймовірно поживними, соковитими і смачними. Таке частування доповнить ваш обідній або святковий стіл. Приготувати яскраве частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 150 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 300 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове 20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Замішуємо круте тісто з борошна, дріжджів, солі, цукру і води. Можна робити це вручну або за допомогою хлібопічки. Якщо робимо вручну, то даємо тісту підійти в теплому місці близько 30-40 хвилин.
Крок 2. Для начинки подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці очищену моркву.
Крок 3. З’єднайте овочі з фаршем. Додаємо сюди сіль, чорний мелений перець і трохи води. Ретельно вимішуємо.
Крок 4. Готове тісто ділимо на чотири кулі. Два маленьких і два великих.
Крок 5. Кожен шар розгортаємо в тонкий пласт.
Крок 6. На великі пласти кладемо начинку з фаршу і картоплі.
Крок 7. Підверніть краю і на начинку кладемо менший круг. З’єднуємо заготовку по краях, по центру робимо отвір.
Крок 8. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Крок 9. Обмазуємо заготовки вершковим маслом. Загортаємо в целофановий пакет і даємо настоятися близько 15 хвилин.
Крок 10. Дива з м’ясом і картоплею в духовці готові. Швидше пробуйте!
Диву з картоплею на сковороді
Диву з картоплею на сковороді – це неймовірно поживна, соковита і апетитна кулінарна ідея. Таке блюдо виходить цікавим смаком, тому точно різноманітить ваш домашній стіл. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 0,6 кг
- Кефір – 1 склянка
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Вливаємо кефір у велику миску. Додаємо до неї сіль і соду. Перемішуємо.
Крок 2. Всипаємо борошно сюди і починаємо замішувати тісто.
Крок 3. Замішуємо однорідне тісто і даємо йому відпочити протягом 20 хвилин.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі.
Крок 5. Відварюємо картоплю до готовності, розминаємо її в пюре і перемішуємо з обсмаженою цибулею.
Крок 6. Готове тісто ділимо на 4 рівні частини.
Крок 7. Кожну частину тонко розкочуємо.
Крок 8. З тонких пластів вирізаємо акуратні кола за допомогою тарілки. На одну половину кладемо картопляну начинку.
Крок 9. Закриваємо начинку другою половиною тіста. З’єднуємо по краях.
Крок 10. Розігріваємо сковороду. Кладемо сюди коржі.
Крок 11. Смажимо їх до рум’янцю з обох сторін.
Крок 12. Далі заготовки кладемо один на одного, обмазавши вершковим маслом.
Крок 13. Дива з картоплею на сковороді готові. Можна подавати до столу і пригощатися!
Диву з м’ясом на сковороді
Диву з м’ясом на сковороді нескладно виконати в домашніх умовах. У цьому вам допоможе покроковий рецепт перевірений з нашої кулінарної збірки. Готове частування вийде неймовірно поживним і точно урізноманітнює домашнє меню. Обов’язково спробуйте приготувати своїми руками!
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 500-550 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Яловичина – 300 гр.
- Баранина – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Кріп – 0,5 пучка.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Для тіста курячі яйця розбиваємо в глибоку миску. Збиваємо їх з сіллю і водою.
Крок 3. Поступово просіваємо борошно сюди.
Крок 4. Замішуємо однорідне щільне тісто. Накриваємо його і залишаємо на 30 хвилин.
Крок 5. Для начинки очищаємо і подрібнюємо цибулю.
Крок 6. Дрібно рубаємо ножем зелень.
Крок 7. Прокручуємо два види м’яса через м’ясорубку.
Крок 8. З’єднуємо фарш із зеленню, цибулею, яйцем, сіллю, перцем і водою.
Крок 9. Вимішуємо заготовку до однорідності.
Крок 10. Ділимо тісто, приблизно, на 6 рівних частин.
