Солодкий болгарський перець використовують для приготування різних страв: овочевого рагу, салатів, лечо. Також перці фарширують – половинками або цілком різними продуктами, наприклад, грибами, м’ясом або овочами. Приготувати фаршировані перці можна в духовці або згасити на плиті.
Половинки перцю з фаршем і рисом в духовці
Нагодуйте улюблену сім’ю ситним та смачним обідом: пропонуємо вам приготувати фаршировані перці, плоди яких можуть бути жовтого або червоного кольору. Інгредієнти повинні бути однакового розміру і гармонійно виглядати на обідньому столі.
Інгредієнти на
6 порц.
- Перець болгарський 3 шт.
- Свинячий фарш 250 гр.
- Курячий фарш 250 гр.
- Рис білий 100 гр.
- Молоко коров’яче ½ склянки
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Помідори 3 шт.
- Спеції для фаршу за смаком
- Вода-1 склянка
- Сіль за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати фарширований перець половинками в духовці? Займемося обробкою цибулі і моркви. Знімаємо з головок цибулі лушпиння і намагаємося якомога дрібніше нарізати його. Зрізаємо з моркви верхній шар і обрізаємо той кінець, до якого кріпиться плодоніжка. Промиваємо моркву в проточній воді дуже ретельно, щоб не залишалося бруду. Натираємо на крупній тертці.
- Необхідну кількість томатів – 3 штуки – потрібно звільнити від шкірки. Для цього надрізаємо верхівку кожного помідора (надріз повинен бути у формі хреста) і викладаємо їх в глибоку ємність. Заливаємо воду в чайник або каструлю і доводимо до кипіння. Потім заливаємо окропом помідори. Через 2 хвилини міняємо гарячу воду на холодну. Тепер шкірку можна легко зняти. Нарізаємо томатну м’якоть кубиками.
- Ставимо сковороду на плиту і вливаємо в неї рослинне масло. Нагріваємо ємність близько хвилини, а потім висипаємо в неї подрібнену цибулю. Пасеруємо інгредієнт 4 хвилини, а потім викладаємо в сковороду терту моркву. Солимо і перчимо продукти. У процесі смаження постійно перемішуємо їх. Через кілька хвилин, додаємо до цибулі і моркви, помідори. Тушкуємо овочі 5 хвилин.
- Заздалегідь перебираємо рис відварюємо до м’якості. Викладаємо необхідну кількість курячого і свинячого фаршу в глибоку миску і додаємо в нього рис. Вливаємо в масу половину склянки молока, посипаємо сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішуємо фарш з рисом до утворення однорідної маси.
- Тепер підготуємо перець для фарширування. Щоб заповнити його начинкою, потрібно спочатку промити всі плоди, обтерти насухо рушником і розрізати навпіл. Потім видалити насінну коробку і плодоніжку. Заповнюємо половинки перців фаршем.
- Ставимо духовий шафа на розігрів. При цьому встановлюємо потрібну нам температуру 180 градусів. На чистий деко викладаємо обсмажені овочі і рівномірно розподіляємо їх по дну ємності. Поверх овочевої суміші маємо фаршировані перці. Вливаємо в деко склянку води. Відсуває його всередину духової шафи і чекаємо рівно 1 годину.
Приємного апетиту!
Як запекти фаршировані половинки перцю з фаршем та сиром у духовці?
В процесі приготування в духовій шафі перець не розварюється, що часто відбувається при гасінні: він стає м’яким і запікається разом з сиром. Готове блюдо виглядає апетитно і незвично, а також дивує своїм оригінальним смаком.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Фарш свинячий – 200 гр.
- Сир – 100 гр.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячий фарш для приготування страви можна купити в магазині або зробити самим. Викладаємо необхідне його кількість в глибоку тарілку. В окрему ємність викладаємо цибулю, який потрібно спочатку очистити від лушпиння, а потім нарізати.
Крок 2. Перед обсмаженням м’яса з цибулею сковороду з маслом, призначену для даного процесу, потрібно попередньо розігріти. Викладаємо в ємність обидва інгредієнта і обсмажуємо близько п’яти хвилин. При цьому не забуваємо постійно перемішувати масу.
