Проста і смачна запіканка з гарбуза в духовці
Оригінальне частування для вашого столу – запіканка з гарбуза. Корисне і поживне блюдо можна подавати на сніданок, до чаю або в якості перекусу. Підходить для дитячого меню.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 200 гр.
- Сир – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Цукор – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Апельсин – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо і гарбуз очищаємо, натираємо її на середній або великій тертці. При необхідності, віджимаємо від зайвої вологи.
2. В цю ж масу знімаємо цедру з апельсина. Вона зробить страву більш ароматним.
3. В окремій мисці змішуємо сир, яйця, цукор і сіль. Старанно розтираємо інгредієнти до однорідної маси.
4. У сирну суміш кладемо терту гарбуз з цедрою.
5. Розмішуємо масу і поступово доповнюємо манною крупою.
6. Розкладаємо гарбузове тісто по формочках для випікання. Готуємо частування 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
7. Яскрава і ароматна запіканка з гарбуза готова. Можна подавати до столу і пробувати!