Гречка по-купецькому – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречана каша по-купецькому в духовці

Приготувати ароматну гречку з м’ясом і овочами по-купецькому можна в духовці: при такому способі нагріву вона виходить більш разваристой і ароматною. Страва, гідне не тільки купця, але самого короля!

Час готування: 1 година 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Крупа гречана – 400 гр.
  • М’ясо свиняче – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Приправи і спеції – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. М’ясо звільняють від плівок і нарізають рівними красивими шматочками. Викладають в глибоку сковороду з маслом, додавши сіль і приправи, і готують до рум’яної скоринки.

2. Моркву шаткують невеликими брусочками, а цибулю – дрібними кубиками.

3. У глибоку ємність для запікання з кришкою викладають м’ясо і заливають його водою, щоб вона покривала його приблизно на 1 див Його потрібно залишити в духовці протягом півгодини.

4. В цей час на маслі, де обсмажувалося м’ясо, готують засмажку з овочів, кладуть туди ж подрібнений зубок часнику і пасту з томатів.

5. У м’ясо викладають зажарку, перемішують і знову поміщають в духовку ще на 15 хвилин.

6. Перебрану крупу двічі промивають, кладуть у ємність, де тушкують овочі з м’ясом, перемішують і, якщо необхідно, додають води. Готують в духовці гречку ще близько 30 хвилин, а потім перед подачею присмачують вершковим маслом.