Фаршировані печериці в духовці з сиром – 10 рецептів з фото покроково

Фаршировані печериці з сиром і сметаною, запечені в духовці

Ця закуска виходить дуже ніжною, завдяки сметані у складі начинки. Апетитне блюдо чудово впишеться в будь-який обід або святкове меню, а крім того – воно готується дуже швидко і легко.

Склад:

  • Печериці великі – 10 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Ріпчаста цибуля біла – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Печериці промийте в проточній воді, після чого видаліть ніжки, але не викидайте їх. Печериці розкладіть в вогнетривкої формі виїмкою вгору і починайте готувати начинку для грибів.

2. Дрібно наріжте цибулю, зелень і ніжки печериць. Після цього вилийте в сковороду масло і покладіть туди суміш цибулі, зелені і ніжок печериць. Обсмажте інгредієнти на невеликому вогні до рум’яного кольору, а потім додайте сметану.

3. Посоліть начинку і протушкувати її буквально пару хвилин. Після цього вимикайте вогонь і приступайте до фарширування. Увімкніть Духовку на 180 градусів, а сир натріть на дрібній тертці. Печериці начинкою начиніть, щільно вкладаючи її в капелюшки. Потім посипте гриби сиром.

4. Форму з грибами поставте в розігріту духовку і засічіть двадцять хвилин. Через певний час виймайте готову страву з духовки і подавайте до столу в гарячому вигляді прямо у формі.

Приємного апетиту!