Грузді на зиму в банках – 10 простих рецептів заготовок з покроковими фото

грузді Мариновані гарячим способом

грузді Мариновані гарячим способом відрізняються насиченим смаком і апетитним виглядом. Якщо ви хочете урізноманітнити меню домашніх заготовок, то ця кулінарна ідея вам точно припаде до душі. Беріть на замітку покроковий рецепт з фотографіями і приступайте до приготування грибів на тривале зберігання.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Грузді варені – 1 кг
  • Часник – 3 зубчик.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 2,5 ст. ложки
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • оцтова Есенція 70%– 3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як заготовити грузді мариновані гарячим способом. Попередньо гриби потрібно перебрати, промити і замочити на два дні в холодній воді, регулярно оновлюючи воду.

Крок 2. Після вимочування гриби знову промиваємо і відварюємо в підсоленій воді близько 15-20 хвилин. Відкидаємо на друшляк і промиваємо під водою.

Крок 3. В іншій каструлі варимо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром і спеціями.

Крок 4. Опускаємо сюди грузді і варимо 5 хвилин. Вливаємо оцтову есенцію і варимо ще дві хвилини.

Крок 5. Стерилізуємо банки. На дно викладаємо часник і листя смородини.

Крок 6. Розливаємо гриби з маринадом по банкам. Закатуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Грузді мариновані гарячим способом готові. Забирайте на зберігання!