Горішки зі згущеним молоком – 10 рецептів приготування в орешнице, на газу з покроковими фото

Горішки зі згущеним молоком – апетитне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Ніжне тісто з великою кількістю солодкої начинки оцінять і дорослі, і діти. Приготувати такий десерт в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку яскраву добірку з перевірених покрокових рецептів.

Класичні горішки зі згущеним молоком в радянській орешнице на газу

Від м’яких горішків з пісочного тіста, наповнених згущеним молоком, мало хто зможе встояти. Повторити класичний рецепт знаменитого ласощі не складно в домашніх умовах, використовуючи радянську орешницу.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Сіль 1 щіпка
  • Борошно 3.5 склянки
  • Масло вершкове 200 гр. (для тесту)
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Згущене молоко 1 банка (для крему)
  • Масло вершкове 100 гр. (для крему)

Процес приготування:

  1. Як приготувати горішки зі згущеним молоком в орешнице на газу за класичним рецептом? Збиваємо яйця, щіпку солі і цукор до утворення легкої пінки.
  2. Вершкове масло кімнатної температури змішати з просіяним борошном і розпушувачем. Замішуємо Руками масу до розсипчастого стану.
  3. Виливаємо до отриманого тесту яєчну суміш.
  4. Замішуємо тісто до однорідності. Обмотуємо його у харчову плівку і кладемо в морозильну камеру на 20 хвилин.
  5. Почнемо приготування крему для начинки. Спочатку збиваємо вершкове масло розтануло.
  6. Додаємо до масла згущене молоко і продовжуємо збивати.
  7. З морозильника дістаємо тісто. Ділимо його на невеликі круглі шматочки, які викладаємо в орешницу.
  8. Закриваємо орешницу і готуємо на газу на плиті. Готуємо, періодично перевертаючи. Коли печиво злегка рум’яним, то його можна діставати і відправляти запікатися іншу порцію.
  9. Викладаємо половинки печива на тарілку і даємо їм трохи охолонути.
  10. Начиняємо кожну половинку кремом, потім з’єднуємо їх в горішки.
  11. Відправляємо горішки зі згущеним молоком в холодильник. Після охолодження їх можна подавати до столу. Приємного чаювання!

Печиво «Горішки зі згущеним молоком» як в дитинстві

Згадати смак дитинства допоможуть всіма улюблені солодкі горішки зі згущеним молоком. Ласощі ідеально доповнить сімейне чаювання – ще один привід зібрати всіх за одним столом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3-3,5 склянки
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку розбиваємо два курячих жовтка, білки нам не знадобляться. Сюди ж викладаємо злегка розтоплене масло, пудру і сіль.

2. Розтираємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.

3. Соду гасимо оцтом, додаємо в масу і відразу ж замішуємо.

4. Поступово просіваємо борошно.

5. Ретельно замішуємо тісто, щоб воно вийшло м’яким і однорідним.

6. В металеві формочки кладемо трохи тіста і продавлюємо його пальцем.

7. Випікаємо тісто у формочки в духовці 15 хвилин. Потрібна температура – 200 градусів.

8. Після випікання даємо формах охолонути, а потім витягуємо з них тісто за допомогою ножа.

9. Кожну половинку горішка начиняємо згущеним молоком.

10. Склеюємо половинки один з одним.

11. Остуджуємо горішки зі згущеним молоком і подаємо до чаю. Готово!

М’які горішки зі згущеним молоком в електричній орешнице

Горішки зі згущеним молоком на вершковому маслі виходять м’якими і ніжними. Приготуйте десерт для сімейного чаювання. Ідеальний варіант домашнього ласощі!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яйце – 2-3 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3-4 ст.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Молоко згущене варене – 1 банка.
  • Волоські горіхи – за смаком.

Процес приготування:

1. Яєчні жовтки збиваємо з цукром до розчинення останнього. Білки відкладаємо.

2. В окремому посуді змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем, додаємо до них розтоплене масло і замішуємо масу.

3. Збиваємо В густу піну білки, що залишилися.

4. До масляної маси додаємо жовтки з цукром, замішуємо.

5. Потім вмішуємо збиті білки. Отримане тісто відправляємо на 15 хвилин у морозильник, попередньо загорнувши його в плівку.

6. Далі розділяємо тісто на невеликі шматочки, які розміщуємо в електричну орешницу.

7. Готуємо горішки 3-4 хвилини до появи легкого рум’янцю.

8. Отримане викладаємо печиво остигати на плоску тарілку.

9. Для оригінальності начинки можна додати варене згущене молоко роздроблені волоські горіхи.

10. Солодку начинку розміщуємо в половинки за допомогою чайної ложки.

11. З’єднуємо половинки і м’які апетитні горішки зі згущеним молоком готові!

Горішки зі згущеним молоком в мультипекаре Редмонд

Приготувати смачні горішки зі згущеним молоком ще простіше у мультипекаре Редмонд. Ви заощадите свій час і позбудетеся від ризику обпалити руки, як це трапляється з металевими формами. Спробуйте домашнє ласощі для сімейного чаювання!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3 склянки
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти, відміряємо їх необхідну кількість.

2. Замішуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром до піни, потім втираємо до них топлене вершкове масло, додаємо сметану, борошно, розпушувач і сіль. Перемішуємо до однорідного тягучого складу.

3. Для мультипекаря вибираємо спеціальну форму для горішків. Викладаємо тісто невеликими шматочками.

4. Закриваємо кришкою тісто і печемо до готовності.

5. У кладемо половинки варену згущенку і склеюємо.

6. Охолоджуємо горішки в холодильнику і після подаємо до столу. Приємного чаювання!

