Голубці в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Голубці – страва споконвічно російської кухні, яке не стало менш популярним і через 100 років, що й не дивно, адже продукти, використовувані для приготування, доступні і живильні: перекручене м’ясо, білий рис і пасеровані овочі. А готувати таку страву можна різними способами, наприклад: гасити в каструлі, запікати в духовій шафі і навіть томити в мультиварці.

Як приготувати голубці зі свіжої капусти в мультиварці?

Соковитий м’ясний фарш, відварений рис і овочі, обгорнені в зелений лист молодої капусти – це завжди дуже смачно, ароматно і дуже ситно. При використанні свіжої білокачанної капусти, голубці виходять максимально ніжними і ароматними.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Фарш м’ясний 600 гр.
  • Рис білий 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатна паста 60 мл
  • Бульйон 1 склянка
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Помідор 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Голубці в мультиварці приготувати дуже просто. Шматок обраного м’яса подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
  2. 100 грам білого рису ретельно промиваємо під струменем води і засипаємо до фаршу, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем по своєму смаку – перемішуємо.
  3. Капусту повністю занурюємо в киплячу воду і відварюємо протягом 5 хвилин, до м’якості листя.
  4. Обережно виймаємо качан з окропу, даємо трохи часу охолонути і стекти надлишків вологи, вирізаємо качан.
  5. Знімаємо листочки і зрізаємо жорстку прожилку. У разі якщо всередині капуста залишається твердою, то відварюємо її ще раз.
  6. Дві столові ложки фаршу викладаємо на основу листа.
  7. Звертаємо капусту в рулет, підверніть всередину краю.
  8. Зовнішні краї листка звертаємо один до одного і формуємо остаточно заготовку.
  9. Повторюємо дану маніпуляцію з усіма іншими продуктами.
  10. Цибулину нарізаємо невеликими шматочками, моркву натираємо на тертці, а часник пропускаємо через прес.
  11. У чашу мультиварки розігріваємо олію, включаємо програму «Смаження» і обсмажуємо подрібнені овочі протягом 3-5 хвилин.
  12. До цибулі і моркви додаємо томатну пасту (можна використовувати заморожену).
  13. Помідор дрібно шаткуємо і також відправляємо в чашу.
  14. Посипаємо пасеровані овочі сіллю і перцем, перемішуємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
  15. Вимикаємо програму «Смаження» і викладаємо голубці на зажарку.
  16. Заливаємо заготовки склянкою бульйону (можна замінити водою).
  17. Запускаємо режим «Гасіння», а на таймері встановлюємо 40 хвилин.
  18. До столу подаємо в гарячому вигляді, за бажанням посипавши подрібненою зеленою цибулею і кропом. Приємного апетиту!

Ліниві голубці з капустою, м’ясом і фаршем в мультиварці

На випадок, коли вже дуже хочеться покуштувати соковитих і ароматних голубців, а довго стояти біля плити немає часу і бажання – готуємо «ледачий» варіант з тих же продуктів, що і класичний. Готова страва має прекрасні смакові характеристики і просто тане в роті!

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Фарш – 400 гр.
  • Капуста – 700 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Рис – 140 гр.
  • Приправа «Хмелі-сунелі» — ½ ч. л.
  • Спеції для фаршу – ½ ч. л.
  • Вершки 18% – 200 мл
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо овочі: моркву і капусту шаткуємо тонкою соломкою, ріпчаста цибуля (1 штуку) нарізаємо невеликими шматочками. Овочі присаливаем, змішуємо і злегка віджимаємо руками для того, щоб капуста стала трохи м’якше.

Крок 2. Займемося фаршем: цибулину дрібно кришимо і змішуємо з фаршем, також додаємо часник, пропущений через прес, спеції, сіль і промитий рис – добре перемішуємо.

Крок 3. З м’ясної маси формуємо невеличкі кульки, розміром з волоський горіх.

Крок 4. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і викладаємо шар овочів, на нього – кульки з фаршу і рису. Подібним чином заповнюємо всю чашу, залишаючи місце між м’ясними компонентами. Важливо, що останній шар повинен бути овочевим.

Крок 5. Для заливки в глибокій піалі з’єднуємо воду, вершки і томатну пасту, посипаємо спеціями і перемішуємо.

Крок 6. Отриманою сумішшю заливаємо овочі з м’ясом і включаємо режим «Гасіння» на 60 хвилин.

Крок 7. Голубці подаємо до столу зі сметаною. Приємного апетиту!

Голубці в томатно-сметанному соусі в мультиварці Редмонд

Мультиварка «Редмонд» — це справжня помічниця всіх господинь, адже для готування в цьому пристосуванні, достатньо лише нарізати і підготувати продукти, а все інше міні-піч зробить за вас. Голубці, тушковані в чаші, виходять неймовірно ніжними і дуже смачними.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Капуста – 1,5 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Фарш – 500 гр.
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промиваємо в декількох водах і відварюємо до напівготовності.

Крок 2. Ріпчасту цибулю (одну штуку) крупно нарізаємо для приготування соусу.

Крок 3. Другу цибулину дрібно шаткуємо для використання її в начинці.

