грузді Мариновані гарячим способом
грузді Мариновані гарячим способом відрізняються насиченим смаком і апетитним виглядом. Якщо ви хочете урізноманітнити меню домашніх заготовок, то ця кулінарна ідея вам точно припаде до душі. Беріть на замітку покроковий рецепт з фотографіями і приступайте до приготування грибів на тривале зберігання.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Грузді варені – 1 кг
- Часник – 3 зубчик.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 2,5 ст. ложки
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- оцтова Есенція 70%– 3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розповідаємо, як заготовити грузді мариновані гарячим способом. Попередньо гриби потрібно перебрати, промити і замочити на два дні в холодній воді, регулярно оновлюючи воду.
Крок 2. Після вимочування гриби знову промиваємо і відварюємо в підсоленій воді близько 15-20 хвилин. Відкидаємо на друшляк і промиваємо під водою.
Крок 3. В іншій каструлі варимо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром і спеціями.
Крок 4. Опускаємо сюди грузді і варимо 5 хвилин. Вливаємо оцтову есенцію і варимо ще дві хвилини.
Крок 5. Стерилізуємо банки. На дно викладаємо часник і листя смородини.
Крок 6. Розливаємо гриби з маринадом по банкам. Закатуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Грузді мариновані гарячим способом готові. Забирайте на зберігання!