Ліниві голубці зі свіжої капусти в каструлі
Голубці – улюблене багатьма блюдо. А для особливо ледачих є спеціальний рецепт лінивих голубців. Готувати їх простіше, ніж класичний варіант голубців, але за смаком нітрохи не гірше.
Час готування: 105 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис – 50 гр.
- Вода – 250 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Яйце варене – 1 шт.
- Сметана – 200 мл
- Паста томатна – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Окремо зваріть рис.
2. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
3. На сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості.
4. З качана зніміть верхні підсохлі листя, помийте і дрібно наріжте їх.
5. Додайте на сковороду капусту, влийте 100 мілілітрів води, доведіть її до кипіння і тушкуйте овочі на слабкому вогні 30 хвилин.
6. Варене яйце дрібно наріжте. М’ясний фарш викладіть в миску, додайте яйце, рис і тушковані овочі, перемішайте.
7. З отриманої маси сформуйте ліниві голубці у формі невеликих овальних котлет.
8. У каструлі з товстим дном разогрейте рослинне масло, обсмажте ліниві голубці з обох боків до рум’яної скоринки.
9. Змішайте сметану з томатною пастою, посоліть і приправити соус. Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте кришкою і тушкуйте їх на повільному вогні 40 хвилин.
10. Голубці подавайте в гарячому вигляді. Перед подачею можна посипати їх рубаною зеленню.
Приємного апетиту!