Як заготовити джем з лісової суниці на зиму в банках?
Літня пора – не тільки час для відпочинку, але і спекотна пора заготівель на зиму. Господині намагаються в цей час закатати як можна більше смачного варення. Джем чудово зберігає смак і аромат лісової полуниці.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Полуниця лісова – 1 кг
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, обірвіть чашолистки і помийте.
2. Перекладіть ягоди в миску, засипте цукром і залишити на 8-10 годин, щоб вони пустили сік.
3. Після цього поставте ємність з ягодами на вогонь, доведіть до кипіння, постійно перемішуючи. Як тільки маса закипить, зніміть каструлю з вогню, прикрийте серветкою і залиште на ніч.
4. На ранок перетріть варені ягоди блендером, знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Розлийте гарячий джем по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх кришками.
5. Джем виходить смачним, ароматним і має чудовий насичений колір.
Приємного апетиту!