Гарбуз, запечена в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Проста і смачна запіканка з гарбуза в духовці

Оригінальне частування для вашого столу – запіканка з гарбуза. Корисне і поживне блюдо можна подавати на сніданок, до чаю або в якості перекусу. Підходить для дитячого меню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо і гарбуз очищаємо, натираємо її на середній або великій тертці. При необхідності, віджимаємо від зайвої вологи.

2. В цю ж масу знімаємо цедру з апельсина. Вона зробить страву більш ароматним.

3. В окремій мисці змішуємо сир, яйця, цукор і сіль. Старанно розтираємо інгредієнти до однорідної маси.

4. У сирну суміш кладемо терту гарбуз з цедрою.

5. Розмішуємо масу і поступово доповнюємо манною крупою.

6. Розкладаємо гарбузове тісто по формочках для випікання. Готуємо частування 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

7. Яскрава і ароматна запіканка з гарбуза готова. Можна подавати до столу і пробувати!