Гречана каша на молоці з яблуками
Ми звикли готувати смачну і дуже корисну гречану кашу з м’ясом, грибами, овочами і морепродуктами. Проте є не менш цікаві рецепти приготування гречки, наприклад, з бананами або ароматними свіжими яблуками.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 2.
Інгредієнти:
- Крупа гречана – 1 склянка
- Молоко – 1,5 склянки
- Мигдаль мелений – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Яблуко – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Паличка кориці – 1 шт.
Процес приготування:
1. У гречаній крупі часто можна знайти сміття і чорні зернятка, тому перед тим, як гречку промити, її слід перебрати, а потім пересипати в сито з дрібними отворами.
2. Викладаємо крупу в каструлю. Додаємо до неї сіль, цукор, паличку кориці. Відрізаємо шматочок вершкового масла і відправляємо його до решти інгредієнтів.
3. Заливаємо продукти молоком і доповнюємо масу ложкою меленого мигдалю і дрібкою мускатного горіха.
4. Ставимо ємність з інгредієнтами на плиту. Чекаємо, поки суміш до кипіння на середньому вогні, а потім варимо її протягом 20 хвилин. Не забуваємо періодично помішувати вміст ємності.
5. Паралельно вимиваємо яблука і обтираем їх по черзі кухонним рушником. Потім зрізаємо шкірку плодів ножем і розрізаємо їх навпіл. Видаляємо серцевину і «хвостики». Нарізаємо половинки яблук невеликими кубиками.
6. Додаємо яблука гречану кашу і зменшуємо вогонь. Готуємо страву, періодично помішуючи його лопаткою, поки яблука не розваряться і не стануть м’якими.
Приємного апетиту!