Як приготувати смачну гарбуз з часником в духовці?
Корисна і яскрава за смаком гарбуз, легко стане оригінальному гарніром на вашому столі. Приготуйте плід з ароматним часником в духовці. Кулінарна ідея підійде як для сімейного обіду, так і для святкового столу.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1,2 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Розмарин – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Гарбуз очищаємо. Для цього є швидкий і зручний спосіб. Шкірку протикаємо виделкою, після продукт кладемо в мікрохвильовку на 3 хвилини. Далі прибрати шкірку буде просто.
2. Видаляємо з плоду м’якоть з насінням. Решту гарбуз ріжемо невеликими кубиками, які кладемо в глибоку тарілку.
3. Сюди ж додаємо сіль, пропущений через часникодавку часник, перець чорний мелений і розмарин. Старанно перемішуємо, щоб спеції добре розподілилися.
4. Обмазуємо деко маслом і кладемо на нього шматочки гарбуза.
5. Випікаємо блюдо 40 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
6. Ароматний і корисний гарнір готовий. Перекладайте його в інший посуд і подавайте до столу з м’ясними або рибними стравами.