Гороховий суп з копченостями – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Ситний і наваристий гороховий суп з копченостями і картоплею

Суп з гороху, картоплі і копченостей виходить ситним і з оригінальним яскравим ароматом. Подавати страву можна для домашнього обіду. Оцініть не складний у виконанні рецепт!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Ребра копчені – 400 гр.
  • Грудинка копчена – 200 гр.
  • Горох – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 3,5-4 л.

Процес приготування:

1. Копчені реберця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо 30 хвилин.

2. Коли ребра добре розваряться, то їх слід дістати з каструлі і остудити. А після відокремити м’ясо від кістки.

3. У холодній воді ретельно промиваємо горох. Можна його також замочити на деякий час.

4. М’ясо з ребер повертаємо в бульйон і знову ставимо на плиту.

5. Також відправляємо в каструлю і промитий горох.

6. Далі чистимо цибулю і дрібно ріжемо його.

7. Моркву натираємо на крупній тертці.

8. Копчену грудинку ділимо на невеликі тонкі смужки.

9. Після підготовки продуктів, розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю до прозорості.

10. Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо готувати до її розм’якшення.

11. В окремому посуді обсмажуємо грудинку протягом 3-4 хвилин.

12. Чистимо картоплю від шкірки і ріжемо овоч невеликими кубиками.

13. Кладемо картоплю в суп.

14. Далі викладаємо обсмажену грудинку.

15. Додаємо піджарку з овочів. Розмішуємо суп і варимо на помірному вогні до готовності картоплі.

16. Доповнюємо страву сіллю, горошинами чорного перцю і лавровим листком. Тримаємо на плиті 5 хвилин.

17. Гороховий суп з копченостями і картоплею готовий до подачі. Приємного апетиту!