Крок 4. Моркву натираємо на дрібній тертці.

Крок 5. Відварений рис знову промиваємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Крок 6. Качан насаджуємо на велику вилку і занурюємо в киплячу воду на одну хвилину.

Крок 7. Ошпарену капусту виймаємо і обережно знімаємо розм’якшені листки. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не набереться бажане число листочків.

Крок 8. Приготуємо заправку: у сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.

Крок 9. Додаємо подрібнену моркву і обсмажуємо ще кілька хвилин до м’якості овочів.

Крок 10. Заливаємо в зажарку 70 мілілітрів натуральної томатної пасти, трохи розведеною з водою (можна замінити перетертими або подрібненими помідорами, томатним соком).

Крок 11. Солимо.

Крок 12. Посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 13. Додаємо сметану і тушкуємо ще 5 хвилин на помірному вогні.

Крок 14. Займемося м’ясною начинкою: фарш попередньо розморожуємо і викладаємо в глибоку ємність.

Крок 15. До м’яса засипаємо дрібно нашатковану цибулю.

Крок 16. Додаємо напівготовий рис.

Крок 17. Приправляємо сіллю і перцем за смаком і ретельно перемішуємо.

Крок 18. З остиглих листів капусти зрізаємо жорстку жилку.

Крок 19. У центр листочка викладаємо столову ложку начинки.

Крок 20. Звертаємо заготовки будь-яким зручним способом.

Крок 21. Перекладаємо голубці в каструлю.

Крок 22. Заливаємо в чашу воду і ароматний овочевий соус, кладемо один лист лавра.

Крок 23. Тушкуємо страва 40 хвилин в режимі «Гасіння».

Крок 24. Розкладаємо гарячі голубці разом з підливою по тарілках, поливаємо зверху сметаною і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Ніжні голубці на пару в мультиварці

чи Знаєте ви, що готувати голубці можна не тільки шляхом гасіння в соусі з пасерованої цибулі, моркви і томатної пасти? Сьогодні ми поговоримо про такому способі приготування, як «на пару», і з цим завданням відмінно справляється таке чудо техніки, як мультиварка. Готову страву виходить низькокалорійним, завдяки обсмажування овочів.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • капустяне Листя – 6 шт.
  • Рис – ¼ склянки
  • Фарш курячий – 250 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Від качана молодої капусти акуратно відокремлюємо потрібну кількість аркушів і опускаємо їх у киплячу воду для розм’якшення на 2-3 хвилини. Ошпарені листочки складемо стопкою один на одного, таким чином, вони додатково пропарити.

Крок 2. Білий рис гарненько промиваємо і відварюємо до м’якості у воді з невеликим додаванням кухонної солі.

Крок 3. Для начинки в глибокій тарі змішуємо фарш, готовий рис (попередньо промити і дати стекти надлишків води), сіль і чорний мелений перець за смаком.

Крок 4. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці або ріжемо тонкою соломкою – пересипаємо до м’яса і знову розмішуємо.

Крок 5. Соковиту начинку перекладаємо на широке підстава листа (білу прожилку вирізаємо з потреби), достатньо однієї-двох столових ложок.

Крок 6. Звертаємо заготовки так, щоб капустяний лист повністю покривав фарш з овочами та рисом. Формуємо всі голубці і викладаємо їх на решітку для приготування на пару, в чашу наливаємо 400 мілілітрів води.

Крок 7. Тісно закриваємо кришку і включаємо програму «Варка на пару», на таймері виставляємо 40 хвилин.

Крок 8. Перед подачею прикрашаємо страву свіжою зеленню і за бажанням поливаємо улюбленими соусами і заправками. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування голубців у сметані

Лише раз, приготувавши голубці не в томатній пасті, а в сметані, ви будете повторювати цей спосіб готування знову і знову! Що зовсім не дивно, адже капустяне листя з начинкою з м’ясного фаршу і рису, потушенные в ніжному вершковому соусі, виходять справді неймовірно ніжними.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • капустяне Листя (великі) – 4 шт.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Фарш – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю і моркву дрібно нарізаємо або натираємо на тертці, часник пропускаємо через прес, паралельно занурюємо капустяне листя в киплячу воду на 3 хвилини.

Крок 2. Для приготування начинки: у великій тарілці змішуємо фарш, відварений до напівготовності рис, яйце, сіль, мелений перець, спеції за смаком і подрібнені овочі.

Крок 3. Всі перераховані вище продукти, гарненько перемішуємо.

Крок 4. На розм’якшений капустяний лист викладаємо 1-2 столові ложки начинки.

Крок 5. Звертаємо за типом конвертика.

Крок 6. Чашу мультиварки промазуємо шматочком вершкового масла і викладаємо заготовки швом вниз.

Крок 7. В окремій піалі змішуємо воду, борошно і сметану – перемішуємо і заливаємо голубці, також додаємо лаврушку.

Крок 8. Готуємо 60 хвилин під закритою кришкою в режимі «Гасіння». Приємного апетиту!

