Фалафель – це апетитна та яскрава страва вегетаріанської кухні. Рослинна котлета всередині відрізняється неймовірною поживністю та корисними властивостями. Приготувати таке частування у домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте кулінарну збірку з десяти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фотографіями.
Класичний фалафель із нуту
Класичний фалафель з нуту – це просте у виконанні і неймовірно смачне частування, яке можна подавати в лаваші або з улюбленими гарнірами. Підходить для пісного та вегетаріанського меню. Для приготування рекомендуємо використовувати покроковий рецепт нашої добірки.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Нут – 250 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1.5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Перець кайєнський мелений – 1/2 ч.л.
- Зіра – ½ ч.л.
- Олія – 300 мл.
Процес приготування:
Фалафель легко можна приготувати у домашніх умовах. Попередньо нут замочуємо у холодній воді. Залишаємо на ніч.
Набряклий інгредієнт перемелюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку.
Дрібно рубаємо пучок петрушки.
Подрібнюємо цибулю і часник.
У кашку з нуту відправляємо цибулю, часник, зелень, сіль та спеції.
Ретельно перемішуємо масу.
Додатково всю масу можна перемолоти знову блендером.
Із заготівлі ліпимо акуратні кульки.
Обсмажуємо кульки до яскравого рум’янцю в сковороді або сотейнику з великою кількістю олії. Далі частування можна покласти на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
Класичний фалафель із нуту готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Фалафель з гороху в домашніх умовах
Фалафель з гороху в домашніх умовах порадує поживними властивостями та цікавим смаком. Апетитне частування з хрусткою скоринкою нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горох – 1,5 ст.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 1 щіпка.
- Спеції – до смаку.
- Олія – 70 мл.
- Борошно – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо горох та варимо його на середньому вогні близько 40 хвилин.
Крок 2. Готовий горох перекладаємо на дрібне сито, щоб стекла зайва рідина.
Крок 3. Очищаємо зубчики часнику. Подрібнюємо його і відправляємо в горох, що остигнув. Додаємо сіль та спеції.
Крок 4 Заготовку перебиваємо блендером до однорідного стану. Вимішуємо із борошном.
Крок 5. Ліпимо з тіста акуратні кульки і викладаємо їх у сковороду з олією.
Крок 6. Обсмажуємо частування до рум’янцю з усіх боків.
Крок 7. Фалафель із гороху в домашніх умовах готовий. Перед подачею частування можна покласти на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
Фалафель із сочевиці
Фалафель із сочевиці – це неймовірно смачний і ситний частування, який підходить для пісного меню. Такий продукт можна подавати з улюбленими гарнірами, свіжими овочами або лавашем. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сочевиця червона – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Крупа манна – 2 ст.
- Зелень – 10 гр.
- Куркума – 1 щіпка.
- Каррі – 1 щіпка.
- Коріандр – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сіль за смаком.
- Майонез – 1 ст.
- Борошно – 50 гр.
- Олія кукурудзяна – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. На кілька годин замочуємо червону сочевицю у воді. Можна залишити проти ночі.
Крок 2. Промиваємо замочену сочевицю, заливаємо окропом і варимо до м’якості близько 20-30 хвилин. Потім зайву рідину зливаємо.
Крок 3. Дрібно ріжемо цибулю і смажимо її на кукурудзяній олії до прозорого стану.
Крок 4. Натираємо на тертці моркву і томимо її до м’якості разом із цибулею близько 3-5 хвилин.
Крок 5. Викладаємо овочі до розм’якшеної сочевиці.
Крок 6. Солимо заготовку та доповнюємо спеціями.
Крок 7. Додаємо подрібнену зелень.
Крок 8. Викладаємо сюди майонез.
Крок 9. Додаємо манну крупу.
Крок 10. Перебиваємо вміст блендером до однорідної кашки.
Крок 11. Ліпимо невеликі круглі котлетки, обвалюємо їх у борошні і кладемо в сковороду з кукурудзяною олією. Смажимо до золотистої скоринки.
Крок 12. Фалафель із сочевиці готовий. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!
Фалафель з нуту в лаваші
Фалафель з нуту в лаваші порадує вас яскравим смаком та апетитною подачею. Таке частування можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Нут – 0,5 кг.
