Тушковані, фаршировані перці з підливою
Фаршировані перці – страва досить популярний. У кожної господині є свій перевірений рецепт. Але якщо раніше ви не готували їх з підливою, варто обов’язково спробувати. Дуже соковито і ситно!
Час готування: 1 година 15 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Перець болгарський – 10-12 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода кип’ячена – 1 склянка
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ставимо варитися рис. Варимо його до напівготовності протягом десяти хвилин і зливаємо воду. Фарш викладаємо в миску.
Крок 2. Додаємо у фарш напівготовий рис.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю (1 шт) і викладаємо його до фаршу.
Крок 4. Кладемо також сіль і спеції за смаком.
Крок 5. Добре змішуємо всі разом.
Крок 6. Другу цибулину також подрібнюємо.
Крок 7. Моркву тремо на крупній тертці.
Крок 8. Цибулю з морквою обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості.
Крок 9. Додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо.
Крок 10. Кладемо сметану, перемішуємо.
Крок 11. Додаємо кріп, перемішуємо.
Крок 12. Додаємо сіль і мелений перець, перемішуємо і знімаємо з плити – підливка готова.
Крок 13. Перці промиваємо, вирізаємо плодоніжку і звільняємо від насіння. Щільно заповнюємо перці підготовленим фаршем.
Крок 14. Заготовки з перцю і фаршу поміщаємо в чашу мультиварки.
Крок 15. Зверху викладаємо приготовану підливку.
Крок 16. Встановлюємо режим «Мультиповар» на час 40-60 хвилин і температуру 120 градусів. Закриваємо кришку і натискаємо «Старт». Готові перці в підливці можна подавати з картопляним пюре – дуже вдале поєднання.