Як приготувати фарширований перець з індичкою і рисом?
Для любителів простих домашніх страв хочу порекомендувати легке у приготуванні блюдо. Фарширований перець індичкою і рисом виходить ніжним і соковитим. Збалансоване страва сподобається всім без винятку, і стане вашим фаворитом. Приготуйте, і порадуйте своїх рідних.
- Час готування: 1 година 15 хвилин
- Час приготування: 15 хвилин
- Порцій – 10
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 10 шт.
- Фарш з індички – 600 гр.
- Помідори – 1 кг
- Морква – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Рис – 100 гр.
- Перець духмяний – 5 шт.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для фаршированого перцю індичкою і рисом.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем.
3. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці.
4. Помідори ретельно промийте, обдайте окропом, а потім викладіть в холодну воду і очистіть від шкірки і плодоніжки. Очищені помідори подрібніть заглибним блендером.
5. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. А потім викладіть в миску з фаршем, посоліть і поперчіть і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
6. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини.
7. Підготовлений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.
8. Каструлю добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість оливкової олії. Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення.
9. Потім додайте натерту моркву, обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.
10. Після чого влийте подрібнені помідори.
11. У каструлю з підливою викладіть нафарширований перець.
12. Додайте духмяний перець і трохи посоліть.
13. Накрийте кришкою, тушкуйте страву приблизно 35-40 хвилин на мінімальному вогні після закипання.
14. Готові фаршировані перці індичкою і рисом зніміть з вогню і подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!