Білкова глазур для пряників в домашніх умовах
Рецепт ідеальної глазурі для контурного малювання на пряниках. Крім того, така глазур підійде і для скріплення пряникових деталей при побудові різних їстівних конструкцій.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- цукрова Пудра – 300 гр.
- Білок яєчний – 2 шт.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні для приготування глазурі продукти.
2. Білки кладемо в чашу блендера і збиваємо їх близько хвилини на середніх обертах. Далі поступово по одній ложці додаємо цукрову пудру. Під кінець додаємо лимонний сік і збиваємо ще пару хвилин.
3. Готову глазур повинна бути щільною, блищати і тримати форму.
4. Далі розбавляємо глазур водою у співвідношенні 1 склянку глазурі – 2,5 чайних ложки води.
5. Воду вводимо поступово, приводячи глазур до потрібної консистенції.
6. Перекладаємо глазур в корнет з паперу для випічки, заповнюючи його приблизно наполовину.
7. Ретельно закручуємо краю корнета.
8. Обрізаємо кінчик і регулюємо товщину лінії.
9. Тепер можна приступати до малювання. Удачи з прикрасою!