Фаршировані перці в мультиварці – 8 рецептів з фаршем і рисом з покроковими фото

Тушковані, фаршировані перці з підливою

Фаршировані перці – страва досить популярний. У кожної господині є свій перевірений рецепт. Але якщо раніше ви не готували їх з підливою, варто обов’язково спробувати. Дуже соковито і ситно!

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Перець болгарський – 10-12 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода кип’ячена – 1 склянка
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ставимо варитися рис. Варимо його до напівготовності протягом десяти хвилин і зливаємо воду. Фарш викладаємо в миску.

Крок 2. Додаємо у фарш напівготовий рис.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю (1 шт) і викладаємо його до фаршу.

Крок 4. Кладемо також сіль і спеції за смаком.

Крок 5. Добре змішуємо всі разом.

Крок 6. Другу цибулину також подрібнюємо.

Крок 7. Моркву тремо на крупній тертці.

Крок 8. Цибулю з морквою обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості.

Крок 9. Додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо.

Крок 10. Кладемо сметану, перемішуємо.

Крок 11. Додаємо кріп, перемішуємо.

Крок 12. Додаємо сіль і мелений перець, перемішуємо і знімаємо з плити – підливка готова.

Крок 13. Перці промиваємо, вирізаємо плодоніжку і звільняємо від насіння. Щільно заповнюємо перці підготовленим фаршем.

Крок 14. Заготовки з перцю і фаршу поміщаємо в чашу мультиварки.

Крок 15. Зверху викладаємо приготовану підливку.

Крок 16. Встановлюємо режим «Мультиповар» на час 40-60 хвилин і температуру 120 градусів. Закриваємо кришку і натискаємо «Старт». Готові перці в підливці можна подавати з картопляним пюре – дуже вдале поєднання.