Гарбуз, запечена в духовці з рисом
Цікавий і насичений за смаком гарнір для вашого столу можна приготувати з гарбуза і рису. Плід фарширується крупою і запікається в духовці. Використовуйте яскраву кулінарну ідею, щоб здивувати своїх рідних.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 шт.
- Рис – 100 гр.
- Чорнослив – 5 шт.
- Ізюм – за смаком.
- Мед – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Вибираємо гарбуз круглої форми і промиваємо її під водою.
2. Акуратно зрізаємо верхівку і очищаємо внутрішність від м’якоті і насіння.
3. Частина м’якоті подрібнюємо і тушкуємо в сковороді з невеликою кількістю води.
4. Родзинки з чорносливом замочуємо в окропі, після чого даємо їм просохнути.
5. Варимо До напівготовності рис з дрібкою солі, відкидаємо його на сито і промиваємо під водою.
6. У загальній тарілці змішуємо рис, гарбузову м’якоть, сухофрукти та мед. Акуратно розмішуємо.
7. Начиняємо гарбуз рисової заготівлею і доповнюємо вершковим маслом. Ставимо на 45 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
8. Яскраве блюдо для вашого столу готово. Можна пробувати!