Джем з полуниці на зиму – 10 смачних рецептів з фото покроково

Як заготовити джем з лісової суниці на зиму в банках?

Літня пора – не тільки час для відпочинку, але і спекотна пора заготівель на зиму. Господині намагаються в цей час закатати як можна більше смачного варення. Джем чудово зберігає смак і аромат лісової полуниці.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Полуниця лісова – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Полуницю переберіть, обірвіть чашолистки і помийте.

2. Перекладіть ягоди в миску, засипте цукром і залишити на 8-10 годин, щоб вони пустили сік.

3. Після цього поставте ємність з ягодами на вогонь, доведіть до кипіння, постійно перемішуючи. Як тільки маса закипить, зніміть каструлю з вогню, прикрийте серветкою і залиште на ніч.

4. На ранок перетріть варені ягоди блендером, знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Розлийте гарячий джем по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх кришками.

5. Джем виходить смачним, ароматним і має чудовий насичений колір.

Приємного апетиту!