Оригінальна заготовка на зиму – грибна ікра з цибулею і морквою. Таке частування можна їсти з хлібом, використовувати для приготування підлив або холодних закусок. Універсальний продукт нескладно приготувати за допомогою м’ясорубки. Використовуйте для цього добірку з 5-і кулінарних ідей з покроковим описом.
Ікра грибна через м’ясорубку з морквою і цибулею
Смачний і простий у приготуванні делікатес на зиму – грибна ікра. Частування вийде ніжним, завдяки використанню м’ясорубки, і нікого не залишить байдужим. Оцініть оригінальну кулінарну ідею.
Інгредієнти на
1 л.
- Гриби 2 кг
- Морква 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 300 мл
Процес приготування:
- Як заготовити грибну ікру через м’ясорубку з морквою і цибулею на зиму? Перебираємо і гриби промиваємо.
- Далі продукт нарізаємо невеликими шматочками.
- Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо 30 хвилин після кипіння.
- Очищаємо, промиваємо і подрібнюємо овочі.
- Викладаємо в сковороду з олією спочатку ріпчасту цибулю.
- Сюди ж додаємо моркву. Тушкуємо продукти протягом 3-5 хвилин.
- Коли гриби добре проварятся, вони помітно зменшаться в розмірі.
- Відкидаємо їх на друшляк. Даємо їм охолонути.
- Обсмажені овочі прокручуємо через м’ясорубку.
- Також чинимо і з остиглими грибами.
- Відправляємо масу в каструлю, доповнюємо рослинним маслом і ставимо на плиту.
- Доповнюємо заготівлю сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і після варимо 10 хвилин.
- В цей час кип’ятимо і стерилізуємо банки.
- Наповнюємо банки гарячої грибною ікрою, закриваємо кришками, остуджуємо і ставимо на зберігання в холодильник!
Грибна ікра з морквою, цибулею і помідорами на зиму
Смачна і цікава заготівля на зиму – грибна ікра. А щоб вона вийшла ще більш соковитою і яскравою, приготуйте її з помідорами. Беріть за замітку просту кулінарну ідею для довгого зберігання.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1 л
Інгредієнти:
- Гриби опеньки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Перебираємо і промиваємо гриби. Відварюємо їх 30 хвилин в киплячій воді. Відразу ж додаємо трохи солі.
2. Подрібнюємо цибулю і часником. Морква пропускаємо через тертку. Після, всі ці інгредієнти тушкуємо в сковороді близько 3-5 хвилин.
3. Сюди ж додаємо подрібнений або перемелений помідор. Тушкуємо ще 5 хвилин.
4. Готові гриби відкидаємо на друшляк, охолодити їх і прокручуємо через м’ясорубку.
5. З’єднуємо грибну масу з овочевою і викладаємо в каструлю. Доповнюємо заготівлю олією, сіллю і спеціями. Тушкуємо на слабкому вогні ще 30-40 хвилин і в кінці доповнюємо оцтом.
6. Готову ікру з грибами і овочами розливаємо по стерилізованим банкам, остуджуємо і ставимо на зберігання.
Ікра з опеньків з морквою і цибулею в банках на зиму
Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска –відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 1 л
Інгредієнти:
- Гриби опеньки – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Есенція оцтова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
1. Опеньки очищаємо від гілок і бруду, після чого старанно промиваємо.
2. Відварюємо гриби в злегка підсоленій воді 30 хвилин.
3. Моркву, часник і ріпчасту цибулю прокручуємо через м’ясорубку.
4. Перекладаємо овочі в каструлю, в яку попередньо вливаємо половину склянки рослинного масла. Тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.
5. Відварені гриби остуджуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.
6. Перекладаємо гриби до овочів, доповнюємо перцем, сіллю і залишилися рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо півтори години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.
7. Грибну ікру розподіляємо по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і остуджуємо.
8. Готово! Зберігати частування слід в холодному місці.
Грибна ікра з морквою, цибулею і часником на зиму
Ароматна грибна ікра виходить з додаванням моркви, ріпчастої цибулі і часнику. Таке частування нескладно заготовити на зиму. Використовуйте для цього просту кулінарну ідею в домашніх умовах.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 0,5 л
Інгредієнти:
- Гриби – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Есенція оцтова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Гриби перебираємо і промиваємо під водою.
2. Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику. Морква пропускаємо через тертку.
3. Підготовлені гриби відварюємо 20-30 хвилин. Солимо вміст.
4. Готовий інгредієнт відкидаємо на сито, остуджуємо і прокручуємо в м’ясорубці.
5. Подрібнені цибулю моркву і часник кладемо в сковороду з рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.
6. Відправляємо сюди грибний фарш, додаємо спеції і готуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин. В кінці вливаємо оцтову есенцію.
7. Перекладаємо готову ікру в стерилізовану банку. Закриваємо її кришкою, остуджуємо і ставимо в холодильник на зберігання.
Як заготовити ікру з лісових грибів з морквою і цибулею на зиму?
Яскраву зимову заготовку можна приготувати з лісових грибів та овочів. Така ікра виходить неймовірно смачною і апетитною. Її часто подають з чорним хлібом або в складі інших холодних закусок.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л
Інгредієнти:
- Гриби лісові – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Оцет столовий – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
1. Старанно перебираємо і промиваємо лісові гриби. Після відварюємо їх в киплячій воді близько 30 хвилин.
2. Зливаємо воду з грибів і після їх прокручуємо в м’ясорубці.
3. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву.
4. До овочів викладаємо грибний фарш. Солимо і посипаємо спеціями масу, поливаємо її рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо оцет.
5. В стерилізовані банки занурюємо грибну ікру, закриваємо кришками, остуджуємо і ставимо в холодильник. Готово!