Гречана каша на молоці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Гречана каша на молоці з яблуками

Ми звикли готувати смачну і дуже корисну гречану кашу з м’ясом, грибами, овочами і морепродуктами. Проте є не менш цікаві рецепти приготування гречки, наприклад, з бананами або ароматними свіжими яблуками.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Мигдаль мелений – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Паличка кориці – 1 шт.

Процес приготування:

1. У гречаній крупі часто можна знайти сміття і чорні зернятка, тому перед тим, як гречку промити, її слід перебрати, а потім пересипати в сито з дрібними отворами.

2. Викладаємо крупу в каструлю. Додаємо до неї сіль, цукор, паличку кориці. Відрізаємо шматочок вершкового масла і відправляємо його до решти інгредієнтів.

3. Заливаємо продукти молоком і доповнюємо масу ложкою меленого мигдалю і дрібкою мускатного горіха.

4. Ставимо ємність з інгредієнтами на плиту. Чекаємо, поки суміш до кипіння на середньому вогні, а потім варимо її протягом 20 хвилин. Не забуваємо періодично помішувати вміст ємності.

5. Паралельно вимиваємо яблука і обтираем їх по черзі кухонним рушником. Потім зрізаємо шкірку плодів ножем і розрізаємо їх навпіл. Видаляємо серцевину і «хвостики». Нарізаємо половинки яблук невеликими кубиками.

6. Додаємо яблука гречану кашу і зменшуємо вогонь. Готуємо страву, періодично помішуючи його лопаткою, поки яблука не розваряться і не стануть м’якими.

Приємного апетиту!