Гарбуз, запечена в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Гарбуз, запечена в духовці з рисом

Цікавий і насичений за смаком гарнір для вашого столу можна приготувати з гарбуза і рису. Плід фарширується крупою і запікається в духовці. Використовуйте яскраву кулінарну ідею, щоб здивувати своїх рідних.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Ізюм – за смаком.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Вибираємо гарбуз круглої форми і промиваємо її під водою.

2. Акуратно зрізаємо верхівку і очищаємо внутрішність від м’якоті і насіння.

3. Частина м’якоті подрібнюємо і тушкуємо в сковороді з невеликою кількістю води.

4. Родзинки з чорносливом замочуємо в окропі, після чого даємо їм просохнути.

5. Варимо До напівготовності рис з дрібкою солі, відкидаємо його на сито і промиваємо під водою.

6. У загальній тарілці змішуємо рис, гарбузову м’якоть, сухофрукти та мед. Акуратно розмішуємо.

7. Начиняємо гарбуз рисової заготівлею і доповнюємо вершковим маслом. Ставимо на 45 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

8. Яскраве блюдо для вашого столу готово. Можна пробувати!