Хачапурі з листкового тіста з сиром в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Одного разу приготувавши таке блюдо, ви й не помітите, як воно стане одним з найулюбленіших. Особливо, коли від вас не потрібно самостійно готувати тісто. В цьому розділі є всі можливі варіанти на будь-який смак. Це може бути як дріжджове листкове тісто, так і бездріжджове. Начинка з яйцем або тільки з сиром. А крім великого хачапурі, є його міні версії. Вибір за вами.

Хачапурі з листкового бездріжджового тіста з сиром

Коли листкове тісто може бути в додачу і бездріжджовим, то безумовно неможливо встояти перед приготуванням такого ласощі. Також важливою перевагою є варіант подачі. Такі міні-хачапурі, що нагадують слойки, можна подавати не тільки до столу, але і брати з собою в якості перекусу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Тісто листкове бездріжджове 250 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сир 200 гр. м’якого

Процес приготування:

  1. Як приготувати хачапурі з листкового тіста з сиром в духовці? Незважаючи на те, що сир м’який, він дуже легко натирається, якщо шматочок попередньо потримати в холодильнику або морозилці. Потім подрібнений сир перекладаємо в суху миску.
  2. Наступним кроком відокремлюємо білок від жовтка. Жовток відставляємо в сторону чекати свій черги, а білок відразу додаємо до тертому сиру і добре перемішуємо.
  3. Перш ніж приступити до роботи з тестом, його потрібно трохи розморозити. Коли воно стане більш еластичним і податливим, розкочуємо пласт качалкою до товщини дорівнює приблизно половині сантиметри.
  4. Цей же пласт ділимо на чотири рівних за розміром квадрата, обов’язково використовуючи гострий ніж. У центр кожної з чотирьох частин кладемо підготовлену начинку і загортаємо їх у формі трикутника. Формуємо з них маленькі та гарні хачапурі, старанно притиснувши краї з усіх боків.
  5. Поки будемо доробляти останні штрихи, включаємо нагріватися духовку до 190-200 градусів. Конвертики хачапурі викладаємо на деко, зверху промазуємо підготовленим жовтком і ставимо випікатися протягом 15-20 хвилин. Готовність хачапурі визначаємо за зовнішнім виглядом і ароматом.
  6. Готові хачапурі зовсім недовго остуджуємо, адже вони неймовірно смачні саме в гарячому вигляді, коли сир тільки-тільки розплавився, а тісто покрилося рум’яною скоринкою.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Домашні хачапурі з листкового дріжджового тіста з сиром

Дуже простий, але в той же час безпрограшний варіант приготування хачапурі, з яким зовсім нескладно впоратися, якщо врахувати кожен нюанс. Особливо той, що тісто повинно бути розмороженим і еластичним. Тоді при випіканні воно підніметься, расслоиться, і буде приємно похрустывать.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 300 гр.
  • Сир твердий – 100-150 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Зелень свіжа – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні для приготування інгредієнти. Тісто залишаємо розморожуватися, а зелень добре промиваємо і просушуємо.

2. Як тільки тісто стало еластичним, викладаємо його на поверхню, присипану борошно, і розкочуємо качалкою максимум до 5 мм і ріжемо на рівні частини.

3. Приготуємо начинку. Натираємо на тертці твердий сир і з’єднуємо з нарубаною зеленню. І не шкодуючи начинки, викладаємо її в самий центр і скріплюємо з усіх сторін краю конвертиком.

4. Деко застеляємо листом пергаменту, не змащуючи його олією і викладаємо наші заготовки на відстані 2-3 см один від одного.

5. Конвертики змащуємо збитим яйцем і ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку. Для повного приготування нам необхідно близько 20 хвилин.

6. Через це час перевіряємо готовність. Тісто встигло підрум’янитися, а начинка в свою чергу пропеклась і розплавилася.

7. Даємо хачапурі охолонути не більше 10 хвилин. Цього більш ніж достатньо, щоб начинка залишилася теплою і при цьому не обпекла вас.

Приємного Вам апетиту!

Ледачі хачапурі з готового листкового тіста з сиром

Назва цих хачапурі говорить сама за себе. Однак все ж не варто лінуватися, якщо ви бажаєте отримати гідний результат. У цьому рецепті вся родзинка віддається сиру. Адже бринза у своєму розсолі робить випічку менше прісної і додає їй соковитості. А за рахунок природного солонуватого смаку бринзи, ви зможете обійтися без солі.

Час готування: 60 хв

Час приготування:15-20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Тісто листкове — 500 гр.
  • Сир бринза – 150-200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні для приготування інгредієнти. Пучок кропу промиваємо і залишаємо просушуватися, листкове тісто розморожуємо.

2. Вже розморожений пласт тіста викладаємо на робочу поверхню і присипаємо тонким шаром борошна. Потім розгортаємо його качалкою, товщиною до 5 мм і розрізаємо на кілька квадратиків такого розміру, в залежності від того, наскільки велике хачапурі вам хочеться.

