Покроковий рецепт соковитого курячого філе з помідорами
М’ясо курячої грудки вважається досить сухим, тому часто готується в супроводі овочів, які своїм соком просочують курятину. В даному випадку курка гаситься в помідорах, що надає страві легку приємну кислинку. Тушкована помідорна маса відразу ж виступає і в ролі соусу до м’яса.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 6.
Склад:
- Курячі грудки ‑ 3 шт.;
- Помідори – 4 шт.;
- Каррі – 3 щіпки;
- Часник – 1 зубок;
- Петрушка – пару гілочок;
- Сіль – на смак;
- Рослинна олія – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі грудки помити під проточною водою, зняти шкірку (можна згодом використовувати її для приготування бульйону), від’єднати м’ясо від кісток. В цілому повинно вийти близько 900 г чистого м’яса.
Крок 2. Порізати м’ясо курки на невеликі кубики, добре присипати приправою, посолити і ретельно перемішати, щоб маринад покрив курятину повністю.
Крок 3. Помідори скласти в невелику каструлю, залити окропом і дати постояти приблизно 3 хв. Після цього зняти шкірку, вона буде легко відходити від м’якоті.
Крок 4. Сковороду поставити на сильний вогонь і розігріти разом з рослинним маслом.
Крок 5. Викласти м’ясо шматочками в розпечене масло, обсмажувати близько 2 хвилин, постійно перемішуючи. Зменшити вогонь до середнього і продовжити смажити філе.
Крок 6. Приблизно через 3 хв. з м’яса буде виходити сік, і потім курка буде тушкуватися у власному соку. Рідина повинна повністю випаруватися, тому сковороду кришкою накривати не потрібно.
Крок 7. Помідори дрібно нарізати, зелень дрібно порубати, часник почистити і пропустити через прес.
Крок 8. Як тільки з м’яса випарувалася вода і воно стало рум’янитися, додати в сковороду помідори і перемішати. Смажити близько 2 хв, після чого зменшити вогонь до мінімального, накрити сковороду кришкою і тушкувати страву близько 15 хв., не забуваючи перемішувати.
Крок 9. Спробувати масу на сіль і спеції, досолити і доперчить, якщо буде така необхідність.
Крок 10. Томатний сік стане густіти. Необхідно стежити за тим, щоб він повністю не випарувався.
Крок 11. Після 15 хв. додати в блюдо часник і зелень, перемішати і тримати на слабкому вогні під кришкою близько 2 хв.
Приємного апетиту!