Покроковий рецепт приготування горішків зі згущеним молоком в формочках в духовці

Хочете здивувати гостей простим і смачним десертом? Приготуйте горішки зі згущеним молоком, знайомі багатьом з дитинства. Вони не складні в приготуванні і ідеально підходять для дружнього чаювання.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3,5 склянки
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Для крему:

  • Молоко згущене варене – 100 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Волоські горіхи — за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо начинку. Для цього необхідно збити міксером розтоплене вершкове масло і варену згущенку.

2. У крем зі згущеного молока можна додати мелені волоські горіхи за смаком.

3. Далі готуємо тісто. З’єднуємо в глибокій посуді просіяне борошно і сіль.

4. Окремо збиваємо яйця з цукром.

5. Додаємо в яєчну масу розтоплене масло і сметану. Розмішуємо.

6. Просіваємо борошно. Додаємо в тісто соду і лимонний сік.

7. Замішуємо масу до м’якості і однорідності.

8. Для зручності розкачуємо пісочне тісто товстим шаром і металевими формочками збираємо потрібну кількість всередину.

9. Відправляємо формочки з тістом в духовку на 15 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.

10. Дістаємо деко з готовими горішками і залишаємо його остигати.

11. Акуратно дістаємо тісто з формочок.

12. Начиняємо горішки кремом із згущеного молока.

13. Готове ласощі можна покласти в тарілку, прикрити плівкою і відправити в холодильник на час, після чого можна подавати до столу!

Печиво горішки зі згущеним молоком на сметані в домашніх умовах

Горішки зі згущеним молоком, приготовані на сметані, виходять ще більш м’якими. Спробуйте домашнє ласощі по простому рецептом! Печиво можна подавати до чаю або просто в якості десерту.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3,5-4 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для горішків. Яйця і сметана повинні бути кімнатної температури, дістаємо їх з холодильника заздалегідь.

2. Яйця збиваємо з сіллю і цукром, потім додаємо до них сметану і вершкове масло розтануло. Знову збиваємо. В кінці просіваємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.

3. Викладаємо м’яке пісочне тісто у формочки або орешницу. Готуємо до рум’яних скоринок.

4. Витягаємо половинки, наповнюємо їх згущеним молоком, склеюємо і залишаємо остуджуватися.

5. Горішки зі згущеним молоком подаємо до столу повністю теплими. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт горішків зі згущеним молоком на маргарині

З горішки зі згущеним молоком можна приготувати з використанням маргарину. Це не вплине на смак страви. Печиво вийде м’яким і ніжним.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 3 склянки
  • Маргарин – 250 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.

Процес приготування:

1. Злегка підталий маргарин розтираємо з цукром, потім додаємо до інгредієнтів яйця, сіль і гашену соду. Збиваємо міксером.

2. Продовжуємо збивати масу, поки вона не буде схожа на густий повітряний крем.

3. Поступово просіваємо борошно і замішуємо тісто.

4. Тісто занурюємо в орешницу або формочки і доводимо до готовності.

5. Готовим рум’яним половинкам даємо охолонути.

6. Наповнюємо печиво згущеним молоком, охолоджуємо і подаємо до столу. Готово!

Як приготувати горішки зі згущеним молоком на майонезі в домашніх умовах

Горішки зі згущеним молоком подобаються дітям і дорослим. Приготуйте домашню солодкість за старовинним рецептом з додаванням майонезу. Тісто вийде м’яким і в міру жирним.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 3,5 склянки
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.

Процес приготування:

1. Спочатку замішуємо тісто. Збиваємо яйця з цукром і сіллю, після додаємо майонез і розтоплене масло. Насипаємо борошно і крохмаль. Ретельно перемішуємо.

2. З тіста ліпить невеликі кружечки. Потім їх розподіляємо по формочках і випікаємо в духовці 10 хвилин при температурі 200 градусів.

3. Остуджуємо формочки з тістом. Потім за допомогою ножа отримуємо приготоване. Начиняємо вареним згущеним молоком. Для цього зручно використовувати кондитерський шприц.

4. Склеюємо половинки один з одним, охолоджуємо і подаємо до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування горішків зі згущеним молоком без яєць

Горішки, наповнені згущеним молоком можна приготувати без використання яєць. Такий рецепт спростить вам задачу і заощадить час. А саме ласощі вийде ніжним і смачним.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Борошно – 3 склянки
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно з содою, до них додаємо розтоплене масло, сметану і цукор. Замішуємо Руками масу до отримання м’якого і однорідного тесту.

2. Поділяємо тісто на маленькі кульки.

3. Викладаємо кульки у форму орешницы.

4. Запікаємо печиво до рум’янцю. На весь продукт піде не більше 1 хвилин.

5. Викладаємо половинки на тарілку, даємо їм охолонути.

6. У кожну половинку кладемо варене згущене молоко, потім склеюємо складові у горішок. Готово! Подаємо страву до столу в охолодженому вигляді.

Домашнє печиво «Горішки зі згущеним молоком» на кефірі

Ідеальне частування для домашніх і гостей – горішки зі згущеним молоком. Ласощі легко приготувати на кефірі. Спробуйте простий і смачний рецепт, який нікого не залишить байдужим.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 4 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.

Процес приготування:

1. Яйце збиваємо з цукром і сіллю. Потім додаємо розтоплене масло, просіваємо борошно з содою і наливаємо кефір. Замішуємо тісто до однорідності.

2. Ділимо тісто на невеликі кружечки. Кожен викладаємо у форми орешницы. Готуємо по 3-4 хвилини кожну партію.

3. Дістаємо половинки печива і даємо їм трохи охолонути, потім начиняємо вареним згущеним молоком. З’єднуємо.

4. Чекаємо поки горішки повністю охолонуть і подаємо їх до столу. Приємного чаювання!