Крок 11. Кожну частину розгортаємо в тонкий коло. На одну половинку кожного кола кладемо м’ясну начинку.
Крок 12. Закриваємо начинку другою половиною тіста, з’єднуємо по краях.
Крок 13. Обрізаємо зайве тісто, щоб отримати ідеальний півколо.
Крок 14. Далі заготовки відправляємо на розпечену суху сковороду.
Крок 15. Смажимо частування з обох боків до яскравого рум’янцю.
Крок 16. Далі кожну заготовку обмазуємо вершковим маслом.
Крок 17. Кладемо їх в целофановий пакет і даємо трохи настоятися.
Крок 18. Дива з м’ясом на сковороді готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!
Диву з сиром і зеленню
Диву з сиром і зеленню виходять дивно поживними, соковитими і смачними. Таке частування яскраво доповнить ваш обідній або святковий стіл. Приготувати яскраве частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно – 0,6 кг
- Вода – 300 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Для начинки:
- Сир твердий – 300 гр.
- Зелень – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно, з’єднуємо її з сіллю. Доповнюємо рослинним маслом і водою.
Крок 2. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо його відпочивати на 20-30 хвилин.
Крок 3. Для начинки натираємо сир твердий і подрібнюємо зелень.
Крок 4. Тісто ділимо на кілька рівних грудок. Кожен тонко розкочуємо. На половину кіл кладемо начинку з сиру і зелені.
Крок 5. Закриваємо начинку другою половиною тіста. Скріплюємо заготівки по краях.
Крок 6. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю на розпеченій сковороді. Потім кожне частування змащуємо вершковим маслом.
Крок 7. Дива з сиром і зеленню готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Диву з сиром і зеленою цибулею
Диву з сиром і зеленню – це дуже смачне, ніжне і соковите блюдо для всієї родини. Таке частування можна подавати до домашнього або святкового столу. Для швидкого і нескладного приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Кефір – 250 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Соди без гірки – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир – 300 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір кімнатної температури вливаємо в глибоку миску. Доповнюємо його содою і сіллю. Перемішуємо.
Крок 2. Просіваємо борошно сюди.
Крок 3. Замішуємо однорідне тісто щільне. Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 4. Для начинки сир розминаємо виделкою. Викладаємо до нього подрібнений зелений лук. Додаємо сіль і перець. Ретельно вимішуємо.
Крок 5. З сирною заготовки ліпимо акуратні кульки. Виходить шість штук.
Крок 6. Тісто також ділимо на шість рівних частин.
Крок 7. Кожен шматок тіста тонко розкочуємо. По центру кожного кола кладемо начинку з сиру та цибулі.
Крок 8. Закриваємо начинку краями тіста. Акуратно розкачуємо корж.
Крок 9. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю в сковороді, потім обмазуємо їх вершковим маслом.
Крок 10. Дива з сиром і зеленню готові. Подавайте до столу!
Диву на кефірі з сиром
Диву на кефірі з сиром кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування нікого не залишить байдужим і яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Беріть на замітку!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Кефір – 250 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Соди без гірки – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир – 200 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Зелень – за смаком.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір кімнатної температури доповнюємо содою і сіллю. Перемішуємо і просіваємо борошно сюди. Замішуємо однорідне тісто щільне. Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 2. Для начинки сир розминаємо виделкою. З’єднуємо його з тертим сиром і подрібненою зеленню.
Крок 3. Масу для начинки ділимо на шість рівних кульок.
Крок 4. Тісто також ділимо на шість рівних частин.
Крок 5. Кожну частину розгортаємо в тонкий коло. По центру кожного кола кладемо кульку з начинкою. Обгортаємо тестом і розкачуємо заготовку в плоску корж.
Крок 6. Коржі кладемо на розігріту суху сковороду.
Крок 7. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю в сковороді, потім обмазуємо їх вершковим маслом.
Крок 8. Диву на кефірі з сиром готові. Пригощайтеся!