Філе курячої грудки на сковороді – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт соковитого курячого філе з помідорами

М’ясо курячої грудки вважається досить сухим, тому часто готується в супроводі овочів, які своїм соком просочують курятину. В даному випадку курка гаситься в помідорах, що надає страві легку приємну кислинку. Тушкована помідорна маса відразу ж виступає і в ролі соусу до м’яса.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 6.

Склад:

  • Курячі грудки ‑ 3 шт.;
  • Помідори – 4 шт.;
  • Каррі – 3 щіпки;
  • Часник – 1 зубок;
  • Петрушка – пару гілочок;
  • Сіль – на смак;
  • Рослинна олія – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки помити під проточною водою, зняти шкірку (можна згодом використовувати її для приготування бульйону), від’єднати м’ясо від кісток. В цілому повинно вийти близько 900 г чистого м’яса.

Крок 2. Порізати м’ясо курки на невеликі кубики, добре присипати приправою, посолити і ретельно перемішати, щоб маринад покрив курятину повністю.

Крок 3. Помідори скласти в невелику каструлю, залити окропом і дати постояти приблизно 3 хв. Після цього зняти шкірку, вона буде легко відходити від м’якоті.

Крок 4. Сковороду поставити на сильний вогонь і розігріти разом з рослинним маслом.

Крок 5. Викласти м’ясо шматочками в розпечене масло, обсмажувати близько 2 хвилин, постійно перемішуючи. Зменшити вогонь до середнього і продовжити смажити філе.

Крок 6. Приблизно через 3 хв. з м’яса буде виходити сік, і потім курка буде тушкуватися у власному соку. Рідина повинна повністю випаруватися, тому сковороду кришкою накривати не потрібно.

Крок 7. Помідори дрібно нарізати, зелень дрібно порубати, часник почистити і пропустити через прес.

Крок 8. Як тільки з м’яса випарувалася вода і воно стало рум’янитися, додати в сковороду помідори і перемішати. Смажити близько 2 хв, після чого зменшити вогонь до мінімального, накрити сковороду кришкою і тушкувати страву близько 15 хв., не забуваючи перемішувати.

Крок 9. Спробувати масу на сіль і спеції, досолити і доперчить, якщо буде така необхідність.

Крок 10. Томатний сік стане густіти. Необхідно стежити за тим, щоб він повністю не випарувався.

Крок 11. Після 15 хв. додати в блюдо часник і зелень, перемішати і тримати на слабкому вогні під кришкою близько 2 хв.

Приємного апетиту!