Ліниві голубці в мультиварці Поларіс

При приготуванні «ледачих» голубців, дуже спрощується завдання господині, адже не доводиться перемивати купу брудної посуд і згортати капустяне листя з м’ясною начинкою всередині. Готуємо соковиті і апетитні голубці в мультиварці-скороварці без заморочок.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш – 350 гр.
  • Капуста – 500 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Спеції для фаршу – 3 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.

Для соусу:

  • Вода – 250 мл
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Кубик бульйонний – ½ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту промиваємо під водою і ріжемо невеликими квадратиками.

Крок 2. Рис викладаємо в чашу мультиварки, зверху викладаємо капусту, заливаємо гарячою водою, додаємо сіль.

Крок 3. Фарш посипаємо спеціями для фаршу, сіллю, додаємо яйце і борошно.

Крок 4. Змішуємо м’ясну складову з остившім рисом і капустою, пасерованою ріпчастою цибулею.

Крок 5. Змочуємо Руки у воді і формуємо довгасті «котлетки».

Крок 6. У чашу вливаємо олію і обсмажуємо голубці з двох боків до рум’яності на програмі «Смаження».

Крок 7. Для соусу: в окремому посуді змішуємо воду, сметану, борошно, сіль і розкришений бульйонний кубик – розмішуємо і заливаємо голубці. Також додаємо лист лавра, розламаний шматочками.

Крок 8. Щільно закриваємо кришку і вмикаємо «Ручний режим», встановлюємо тиск -3, а на таймері 12 хвилин.

Крок 9. До столу подаємо в гарячому вигляді, щедро поливши соусом. Приємного апетиту!

Як приготувати заморожені голубці-напівфабрикати в мультиварці?

Здавалося б, що може бути простіше, ніж купити голубці в магазині і просто згасити їх вдома? Виявляється, все не так просто, адже потрібно приготувати соус з пасерованих овочів і досить довго гасити заготовки для того, щоб в результаті отримати соковите і ароматне страву.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 9 шт.

Інгредієнти:

  • Голубці заморожені – 9 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Паста томатна – 70 гр.
  • Вода/бульйон – 200-300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки, довільно подрібнюємо, після обсмажуємо в чашу мультиварки до м’якості без додавання олії.

Крок 2. Пасеровані овочі додаємо сметану, томатну пасту, сіль і чорний мелений перець за смаком – перемішуємо і заливаємо бульйоном або кип’яченою водою. Тушкуємо протягом 2-3 хвилин.

Крок 3. Гарячу заправку переливаємо в глибоку піалу. На дно чаші мультиварки викладаємо напівфабрикати (в один або два шари, в залежності від кількості).

Крок 4. Заливаємо голубці овочевим соусом і у випадку, якщо рідина не покриває заготовки повністю – підливаємо ще трохи води.

Крок 5. Встановлюємо режим «Гасіння» на 60 хвилин. Після відключення відразу розкладаємо по тарілках, щедро поливаємо сметаною і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Смачні голубці з пекінської капусти в мультиварці

Якщо загортати голубці з начинкою з фаршу і рису не в листя капусти, а в листочки пекінської, то страва виходить в рази ніжніше. Адже пекінська капуста сама по собі набагато м’якше і не має жорстких прожилок, а готувати з неї простіше, адже після обшпарювання вона стає неймовірно еластичною.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Фарш – 450 гр.
  • Капуста пекінська – 800-900 гр.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 200 мл+ 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Кілька столових ложок рису промиваємо в декількох водах і засипаємо в сотейник або каструлю. Заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо приблизно 20-25 хвилин до готовності.

Крок 2. Відварену і злегка охлажденный рис змішуємо з фаршем і подрібненої в блендері цибулиною.

Крок 3. Приправляємо начинку сіллю і чорним меленим перцем і знову розмішуємо.

Крок 4. Від качана капусти відрізаємо основу і відокремлюємо листя, гарненько обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 5. У глибоку тарілку наливаємо крутий окріп і занурюємо листя, залишаємо для розм’якшення на 10 хвилин.

Крок 6. Паралельно натираємо моркву на тертці, а цибулю дрібно шаткуємо, обсмажуємо на олії прямо в чашу мультиварки до легкої рум’яності.

Крок 7. Приступаємо до формування. На робочу поверхню або обробну дошку викладаємо еластичний капустяний лист.

Крок 8. На підставу листочка кладемо столову ложку м’ясної начинки.

Крок 9. Бічні краї складаємо до центру і загортаємо в щільний рулет.

Крок 10. Звертаємо таким же чином та інші заготовки.

Крок 11. Для приготування соусу: у склянці змішуємо 200 мілілітрів води, пасту з томатів і солимо за смаком.

Крок 12. Голубці викладаємо в каструлю прямо на пасеровані овочі.

Крок 13. Заливаємо вміст чаші соусом + ще півсклянки теплої води. Готуємо 45 хвилин під закритою кришкою в режимі «Випічка».

Крок 14. Після відключення програми відриваємо кришку.

Крок 15. Розкладаємо блюдо по порційних тарілках, прикрашаємо мелконашинкованной зеленню і поливаємо соусом. Приємного апетиту!