Горішки зі згущеним молоком – апетитне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Ніжне тісто з великою кількістю солодкої начинки оцінять і дорослі, і діти. Приготувати такий десерт в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку яскраву добірку з перевірених покрокових рецептів.
Класичні горішки зі згущеним молоком в радянській орешнице на газу
Від м’яких горішків з пісочного тіста, наповнених згущеним молоком, мало хто зможе встояти. Повторити класичний рецепт знаменитого ласощі не складно в домашніх умовах, використовуючи радянську орешницу.
Інгредієнти на
12 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Сіль 1 щіпка
- Борошно 3.5 склянки
- Масло вершкове 200 гр. (для тесту)
- Розпушувач 1 ч. л.
- Згущене молоко 1 банка (для крему)
- Масло вершкове 100 гр. (для крему)
Процес приготування:
- Як приготувати горішки зі згущеним молоком в орешнице на газу за класичним рецептом? Збиваємо яйця, щіпку солі і цукор до утворення легкої пінки.
- Вершкове масло кімнатної температури змішати з просіяним борошном і розпушувачем. Замішуємо Руками масу до розсипчастого стану.
- Виливаємо до отриманого тесту яєчну суміш.
- Замішуємо тісто до однорідності. Обмотуємо його у харчову плівку і кладемо в морозильну камеру на 20 хвилин.
- Почнемо приготування крему для начинки. Спочатку збиваємо вершкове масло розтануло.
- Додаємо до масла згущене молоко і продовжуємо збивати.
- З морозильника дістаємо тісто. Ділимо його на невеликі круглі шматочки, які викладаємо в орешницу.
- Закриваємо орешницу і готуємо на газу на плиті. Готуємо, періодично перевертаючи. Коли печиво злегка рум’яним, то його можна діставати і відправляти запікатися іншу порцію.
- Викладаємо половинки печива на тарілку і даємо їм трохи охолонути.
- Начиняємо кожну половинку кремом, потім з’єднуємо їх в горішки.
- Відправляємо горішки зі згущеним молоком в холодильник. Після охолодження їх можна подавати до столу. Приємного чаювання!
Печиво «Горішки зі згущеним молоком» як в дитинстві
Згадати смак дитинства допоможуть всіма улюблені солодкі горішки зі згущеним молоком. Ласощі ідеально доповнить сімейне чаювання – ще один привід зібрати всіх за одним столом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 3-3,5 склянки
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку розбиваємо два курячих жовтка, білки нам не знадобляться. Сюди ж викладаємо злегка розтоплене масло, пудру і сіль.
2. Розтираємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.
3. Соду гасимо оцтом, додаємо в масу і відразу ж замішуємо.
4. Поступово просіваємо борошно.
5. Ретельно замішуємо тісто, щоб воно вийшло м’яким і однорідним.
6. В металеві формочки кладемо трохи тіста і продавлюємо його пальцем.
7. Випікаємо тісто у формочки в духовці 15 хвилин. Потрібна температура – 200 градусів.
8. Після випікання даємо формах охолонути, а потім витягуємо з них тісто за допомогою ножа.
9. Кожну половинку горішка начиняємо згущеним молоком.
10. Склеюємо половинки один з одним.
11. Остуджуємо горішки зі згущеним молоком і подаємо до чаю. Готово!
М’які горішки зі згущеним молоком в електричній орешнице
Горішки зі згущеним молоком на вершковому маслі виходять м’якими і ніжними. Приготуйте десерт для сімейного чаювання. Ідеальний варіант домашнього ласощі!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Яйце – 2-3 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 3-4 ст.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Для начинки:
- Молоко згущене варене – 1 банка.
- Волоські горіхи – за смаком.
Процес приготування:
1. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до розчинення останнього. Білки відкладаємо.
2. В окремому посуді змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем, додаємо до них розтоплене масло і замішуємо масу.
3. Збиваємо В густу піну білки, що залишилися.
4. До масляної маси додаємо жовтки з цукром, замішуємо.
5. Потім вмішуємо збиті білки. Отримане тісто відправляємо на 15 хвилин у морозильник, попередньо загорнувши його в плівку.
6. Далі розділяємо тісто на невеликі шматочки, які розміщуємо в електричну орешницу.
7. Готуємо горішки 3-4 хвилини до появи легкого рум’янцю.
8. Отримане викладаємо печиво остигати на плоску тарілку.
9. Для оригінальності начинки можна додати варене згущене молоко роздроблені волоські горіхи.
10. Солодку начинку розміщуємо в половинки за допомогою чайної ложки.
11. З’єднуємо половинки і м’які апетитні горішки зі згущеним молоком готові!
Горішки зі згущеним молоком в мультипекаре Редмонд
Приготувати смачні горішки зі згущеним молоком ще простіше у мультипекаре Редмонд. Ви заощадите свій час і позбудетеся від ризику обпалити руки, як це трапляється з металевими формами. Спробуйте домашнє ласощі для сімейного чаювання!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 3 склянки
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
Процес приготування:
1. Підготуємо інгредієнти, відміряємо їх необхідну кількість.
2. Замішуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром до піни, потім втираємо до них топлене вершкове масло, додаємо сметану, борошно, розпушувач і сіль. Перемішуємо до однорідного тягучого складу.
3. Для мультипекаря вибираємо спеціальну форму для горішків. Викладаємо тісто невеликими шматочками.
4. Закриваємо кришкою тісто і печемо до готовності.
5. У кладемо половинки варену згущенку і склеюємо.
6. Охолоджуємо горішки в холодильнику і після подаємо до столу. Приємного чаювання!