Крок 3. Поки м’ясо з цибулею проходять обжарку, потрібно промити і нарізати невеликими кубиками помідори. Висипаємо томатні кубики до фаршу з цибулею, в сковороду додаємо 2 столові ложки кетчупу. Помішуємо масу.
Крок 4. Перед тим, як фарширувати перець, промиваємо його і розрізаємо на дві рівні частини. Гострим ножем видаляємо насіння і плівки. Солимо начинку і перемішуємо.
Крок 5. Шматочок сиру натираємо на крупній тертці. Викладаємо трохи остигнула начинку в глибоку миску і висипаємо до неї тертий сир. Перемішуємо масу. Застеляємо дно дека пергаментним папером і розміщуємо на ній дві половинки перцю.
Крок 6. Включаємо духовку і встановлюємо потрібну температуру -180 градусів. Викладаємо всередину перців начинку. Ставимо деко в духовку на 20 хвилин.
Приємного апетиту!
Половинки болгарського перцю з курячою грудкою в духовці
Рецепт є одним з тих, які можна назвати вдалими. Для фарширування перцю використовують різні варіанти начинки: м’ясна з рисом, з грибами або овочами. У даному рецепті передбачена начинка з курячим філе і помідорами під золотистою сирною скоринкою.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Грудка куряча – 400 гр.
- Перець болгарський солодкий – 3 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Сир – 150 гр.
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Часник сушений – 2 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курячу грудку спочатку слід промити проточною водою, а потім насухо промокнути паперовим рушником. Ми не будемо робити з м’яса фарш, а наріжемо невеликими шматочками. Викладаємо рубане м’ясо в глибоку чашу.
Крок 2. Для того, щоб куряче м’ясо вийшло більш соковитим, додаємо якомога більше зелені. Промиваємо пучки цибулі, петрушки і кропу. Струшуємо їх насухо або промачиваем паперовим рушником. Тепер зелень необхідно нарізати якомога дрібніше, при цьому забираючи стеблинки.
Крок 3. Для начинки нам також знадобиться пара невеликих або один великий томат. Спочатку його потрібно промити і обтерти, а потім звільнити від шкірки: зробити надріз на верхівці томата у вигляді хреста, залити окропом і потримати пару хвилин; потім гарячу воду необхідно замінити холодної, щоб шкірка легко знімалася.
Крок 4. Нарізаємо м’якоть дрібними кубиками. Натираємо сир на крупній тертці і ділимо його на дві рівні частини. Одну половину тертого сиру потрібно додати в начинку, а інша частина знадобиться для посипання. Висипаємо в начинку помідори.
Крок 5. Додаємо до інгредієнтів зелень, спеції (сіль, часник, хмелі-сунелі) і сметану. Перемішуємо масу. Тепер промиваємо і обтираем перці, розрізаємо їх навпіл і видаляємо тільки серцевину. Змащуємо половинки перців рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика.
Крок 6. Заповнюємо «човники» начинкою і посипаємо сиром. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї фаршировані перці. Включаємо духовку і встановлюємо потрібну температуру (180 градусів). Ставимо форму всередину духовки на 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Перець половинками фаршировані куркою і грибами
Цей рецепт підійде для тих, хто веде здоровий спосіб життя та є прихильником здорового харчування. Перець запікається невелику кількість часу, тому зберігає максимальну кількість корисних речовин. У поєднанні з куркою і грибами страва виходить смачним і ароматним.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Філе куряче – 200 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 50 гр.
- Петрушка – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відрізаємо від курячого філе плівки і шкурки. Потім шматок м’яса ретельно промиваємо в проточній воді і обтираем насухо паперовими рушниками. Далі переміщуємо філе на обробну дошку і гострим ножем нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Крок 2. Очищену від лушпиння головку ріпчастої цибулі розрізаємо навпіл, так буде зручніше його шаткувати. Нарізаємо цибулину як можна дрібніше.
Крок 3. Перебираємо гриби. Зрізаємо верхній шар печериць ножем. Видаляємо всі зіпсовані і гнилі місця. Потім печериці потрібно промити і нарізати скибочками.
