Голубці зі свіжої капусти в каструлі з фаршем і рисом – 8 рецептів з покроковими фото

Ліниві голубці зі свіжої капусти в каструлі

Голубці – улюблене багатьма блюдо. А для особливо ледачих є спеціальний рецепт лінивих голубців. Готувати їх простіше, ніж класичний варіант голубців, але за смаком нітрохи не гірше.

Час готування: 105 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис – 50 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Паста томатна – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Окремо зваріть рис.

2. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.

3. На сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості.

4. З качана зніміть верхні підсохлі листя, помийте і дрібно наріжте їх.

5. Додайте на сковороду капусту, влийте 100 мілілітрів води, доведіть її до кипіння і тушкуйте овочі на слабкому вогні 30 хвилин.

6. Варене яйце дрібно наріжте. М’ясний фарш викладіть в миску, додайте яйце, рис і тушковані овочі, перемішайте.

7. З отриманої маси сформуйте ліниві голубці у формі невеликих овальних котлет.

8. У каструлі з товстим дном разогрейте рослинне масло, обсмажте ліниві голубці з обох боків до рум’яної скоринки.

9. Змішайте сметану з томатною пастою, посоліть і приправити соус. Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте кришкою і тушкуйте їх на повільному вогні 40 хвилин.

10. Голубці подавайте в гарячому вигляді. Перед подачею можна посипати їх рубаною зеленню.

Приємного апетиту!