- Часник – 6 зубчиків.
- Йогурт грецький – 0,5 кг.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Паприка коплена – 1 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Огірок свіжий – 3 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Лаваш – 5 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо соус. У чашу блендера кладемо очищений часник і подрібнюємо його.
Крок 2. Додаємо до часнику йогурт, сіль, мелений перець, хмелі-сунелі та паприку.
Крок 3. Знову все перемішуємо і забираємо на 1 годину в холодильник.
Крок 4. Тонкою соломкою обробляють огірки.
Крок 5. Помідори ріжемо невеликими скибочками.
Крок 6. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
Крок 7. Попередньо вимочений нут перемелюємо у блендері із сіллю та спеціями. Ліпимо з отриманої маси акуратні кульки, які обсмажуємо у фритюрі.
Крок 8. На лаваші викладаємо підготовлені овочі, моркву по-корейськи та кульки фалафеля. Поливаємо все це соусом.
Крок 9. Згортаємо заготовки.
Крок 10. Фалафель із нуту у лаваші готовий. Подавайте до столу та спробуйте!
Фалафель з нутового борошна
Фалафель із нутового борошна – оригінальна страва для вашого домашнього меню. Таке ситне частування підійде для обіду, вечері або яскравого перекушування. Порадуйте себе та рідних ароматним та яскравим за смаком продуктом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно нутове – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сода – 1 ч.л.
- Зіра насіння – 0,5 ч.л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
- Перець кайєнський – 1/3 ч.л.
- Кардамон мелений – 1/5 ч.л.
- Зелень – 2 ст.
- Борошно пшеничне – 4 ст.
- Сіль за смаком.
- Сир плавлений вершковий – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю у блендері. Продавлюємо до нього часник.
Крок 2. Додаємо сюди соду, сіль та спеції зі списку. Ретельно перемішуємо.
Крок 3. Приєднуємо до маси вершковий плавлений сир та подрібнену зелень. Знову все перемішуємо.
Крок 4. Просіюємо сюди нутове борошно. Перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.
Крок 5. Потім просіюємо сюди пшеничне борошно. Знову перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.
Крок 6. Через 10 хвилин знову вимішуємо тісто і ліпимо акуратні кульки. Викладаємо на лист з пергаментом.
Крок 7. Випікаємо частування близько 30-45 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 8. Фалафель із нутового борошна готовий. Можна подавати до столу та пригощатися!
ПП фалафель без фритюру
ПП фалафель без фритюру – це неймовірно смачне та корисне частування з невисокою калорійністю, яке не зашкодить вашій фігурі. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки. Порадуйте себе та урізноманітнюйте звичне меню.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нут варений – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Кунжут – 15 грн.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Нут заздалегідь замочуємо та відварюємо.
Крок 2. Очищаємо цибулю і рубаємо її дрібним кубиком.
Крок 3. Подрібнюємо зубчики часнику.
Крок 4. Дрібно ріжемо петрушку.
Крок 5. Усі підготовлені продукти викладаємо у глибоку миску. Сюди ж кладемо нут.
Крок 6. Кунжут смажимо на розпеченій сковороді без олії. Смажимо близько 1-1,5 хвилин.
Крок 7. Вкладаємо у загальну масу кунжут.
Крок 8. Додаємо сюди сіль за смаком.
Крок 9. Перемелюємо вміст занурювальним блендером до однорідної маси.
Крок 10. З маси ліпимо акуратні маленькі кульки.
Крок 11. Викладаємо заготовки на лист з пергаментом. Випікаємо частування близько 30-40 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 12. ПП фалафель без фритюру готовий. Частуйтесь!
Фалафель із квасолі
Фалафель з квасолі – це напрочуд смачне і ситне частування, яке підходить для пісного меню. Такий продукт можна подавати з улюбленими гарнірами, свіжими овочами або лавашем. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Квасоля біла – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Часник – 10 гр.
- Петрушка – 15 гр.
- Кунжут білий – 0,5 ч. л.
- Паприка мелена – 0,5 ч.л.
- Куркума – 0,5 год.
- Зіра мелена – 0,5 ч.л.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сіль – ч.л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 300 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Квасолю попередньо промиваємо та вимочуємо у холодній воді близько 12 годин.
