Ситний і наваристий гороховий суп з копченостями і картоплею
Суп з гороху, картоплі і копченостей виходить ситним і з оригінальним яскравим ароматом. Подавати страву можна для домашнього обіду. Оцініть не складний у виконанні рецепт!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Ребра копчені – 400 гр.
- Грудинка копчена – 200 гр.
- Горох – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 3,5-4 л.
Процес приготування:
1. Копчені реберця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо 30 хвилин.
2. Коли ребра добре розваряться, то їх слід дістати з каструлі і остудити. А після відокремити м’ясо від кістки.
3. У холодній воді ретельно промиваємо горох. Можна його також замочити на деякий час.
4. М’ясо з ребер повертаємо в бульйон і знову ставимо на плиту.
5. Також відправляємо в каструлю і промитий горох.
6. Далі чистимо цибулю і дрібно ріжемо його.
7. Моркву натираємо на крупній тертці.
8. Копчену грудинку ділимо на невеликі тонкі смужки.
9. Після підготовки продуктів, розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю до прозорості.
10. Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо готувати до її розм’якшення.
11. В окремому посуді обсмажуємо грудинку протягом 3-4 хвилин.
12. Чистимо картоплю від шкірки і ріжемо овоч невеликими кубиками.
13. Кладемо картоплю в суп.
14. Далі викладаємо обсмажену грудинку.
15. Додаємо піджарку з овочів. Розмішуємо суп і варимо на помірному вогні до готовності картоплі.
16. Доповнюємо страву сіллю, горошинами чорного перцю і лавровим листком. Тримаємо на плиті 5 хвилин.
17. Гороховий суп з копченостями і картоплею готовий до подачі. Приємного апетиту!