Галушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачні галушки на сметані для супу

Смачні і ніжні сметанні галушки створять конкуренцію будь-яких макаронних виробів – це блюдо люблять і дорослі, і діти. Галушки можна додавати в будь-який суп, але особливо добре вони поєднуються з курячим бульйоном.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 6-8.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 ст. л
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку або миску вбиваємо одне яйце. Додаємо до нього сіль. Збиваємо інгредієнти виделкою або вінчиком.

2. Додаємо до збитого яйця дві столові ложки сметани. Перемішуємо продукти до однорідності.

3. Починаємо вводити в суміш борошно невеликими порціями і паралельно енергійно замішуємо тісто для галушок. Попередньо просіяти борошно через дрібне сито.

4. Тісто в результаті замісу має вийти рідкуватим і без грудочок. Вона повинна вільно стікати з віночка (або вилки).

5. Формуємо галушки двома чайними ложками. В одну ложку набираємо тісто (1/3 ложки). Іншою ложкою допомагаємо знімати тісто і переміщати його в киплячий суп. Не робимо галушки занадто великими, після варіння вони збільшаться в розмірі. Варимо галушки в супі 4-5 хвилин після того, як вони спливуть.

Приємного апетиту!