Гарбуз, запечена в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як приготувати смачну гарбуз з часником в духовці?

Корисна і яскрава за смаком гарбуз, легко стане оригінальному гарніром на вашому столі. Приготуйте плід з ароматним часником в духовці. Кулінарна ідея підійде як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1,2 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Розмарин – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Гарбуз очищаємо. Для цього є швидкий і зручний спосіб. Шкірку протикаємо виделкою, після продукт кладемо в мікрохвильовку на 3 хвилини. Далі прибрати шкірку буде просто.

2. Видаляємо з плоду м’якоть з насінням. Решту гарбуз ріжемо невеликими кубиками, які кладемо в глибоку тарілку.

3. Сюди ж додаємо сіль, пропущений через часникодавку часник, перець чорний мелений і розмарин. Старанно перемішуємо, щоб спеції добре розподілилися.

4. Обмазуємо деко маслом і кладемо на нього шматочки гарбуза.

5. Випікаємо блюдо 40 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

6. Ароматний і корисний гарнір готовий. Перекладайте його в інший посуд і подавайте до столу з м’ясними або рибними стравами.