Гратен з французької перекладається як скоринка. Не дивно, що так назвали смачну картопляну запіканку, тому що крім ніжного вершкового смаку, її скоринка закохує в себе з першого укусу. Ми постаралися зібрати у статті 6 найкращих рецептів картопляного гратена.
Класичний картопляний гратен з картоплі в духовці
Безсумнівно, картопляний гратен заслуговує вашої уваги. Це ніжне і смачне блюдо, яке можна подати як самостійне блюдо або гарнір до риби або м’яса.
Інгредієнти на
2 порц.
- Картопля 4 шт.
- Вершки 200 мл
- Часник 1 зуб.
- Мускатний горіх 1 щіпка
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 50 мл
Процес приготування:
- Класичний картопляний гратен з картоплі в духовці приготувати дуже просто. Підготуйте продукти для гратена. Картоплю помийте і очистіть від шкірки.
- Наріжте його тонкими кружечками. Сир натріть на крупній тертці.
- Картопля викладіть в каструлю, влийте вершки і проварити овоч 10 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, сіль, мускатний горіх і мелений перець.
- Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть шари картоплі і сиру, чергуючи їх. Поливаємо все вершками.
- Запікайте гратен в духовці при 190 градусах 15 хвилин. Далі посипте блюдо тертим сиром і запікайте ще 5 хвилин. Перед подачею прикрасьте блюдо свіжою зеленню.