3. Шматочок бринзи доводимо до стану крихти, потім додаємо в неї яйце, нарізаний пучок кропу і м’яке вершкове масло. Все добре перетираємо, за бажанням заправляємо меленим перцем чи сіллю, повністю орієнтуючись на свій власний смак.

4. Готову начинку викладаємо ближче до центру квадратиків, щоб можна було легко загнути краю. На цьому ж етапі формуємо гарні конвертики. Поки включаємо розігріватися до 200 градусів духовку, промазуємо деко тонким шаром вершкового масла.

5. І викладаємо на нього конвертики з сиром, залишаючи між ними відстань не менше двох сантиметрів. Потім у другого яйця відокремлюємо білок від жовтка, білок при цьому залишаємо недоторканим, а жовток злегка збиваємо і змащуємо їм наші заготовки. Відправляємо їх випікатися до появи золотистої рум’яної скоринки.

6. Через 15-20 хвилин ледачі хачапурі будуть готові. Остудивши їх перед подачею хвилин 5-10, можна не переживати, що хтось обпечеться.

Бажаємо приємного апетиту та смачного обіду!

Як спекти листкові хачапурі з сиром і сиром в духовці?

Якщо ви любитель кисломолочних продуктів, то ваш вибір очевидний. Щоб поєднання таких продуктів, як сир, було максимально вдалим, то за основу необхідно взяти м’який адигейський сир. Він не перебиває кисломолочний смак сиру, однак додає трохи прянощі, щільності і робить начинку ще більш ніжною. Це однозначно сподобається не тільки дорослим, але й дітям.

Час готування: 60 хв

Час приготування:15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Тісто листкове – 450 гр.
  • Сир адигейський – 200-250 гр.
  • Сир – 200-250 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Тісто дістаємо відразу з морозилки і залишаємо розморожуватися при кімнатній температурі. А щоб не втрачати часу, відразу займемося начинкою. Для цього шматочок охолодженого сиру натираємо на крупній тертці.

2. В окрему ємність розбиваємо яйце, перемішуємо його виделкою і рівно половину додаємо в сир. На цьому ж етапі вливаємо розтоплене вершкове масло. Все старанно перемішуємо.

3. Потім до отриманої маси додаємо сир і ще раз розтираємо все інгредієнти, щоб консистенція нагадувала крихту.

4. Прийшов час роботи з тестом. Розморожений пласт викладаємо на поверхню, присипавши її борошном. Потім розгортаємо його качалкою до 3-5 мм завтовшки і розрізаємо на чотири рівних квадрата.

5. В серединку десертною ложкою викладаємо невелику кількість начинки.

6. І починаємо формувати конвертики, защипывая краю з кожної сторони.

7. Всі хачапурі викладаємо на застелений пергаментом деко і посередині робимо прокол дерев’яною зубочисткою, щоб начинка могла добре пропектися.

8. Беремо миску з рештою яйцем і наносимо його тонким шаром на хачапурі, використовуючи просту кухонну пензлик.

9. Заздалегідь розігріваємо до 180 градусів духовку і відправляємо в неї випікатися наші заготовки. На все про все знадобиться не більше 15 хвилин. За цей час тісто підніметься і підрум’яниться. Перед подачею даємо хачапурі охолонути, щоб не обпектися начинкою. От і все!

Бажаємо Вам отримати задоволення від самого процесу і залишитися задоволеними результатом!

Простий рецепт хачапурі по-аджарськи з листкового тіста з сиром

За смаковими якостями і зовнішнім виглядом таке хачапурі нітрохи не поступається того, до якого ми дуже захопилися. Однак варто зробити вибір на користь дріжджового тіста. Тоді сформована човник має хороший бортик, який в процесі випікання підніметься, і вийде велике заглиблення, за рахунок якого наша начинка залишиться на місці і нікуди не втече.

Час приготування: 90 хв

Час приготування:30 хв.

Порцій – 10-15.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Сир моцарелла – 200-250 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо приготування хачапурі з того, що тісто розморожуємо, присипаємо тонким шаром борошна і розкачуємо на рівній поверхні приблизно 5-6 мм в товщину.

2. Потім використовуючи гострий ніж, робимо невеликі надрізи як показано на фотографії, відступивши невелику відстань від країв.

3. Після чого надрізані частини складаємо внахлест один на одного, щоб сформувалися невеликі бортики. Перекладаємо заготовки на деко, застелене листом пергаменту.

4. Наступним кроком розбиваємо в миску лише одне яйце і добре збиваємо його пензликом.

5. Відігнувши бортики, змащуємо під ними краю. Щоб тісто максимально добре склеїлося, придавлюємо бортики до змазаним яйцем краях, а посередині заготовки робимо проколи вилкою. Відправляємо тісто випікатися в розігріту до 180-200 градусів духовку на 15 хвилин.

