Фалафель із нуту в духовці
Фалафель з нуту в духовці – це цікавий варіант виконання неймовірно смачного частування, яке можна подавати в лаваші або з улюбленими гарнірами. Підходить для пісного та вегетаріанського меню. Для приготування рекомендуємо використовувати покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Нут варений – 150 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Спеції – до смаку.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Горіхи грецькі – 50 гр.
- Вода – 2 ст.
- Насіння гарбузове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь замочуємо та відварюємо нут.
Крок 2. Перебиваємо нут у блендері із двома столовими ложками води.
Крок 3. Замочуємо насіння і волоські горіхи в окропі 10 хвилин.
Крок 4. У чашу блендера кладемо промите насіння, горіхи, очищені овочі та зелень. Вливаємо дві столові ложки олії.
Крок 5. Додаємо спеції та перемелюємо вміст блендера.
Крок 6. Поєднуємо отриману масу з масою з нуту. Перемішуємо.
Крок 7. Ліпимо із заготівлі акуратні плоскі котлетки. Викладаємо їх на лист з пергаментом.
Крок 8. Випікаємо частування близько 10 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 9. Фалафель із нуту в духовці готовий. Можна пригощатись!