Крок 4. На включену плиту ставимо сковороду з рослинним маслом. Коли ємність прогріється, викладаємо в неї цибулю і починаємо обсмажувати його. Через 4 хвилини додаємо до цибулі скибочки печериць. У процесі обжарювання гриби будуть виділяти велику кількість рідини. Коли вона повністю випарується, можна викладати в сковороду куряче філе. Посипаємо інгредієнти сіллю і спеціями. Продовжуємо обсмажувати до повної готовності, періодично помішуючи начинку.
Крок 5. Відрізаємо невеликий шматочок вершкового масла від цілого брикету і додаємо його в начинку. Коли масло розчиниться, перемішуємо його з іншими інгредієнтами. Це потрібно для того, щоб начинка була більш м’якою і ніжною.
Крок 6. Споліскуємо перець проточною водою і обтираем рушником. Потім акуратно розрізаємо плід вздовж на дві половинки і позбавляємо кожну з них від насіннєвої коробки. Можна ще раз промити обидві половинки перцю.
Крок 7. Заповнюємо «човники» готовою начинкою з курячого м’яса і грибів. Включаємо духовку і спочатку розігріваємо його. На дно дека вистилаємо пергаментний папір, поверх якої викладаємо фарширований перець. Встановлюємо деко в духовку. Запікаємо страву 20 хвилин.
Крок 8. Нарізаємо шматочок сиру тонкими скибочками. Через 20 хвилин дістаємо деко з перцем і викладаємо на поверхні начинки шматочки сиру. Запікаємо страву ще 5 хвилин. За цей час потрібно встигнути підготувати зелень. Промиваємо петрушку і нарізаємо шматочками. Прикрашаємо нею готову страву.
Приємного апетиту!
Фарширований перець половинками з підливою в духовці
Пропонуємо вам більш простий і корисний варіант приготування фаршированих перців: овочі не потрібно обсмажувати, додавати їх в начинку будемо сирими, щоб у готовій страві було менше жирів.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Перець болгарський солодкий – 800 гр.
- Фарш свинячий – 400 гр.
- Рис – 30 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Морква – 150 гр.
- Часник – 1-2 зуб.
- Сир – 50 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для начинки ми будемо використовувати свинячий фарш, однак можна змішати кілька видів, наприклад, свинячий і яловичий або свинячий і курячий. Викладаємо м’ясну масу у велику глибоку чашу. Вичавлюємо з допомогою чесночницы пару очищених зубчиків часнику прямо в миску з фаршем. Цибулини також позбавляє від лушпиння і дрібно нарізаємо (можна подрібнити за допомогою блендера). Викладаємо до фаршу і часнику.
Крок 2. Тепер черга моркви. Очищаємо її від верхнього шару за допомогою ножа. Потім промиваємо і крупно натираємо на тертці (моркву можна подрібнити з допомогою того ж блендера).
Крок 3. Перебираємо необхідну кількість рисової крупи. Якщо ви впевнені в чистоті рису, то відразу викладаємо потрібну його кількість в друшляк і кілька раз промиваємо теплою водою. Потім перекладаємо крупу в каструлю і заливаємо очищеною водою. Варимо рис на плиті до початку кипіння, а затїм ще 10 хвилин після закипання. Зливаємо воду, що залишилася і додаємо рис до інших складових начинки.
Крок 4. Солимо і перчимо начинку, а потім перемішуємо до повного об’єднання всіх її компонентів. Промиваємо і насухо обтираем необхідну кількість перців. Розрізаємо вздовж плодів на дві рівні частини і вичищаємо з кожної насіння і плівки. Заповнюємо половинки начинкою.
Крок 5. Фаршировані половинки укладаємо на деко. Щоб приготувати підливу для страви, змішуємо в невеликій ємності сметану і томатну пасту. Потім заливаємо суміш соусів водою, солимо і перчимо. Знову перемішавши підливу, заливаємо нею фаршировані перці так, щоб суміш покривала їх до середини. Якщо підливи не вистачає, додаємо воду.
Крок 6. Накриваємо деко фольгою досить щільно. Включаємо духовку. Коли він розігріється до температури 180 градусів, відправляємо всередину деко. Запікаємо страву 40-50 хвилин. Цього часу має вистачити для того, щоб перці стали м’якими.
Крок 7. Натираємо шматочок сиру на крупній тертці. За 5-10 хвилин до кінця приготування посипаємо їм перці з начинкою, які повертаємо в духовку.
Приємного апетиту!