Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Фалафель із нуту в духовці

Фалафель з нуту в духовці – це цікавий варіант виконання неймовірно смачного частування, яке можна подавати в лаваші або з улюбленими гарнірами. Підходить для пісного та вегетаріанського меню. Для приготування рекомендуємо використовувати покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Нут варений – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Спеції – до смаку.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Горіхи грецькі – 50 гр.
  • Вода – 2 ст.
  • Насіння гарбузове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь замочуємо та відварюємо нут.

Крок 2. Перебиваємо нут у блендері із двома столовими ложками води.

Крок 3. Замочуємо насіння і волоські горіхи в окропі 10 хвилин.

Крок 4. У чашу блендера кладемо промите насіння, горіхи, очищені овочі та зелень. Вливаємо дві столові ложки олії.

Крок 5. Додаємо спеції та перемелюємо вміст блендера.

Крок 6. Поєднуємо отриману масу з масою з нуту. Перемішуємо.

Крок 7. Ліпимо із заготівлі акуратні плоскі котлетки. Викладаємо їх на лист з пергаментом.

Крок 8. Випікаємо частування близько 10 хвилин за температури 180 градусів.

Крок 9. Фалафель із нуту в духовці готовий. Можна пригощатись!