Грибна ікра через мясорубку з морквою і цибулею на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Оригінальна заготовка на зиму – грибна ікра з цибулею і морквою. Таке частування можна їсти з хлібом, використовувати для приготування підлив або холодних закусок. Універсальний продукт нескладно приготувати за допомогою м’ясорубки. Використовуйте для цього добірку з 5-і кулінарних ідей з покроковим описом.

Ікра грибна через м’ясорубку з морквою і цибулею

Смачний і простий у приготуванні делікатес на зиму – грибна ікра. Частування вийде ніжним, завдяки використанню м’ясорубки, і нікого не залишить байдужим. Оцініть оригінальну кулінарну ідею.

Інгредієнти на
1 л.

  • Гриби 2 кг
  • Морква 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 300 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити грибну ікру через м’ясорубку з морквою і цибулею на зиму? Перебираємо і гриби промиваємо.
  2. Далі продукт нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо 30 хвилин після кипіння.
  4. Очищаємо, промиваємо і подрібнюємо овочі.
  5. Викладаємо в сковороду з олією спочатку ріпчасту цибулю.
  6. Сюди ж додаємо моркву. Тушкуємо продукти протягом 3-5 хвилин.
  7. Коли гриби добре проварятся, вони помітно зменшаться в розмірі.
  8. Відкидаємо їх на друшляк. Даємо їм охолонути.
  9. Обсмажені овочі прокручуємо через м’ясорубку.
  10. Також чинимо і з остиглими грибами.
  11. Відправляємо масу в каструлю, доповнюємо рослинним маслом і ставимо на плиту.
  12. Доповнюємо заготівлю сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і після варимо 10 хвилин.
  13. В цей час кип’ятимо і стерилізуємо банки.
  14. Наповнюємо банки гарячої грибною ікрою, закриваємо кришками, остуджуємо і ставимо на зберігання в холодильник!

Грибна ікра з морквою, цибулею і помідорами на зиму

Смачна і цікава заготівля на зиму – грибна ікра. А щоб вона вийшла ще більш соковитою і яскравою, приготуйте її з помідорами. Беріть за замітку просту кулінарну ідею для довгого зберігання.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Гриби опеньки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Перебираємо і промиваємо гриби. Відварюємо їх 30 хвилин в киплячій воді. Відразу ж додаємо трохи солі.

2. Подрібнюємо цибулю і часником. Морква пропускаємо через тертку. Після, всі ці інгредієнти тушкуємо в сковороді близько 3-5 хвилин.

3. Сюди ж додаємо подрібнений або перемелений помідор. Тушкуємо ще 5 хвилин.

4. Готові гриби відкидаємо на друшляк, охолодити їх і прокручуємо через м’ясорубку.

5. З’єднуємо грибну масу з овочевою і викладаємо в каструлю. Доповнюємо заготівлю олією, сіллю і спеціями. Тушкуємо на слабкому вогні ще 30-40 хвилин і в кінці доповнюємо оцтом.

6. Готову ікру з грибами і овочами розливаємо по стерилізованим банкам, остуджуємо і ставимо на зберігання.

Ікра з опеньків з морквою і цибулею в банках на зиму

Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска –відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Гриби опеньки – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Есенція оцтова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

1. Опеньки очищаємо від гілок і бруду, після чого старанно промиваємо.

2. Відварюємо гриби в злегка підсоленій воді 30 хвилин.

3. Моркву, часник і ріпчасту цибулю прокручуємо через м’ясорубку.

4. Перекладаємо овочі в каструлю, в яку попередньо вливаємо половину склянки рослинного масла. Тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.

5. Відварені гриби остуджуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.

6. Перекладаємо гриби до овочів, доповнюємо перцем, сіллю і залишилися рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо півтори години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.

7. Грибну ікру розподіляємо по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і остуджуємо.

8. Готово! Зберігати частування слід в холодному місці.

Грибна ікра з морквою, цибулею і часником на зиму

Ароматна грибна ікра виходить з додаванням моркви, ріпчастої цибулі і часнику. Таке частування нескладно заготовити на зиму. Використовуйте для цього просту кулінарну ідею в домашніх умовах.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 0,5 л

Інгредієнти:

  • Гриби – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Есенція оцтова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Гриби перебираємо і промиваємо під водою.

2. Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику. Морква пропускаємо через тертку.

3. Підготовлені гриби відварюємо 20-30 хвилин. Солимо вміст.

4. Готовий інгредієнт відкидаємо на сито, остуджуємо і прокручуємо в м’ясорубці.

5. Подрібнені цибулю моркву і часник кладемо в сковороду з рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.

6. Відправляємо сюди грибний фарш, додаємо спеції і готуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин. В кінці вливаємо оцтову есенцію.

7. Перекладаємо готову ікру в стерилізовану банку. Закриваємо її кришкою, остуджуємо і ставимо в холодильник на зберігання.

Як заготовити ікру з лісових грибів з морквою і цибулею на зиму?

Яскраву зимову заготовку можна приготувати з лісових грибів та овочів. Така ікра виходить неймовірно смачною і апетитною. Її часто подають з чорним хлібом або в складі інших холодних закусок.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Гриби лісові – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Оцет столовий – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

1. Старанно перебираємо і промиваємо лісові гриби. Після відварюємо їх в киплячій воді близько 30 хвилин.

2. Зливаємо воду з грибів і після їх прокручуємо в м’ясорубці.

3. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву.

4. До овочів викладаємо грибний фарш. Солимо і посипаємо спеціями масу, поливаємо її рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо оцет.

5. В стерилізовані банки занурюємо грибну ікру, закриваємо кришками, остуджуємо і ставимо в холодильник. Готово!