6. А поки займемося підготовкою начинки. Сиру можете брати стільки, скільки вам завгодно. Потім натираємо сир на крупній тертці.

7. Настав час діставати з духовки наші заготовки. Вони вже помітно підвелись і трохи пропеклися. Залишками того ж яйця рясно змащуємо бортики і промазуємо середину. А поверх шару з яйцем викладаємо подрібнений сир, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.

8. Два цілих яйця споліскують водою, насухо витираємо і натискаємо ними посередині наших заготовок. Таким чином, ми отримуємо невелике заглиблення, в яке потім розбиваємо яйце. Залишається відправити заготовки в розігріту до 180 градусів духовку і чекати їх повного приготування. На це знадобиться не більше 10 хвилин.

9. Через це час витягаємо готові хачапурі з духовки. На цьому процес приготування завершено, і ви можете пригощати своїх друзів і близьких.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачні хачапурі з адигейський сиром в домашніх умовах

Напевно ви знайомі з біографією хачапурі і тим фактом, що в оригіналі його начинка повинна бути м’якою, неймовірно ніжною і при цьому подплавленой. І тут, звичайно, варто віддати перевагу саме адыгейскому сиру з усіма його властивостями, які потрапили в цей список. І тоді ви зможете доторкнутися до традиційної грузинської кухні без відвідування самої Грузії.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Молоко – 1,5-2 ст. л.
  • Сир адигейський – 350-450 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Насамперед, виймаємо тісто з морозилки і розморожуємо при кімнатній температурі. Також, щоб прискорити процес, тісто краще відразу дістати з упаковки.

2. В цей же час натираємо сир на крупній тертці і відокремлюємо білок від жовтка. Жовток поки не чіпаємо, а ось білок вмішуємо в сир.

3. Пласт тіста розкочуємо до 5 мм в товщину і розрізаємо на чотири рівних квадратика. В самий центр квадрата викладаємо рівно стільки начинки, скільки поміщається. Адже сир — це основний інгредієнт в цьому блюді.

4. Загинаємо краю заготовок, формуючи при цьому конвертики. Потім з’єднуємо разом жовток з молоком і добре розмішуємо до однорідності. Заготовки викладаємо на деко таким чином, щоб між ними залишалося небагато місця. І в завершенні, покриваємо їх тонким шаром яєчно-молочної суміші, накриваємо кухонним рушником і залишаємо на 20 хвилин просочуватися.

5. Одночасно з цим розігріваємо до 200 градусів духовку і випікаємо в ній хачапурі протягом півгодини, поки не утвориться рум’яна кірочка.

6. Після закінчення цього часу перекладаємо хачапурі на решітку і даємо трохи охолонути. Інакше можна сильно обпектися. А ось в теплому вигляді вам точно сподобається!

Бажаємо вам приємного чаювання!

Як приготувати хачапурі з листкового тіста з сиром і яйцем?

Якщо ви дісталися до останнього рецепту і все ще не визначилися, то візьміться за класику, яку просто нічим зіпсувати, і вона точно вам сподобається. Хрустка скоринка, повітряне листкове тісто і розплавлений сир сулугуні. Досить інтриг. Просто поспішіть на кухню і приступите до готування.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування:17-20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Листкове дріжджове тісто – 200-250 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир сулугуні – 240-260 гр.

Процес приготування:

1. Поки тісто буде розморожуватися, візьмемося за начинку. Шматочок сиру сулугуні натремо на крупній тертці і з’єднаємо з кубиками вершкового масла.

2. У процесі перемішування компонентів, поступово підливаємо 50 грам води, щоб начинка вийшла досить вологою і соковитою.

3. Підтале розкачуємо тісто на робочій поверхні, за необхідності присипавши її пшеничним борошном. Після чого відступивши від краю, викладаємо на нього начинку, розподіляючи шар сиру як можна більш рівномірно по всій поверхні.

4. Потім з обох сторін звертаємо на 1/3 краю, щоб вийшли досить високі бортики, як це показано на фотографії.

5. Також з двох кінців акуратно защипнем краю, сформувавши красиву і витягнуту човник. У процесі випікання тісто дуже збільшиться в розмірах, відповідно і хачапурі стане більше.

6. Поки розігрівається духовка, рясно змащуємо бортик хачапурі збитим жовтком. Після чого викладаємо заготовки на деко і випікаємо для початку хвилин 10-15.

7. Через це час виймаємо деко з духовки і в центр кожного хачапурі розбиваємо куряче яйце, розподіливши білок по всій поверхні поглиблення. Практично готовий хачапурі знову ставимо в духовку і продовжуємо випікати максимум протягом п’яти хвилин, поки білок не схопиться. Жовток при цьому повинен залишитися сирим.

8. На цьому залишається побажати вам приємного апетиту. З таким смачним гарячим обідом неможливо залишитися незадоволеним.

Приємного апетиту!