Крок 2. Набряклу квасолю відкидаємо на друшляк, потім промиваємо її під водою.
Крок 3. Очищаємо цибулю та часник, петрушку дрібно рубаємо ножем.
Крок 4. Квасоля та овочі прокручуємо через м’ясорубку. Сюди кладемо зелень.
Крок 5. В отриману масу додаємо розпушувач, сіль, кунжут та спеції.
Крок 6. Ретельно вимішуємо масу.
Крок 7. З отриманої маси ліпимо невеликі акуратні кульки.
Крок 8. Розігріваємо олію в сотейнику. Викладаємо сюди заготівлі.
Крок 9. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки.
Крок 10. Перекладаємо рум’яні кульки на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Крок 11. Фалафель із квасолі готовий. Можна пригощатись!
Фалафель з машу
Фалафель з машу порадує вас ніжним смаком та апетитною рум’яною скоринкою. Таке частування можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Продукт традиційно подають із лавашем, проте ви можете поєднувати його з будь-якими гарнірами до смаку. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Маш – 150 грн.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 2 ст.
- Сухарі панірувальні – 4 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Спеції – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо вимочуємо маш у холодній воді 4-6 годин.
Крок 2. Далі машину відварюємо до повної готовності.
Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ньому цибулю до м’якості.
Крок 5. Перекладаємо отарний маш у глибоку миску.
Крок 6. Перебиваємо маш блендером до отримання однорідної кашки.
Крок 7. Додаємо сюди цибулю та розбиваємо куряче яйце.
Крок 8. Додаємо сіль, спеції та борошно.
Крок 9. Вимішуємо вміст до однорідності.
Крок 10. Ліпимо з маси акуратні кульки і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Крок 11. Викладаємо заготовки в сковороду з олією. Смажимо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 12. Фалафель із машу готовий. Подавайте до столу та спробуйте!
Домашній фалафель на сковороді
Домашня фалафель на сковороді порадує поживними властивостями та цікавим смаком. Апетитне частування з хрусткою скоринкою нікого не залишить байдужим і урізноманітнить ваше меню. Для приготування скористайтеся перевіреним покроковим рецептом нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нут – 0,5 кг.
- Борошно – 1 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Часник – 2 зубчики.
- Коріандр – 10 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кінза – 20 грн.
- Петрушка – 20 гр.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Олія – 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо вимочуємо нут у холодній воді до розбухання. Можна залишити інгредієнт у воді проти ночі.
Крок 2. Розбухлий нут з’єднуємо в блендері з цибулею, часником та зеленню.
Крок 3. Перемелюємо продукти до отримання однорідної кашки.
Крок 4. Додаємо сюди соду, борошно.
Крок 5. Підготуємо сіль та спеції за смаком. Відправляємо їх у загальну масу. Ретельно перемішуємо.
Крок 6. З отриманої маси ліпимо невеликі акуратні кульки.
Крок 7. Смажимо заготовки у фритюрі близько 3-5 хвилин, потім викладаємо на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
Крок 8. Домашній фалафель готовий на сковороді. Подавайте апетитне частування до столу!
Фалафель із нуту в духовці
Фалафель з нуту в духовці – це цікавий варіант виконання неймовірно смачного частування, яке можна подавати в лаваші або з улюбленими гарнірами. Підходить для пісного та вегетаріанського меню. Для приготування рекомендуємо використовувати покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нут варений – 150 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Спеції – до смаку.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Горіхи грецькі – 50 гр.
- Вода – 2 ст.
- Насіння гарбузове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь замочуємо та відварюємо нут.
Крок 2. Перебиваємо нут у блендері із двома столовими ложками води.
Крок 3. Замочуємо насіння і волоські горіхи в окропі 10 хвилин.
Крок 4. У чашу блендера кладемо промите насіння, горіхи, очищені овочі та зелень. Вливаємо дві столові ложки олії.
Крок 5. Додаємо спеції та перемелюємо вміст блендера.
Крок 6. Поєднуємо отриману масу з масою з нуту. Перемішуємо.
Крок 7. Ліпимо із заготівлі акуратні плоскі котлетки. Викладаємо їх на лист з пергаментом.
Крок 8. Випікаємо частування близько 10 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 9. Фалафель із нуту в духовці готовий. Можна пригощатись!