Як зварити гречану кашу на молоці в мультиварці?
Якщо ви не хочете додавати в гречану кашу цукор, надайте їй солодощі з допомогою інгредієнтів, що володіють цією особливістю від природи, наприклад, моркви або гарбуза. Щоб каша була більш насиченою, прожарте зерна на сухій сковороді 10-15 хвилин.
Час готування – 35-45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 5-6.
Склад:
- Крупа гречана – 1 склянка
- Молоко – 3 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відміряємо необхідну кількість крупи з допомогою мірної склянки. Висипаємо гречку на стіл і перебираємо – позбавляємо її від сміття і зіпсованих зерен. Висипаємо гречку в миску і промиваємо її проточною водою кілька разів, зливаючи рідину в раковину, поки вона не стане прозорою.
2. Викладаємо крупу в чашу мультиварки і приправляємо її сіллю і цукром. Підсолодити кашу можна і після того, як вона буде готова. Від цілого брикету відрізаємо шматочок масла і нарізаємо його більш дрібними кубиками. Відправляємо шматочки в чашу мультиварки.
3. Заливаємо інгредієнти трьома склянками молока. При бажанні можна замінити один стакан молока очищеною водою.
4. Накриваємо каструлю кришкою і вибираємо необхідний режим – «Молочна каша» або «Крупи». Якщо таких режимів немає, то вибираємо «Гасіння». Залишаємо кашу на 20 хвилин.
5. Відкриваємо кришку мультиварки і пробуємо готову страву. Якщо гречка недостатньо розм’якшилася, знову включаємо мультиварку і довариваем гречану кашу в режимі гасіння 10 хвилин.
6. Заправляємо кашу невеликим шматочком вершкового масла, варенням, свіжими яблуками або сухофруктами за бажанням.
Приємного апетиту!