Як запекти фрикадельки з індички у вершковому соусі в духовці?
Індичка – смачне і дієтичне м’ясо, яке входить і в дитячий раціон, і підходить для харчування тих, хто стежить за фігурою. Готувати фрикадельки з індички нескладно, а вершково-сирний соус додає страві вишуканості. Подавати м’ясні кульки можна з пастою, кус-кусом або відварним рисом.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Фарш з м’яса індички – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю нарізати, щоб вийшли дуже дрібні кубики, аналогічно — дуже дрібно порубати кріп.
2. У підходящої мисці змішати м’ясний фарш, яйце, цибуля, зелень і сіль, добре перемішати.
3. Зліпити з маси невеликі круглі кульки, діаметр яких не повинен перевищувати 2-3 см, і викласти їх на глибоке деко, змащене маслом. Фрикадельки не повинні щільно прилягати один до одного, інакше під час приготування вони можуть злипнутися і втратити форму. Випікати м’ясні кульки потрібно 10-15 хвилин в духовці, попередньо включеної на 180 градусів.
4. У підходящої ємності змішати вершки, подрібнений часник і трохи кропу, додати натертий сир і добре перемішати масу.
5. Дістати з духовки фрикадельки, залити їх соусом і повернути допекаться на 20-25 хвилин.
6. Подавати рум’яні фрикадельки в вершково-сирному соусі з гарніром, посипавши рубаним кропом. Насолоджуйтесь!