Фрикадельки у вершковому соусі

Як запекти фрикадельки з індички у вершковому соусі в духовці?

Індичка – смачне і дієтичне м’ясо, яке входить і в дитячий раціон, і підходить для харчування тих, хто стежить за фігурою. Готувати фрикадельки з індички нескладно, а вершково-сирний соус додає страві вишуканості. Подавати м’ясні кульки можна з пастою, кус-кусом або відварним рисом.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш з м’яса індички – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю нарізати, щоб вийшли дуже дрібні кубики, аналогічно — дуже дрібно порубати кріп.

2. У підходящої мисці змішати м’ясний фарш, яйце, цибуля, зелень і сіль, добре перемішати.

3. Зліпити з маси невеликі круглі кульки, діаметр яких не повинен перевищувати 2-3 см, і викласти їх на глибоке деко, змащене маслом. Фрикадельки не повинні щільно прилягати один до одного, інакше під час приготування вони можуть злипнутися і втратити форму. Випікати м’ясні кульки потрібно 10-15 хвилин в духовці, попередньо включеної на 180 градусів.

4. У підходящої ємності змішати вершки, подрібнений часник і трохи кропу, додати натертий сир і добре перемішати масу.

5. Дістати з духовки фрикадельки, залити їх соусом і повернути допекаться на 20-25 хвилин.

6. Подавати рум’яні фрикадельки в вершково-сирному соусі з гарніром, посипавши рубаним кропом. Насолоджуйтесь!