Покроковий рецепт приготування горішків зі згущеним молоком в формочках в духовці
Хочете здивувати гостей простим і смачним десертом? Приготуйте горішки зі згущеним молоком, знайомі багатьом з дитинства. Вони не складні в приготуванні і ідеально підходять для дружнього чаювання.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 3,5 склянки
- Сметана – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Для крему:
- Молоко згущене варене – 100 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Волоські горіхи — за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуємо начинку. Для цього необхідно збити міксером розтоплене вершкове масло і варену згущенку.
2. У крем зі згущеного молока можна додати мелені волоські горіхи за смаком.
3. Далі готуємо тісто. З’єднуємо в глибокій посуді просіяне борошно і сіль.
4. Окремо збиваємо яйця з цукром.
5. Додаємо в яєчну масу розтоплене масло і сметану. Розмішуємо.
6. Просіваємо борошно. Додаємо в тісто соду і лимонний сік.
7. Замішуємо масу до м’якості і однорідності.
8. Для зручності розкачуємо пісочне тісто товстим шаром і металевими формочками збираємо потрібну кількість всередину.
9. Відправляємо формочки з тістом в духовку на 15 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.
10. Дістаємо деко з готовими горішками і залишаємо його остигати.
11. Акуратно дістаємо тісто з формочок.
12. Начиняємо горішки кремом із згущеного молока.
13. Готове ласощі можна покласти в тарілку, прикрити плівкою і відправити в холодильник на час, після чого можна подавати до столу!
Печиво горішки зі згущеним молоком на сметані в домашніх умовах
Горішки зі згущеним молоком, приготовані на сметані, виходять ще більш м’якими. Спробуйте домашнє ласощі по простому рецептом! Печиво можна подавати до чаю або просто в якості десерту.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 3,5-4 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти для горішків. Яйця і сметана повинні бути кімнатної температури, дістаємо їх з холодильника заздалегідь.
2. Яйця збиваємо з сіллю і цукром, потім додаємо до них сметану і вершкове масло розтануло. Знову збиваємо. В кінці просіваємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.
3. Викладаємо м’яке пісочне тісто у формочки або орешницу. Готуємо до рум’яних скоринок.
4. Витягаємо половинки, наповнюємо їх згущеним молоком, склеюємо і залишаємо остуджуватися.
5. Горішки зі згущеним молоком подаємо до столу повністю теплими. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт горішків зі згущеним молоком на маргарині
З горішки зі згущеним молоком можна приготувати з використанням маргарину. Це не вплине на смак страви. Печиво вийде м’яким і ніжним.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 3 склянки
- Маргарин – 250 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
Процес приготування:
1. Злегка підталий маргарин розтираємо з цукром, потім додаємо до інгредієнтів яйця, сіль і гашену соду. Збиваємо міксером.
2. Продовжуємо збивати масу, поки вона не буде схожа на густий повітряний крем.
3. Поступово просіваємо борошно і замішуємо тісто.
4. Тісто занурюємо в орешницу або формочки і доводимо до готовності.
5. Готовим рум’яним половинкам даємо охолонути.
6. Наповнюємо печиво згущеним молоком, охолоджуємо і подаємо до столу. Готово!
Як приготувати горішки зі згущеним молоком на майонезі в домашніх умовах
Горішки зі згущеним молоком подобаються дітям і дорослим. Приготуйте домашню солодкість за старовинним рецептом з додаванням майонезу. Тісто вийде м’яким і в міру жирним.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 3,5 склянки
- Масло вершкове – 200 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
Процес приготування:
1. Спочатку замішуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром і сіллю, після додаємо майонез і розтоплене масло. Насипаємо борошно і крохмаль. Ретельно перемішуємо.
2. З тіста ліпить невеликі кружечки. Потім їх розподіляємо по формочках і випікаємо в духовці 10 хвилин при температурі 200 градусів.
3. Остуджуємо формочки з тістом. Потім за допомогою ножа отримуємо приготоване. Начиняємо вареним згущеним молоком. Для цього зручно використовувати кондитерський шприц.
4. Склеюємо половинки один з одним, охолоджуємо і подаємо до столу. Готово!
Покроковий рецепт приготування горішків зі згущеним молоком без яєць
Горішки, наповнені згущеним молоком можна приготувати без використання яєць. Такий рецепт спростить вам задачу і заощадить час. А саме ласощі вийде ніжним і смачним.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Масло вершкове – 250 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Борошно – 3 склянки
- Сода – 0,5 ч. л.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно з содою, до них додаємо розтоплене масло, сметану і цукор. Замішуємо Руками масу до отримання м’якого і однорідного тесту.
2. Поділяємо тісто на маленькі кульки.
3. Викладаємо кульки у форму орешницы.
4. Запікаємо печиво до рум’янцю. На весь продукт піде не більше 1 хвилин.
5. Викладаємо половинки на тарілку, даємо їм охолонути.
6. У кожну половинку кладемо варене згущене молоко, потім склеюємо складові у горішок. Готово! Подаємо страву до столу в охолодженому вигляді.
Домашнє печиво «Горішки зі згущеним молоком» на кефірі
Ідеальне частування для домашніх і гостей – горішки зі згущеним молоком. Ласощі легко приготувати на кефірі. Спробуйте простий і смачний рецепт, який нікого не залишить байдужим.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 4 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сода – 1 щіпка.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
Процес приготування:
1. Яйце збиваємо з цукром і сіллю. Потім додаємо розтоплене масло, просіваємо борошно з содою і наливаємо кефір. Замішуємо тісто до однорідності.
2. Ділимо тісто на невеликі кружечки. Кожен викладаємо у форми орешницы. Готуємо по 3-4 хвилини кожну партію.
3. Дістаємо половинки печива і даємо їм трохи охолонути, потім начиняємо вареним згущеним молоком. З’єднуємо.
4. Чекаємо поки горішки повністю охолонуть і подаємо їх до столу. Приємного чаювання!