Хачапурі з сиром – яскрава ідея для вашого домашнього столу, що йде корінням в грузинську кухню. Апетитне частування можна подавати на сніданок, в якості перекусу або до обіднього столу. Також ви легко приготуєте його в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірену кулінарну збірку з покроковими рецептами.
Класичний рецепт хачапурі з сиром на сковороді
Швидко і просто можна приготувати хачапурі на сковороді. Завдяки сиру блюдо вийде соковитим і ароматним. Спробуйте рецепт для вашого ситного сніданку або перекусу.
Інгредієнти на
2 порц.
- Борошно 120 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Кефір 100 гр.
- Сир Сулугуні 100 гр.
- Сир сирний 100 гр.
- Зелень 50 гр.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати хачапурі з сиром, спершу з’єднаємо яйця з кефіром. Взболтаем їх до однорідності.
- Додаємо в рідку масу сири. Їх можна натерти на тертці, розламати руками або нарізати. На ваш розсуд.
- Потім додаємо подрібнену зелень, сіль, чорний перець і просіваємо борошно. Збиваємо вміст віночком до зникнення грудочкою.
- Розігріваємо сковороду на вершковому маслі. Вливаємо в неї тісто і смажимо під кришкою на помірному вогні. Знадобиться приблизно по 3-5 хвилин на кожну сторону.
- Дістаємо готову страву з сковороди, нарізаємо і подаємо до столу!
Хачапурі з сиром в духовці в домашніх умовах
Урізноманітнити і зробити гарніше ваш обідній стіл допоможуть домашні хачапурі з сиром в духовці. Блюдо виходить дуже ситним і соковитим. Його можна подавати як самостійно, так і як доповнення до гарячих супів.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр.
- Молоко – 1 склянка
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сир сулугуні – 500 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно і додаємо до неї дріжджі, сіль, одне яйце і цукор. Розмішуємо.
2. Окремо змішуємо тепле молоко з розтопленим вершковим маслом. Потім поступово пересипаємо сюди суху суміш.
3. Збиваємо масу. Також додаємо і рослинне масло.
4. Вимішуємо тісто руками гладкий і м’який ком. Залишаємо продукт під плівкою в теплому місці на 30-40 хвилин.
5. Приготуємо начинку. Для цього розмішуємо тертий сулугуні з двома столовими ложками сметани. Дві ложки сиру тертого сиру залишаємо не зворушеним.
6. Коли тісто підніметься, поділяємо її на чотири рівних грудочки.
7. Кожен ком розгортаємо в тонкий акуратний коло.
8. По центру кожного гуртка розкладаємо начинку.
9. Акуратно загортаємо краї тіста в «мішечок».
10. Зрізаємо верхівку «мішечка» і залишився розгортаємо в тонкий коржик. Начинка не повинна бути видна.
11. Верх кожної такої коржі обмазуємо збитим яйцем і посипаємо залишками тертого сулугуні. Випікаємо заготовки 20 хвилин при температурі 200 градусів.
12. Рум’яні хачапурі з сиром дістаємо з духовки і подаємо до столу. Готово!
Як приготувати смачні хачапурі з сиром і сиром
Пишні і ситні хачапурі можна приготувати з начинкою з сиру і сиру. Апетитне блюдо можна подавати окремо або в якості закуски. Порадуйте близьких оригінальним кулінарним рішенням.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – ½ Ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Сир – 200 гр.
- Сир – 200 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений за смаком.
Процес приготування:
1. З’єднуємо борошно з кефіром, розбиваємо яйце і додаємо сіль з содою. Вимішуємо тісто до щільного і гладкого кома.
2. Поки тісто відпочиває, приступимо до приготування начинки. У глибокий посуд натираємо сир і додаємо до нього дві столові ложки вершкового масла.
3. Викладаємо до сиру сир, солимо і перчимо. Ретельно розмішуємо до однорідної маси.
4. Поділяємо тісто на 8 рівних шматочків. Трохи розминаємо кожен з них.
5. Розкачуємо кожен шматочок в тонкий пласт. На серединку кладемо по 2-3 ложки начинки і закриваємо її краями. Акуратно прихлопуємо руками товсті коржі.
6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і по черзі обсмажуємо кожен коржик з обох сторін по 2-3 хвилини. Також страву можна запекти в духовці.
7. Хачапурі з сиром і сиром подаються до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Ніжні і м’які хачапурі на кефірі з сиром
Хачапурі з сиром на кефирном тесті виходить ніжним і м’яким. Апетитну корж можна подавати як закуску під час сімейного обіду. Домашні оцінять!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сир сулугуні – 120 гр.
- Сир фета – 120 гр.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно разом з содою і сіллю. Розбиваємо в суміш яйце і наливаємо кефір. Ретельно розмішуємо інгредієнти до отримання однорідного тіста.
2. Окремо натираємо два види сиру. Потім ретельно розмішуємо їх між собою.
3. Ділимо кефірний тісто на однакові шматочки і розгортаємо їх в тонкі кола. З сиру ліпимо кульки і кладемо їх по центру розкатаного тіста.
4. З’єднуємо краї тіста, утворюючи форму мішечка.
5. Потім придавлюємо цей мішечок і акуратно розгортаємо, щоб вийшла пишна коржик з начинкою.
6. Випікаємо хачапурі 20 хвилин при температурі 180 градусів. Потім дістаємо і подаємо страву до столу гарячим або теплим.
Домашні хачапурі з листкового тіста з сиром
Хачапурі з листкового тіста з сиром дивує простотою приготування і оригінальним смаком. Блюдо виходить хрустким і злегка сухим тільки зовні. Всередині – соковита і ароматна начинка.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 1 шт.
- Сир твердий – 120 гр.
- Сир м’який – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
1. Готове листкове тісто заздалегідь розморожуємо до кімнатної температури. При необхідності – розкачуємо. Далі вирізаємо їх продукту акуратний коло.
2. Натираємо два сиру на тертку і розмішуємо їх з одним курячим яйцем. Після чого цю начинку рівномірно розподіляємо по колу листкового тіста.
3. З обрізаних шматочків тіста ліпимо кулю і розкачуємо його в тонкий коло, яким закриваємо нашу начинку. Акуратно притискаємо краю, щоб основа і верхівка добре склеїлися.
4. Акуратно розрізаємо блюдо на рівні шматочки.
5. Збиваємо друге яйце і ретельно їм обмазуємо верхівку хачапурі. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
6. Хачапурі з листкового тіста з сиром готовий! Подавайте до столу теплим.
Простий і смачний рецепт хачапурі з дріжджового тіста з сиром
Хачапурі з дріжджового тіста виходить пишним і м’яким. Ніжна начинка з сиру зробить блюдо ще більш соковитим і апетитним. Можна подавати як закуску.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 1,5 склянки
- Дріжджі сухі – 30 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Сир м’який – 200 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно в глибоку посуд.
2. До борошна додаємо сіль і сухі дріжджі. Розмішуємо інгредієнти.
3. Додаємо в суху суміш холодну кип’ячену воду і рослинну олію. Ретельно замішуємо тісто в щільний ком і залишаємо на 40 хвилин.
4. Для начинки м’який сир натираємо на крупній тертці і змішуємо його з чорним меленим перцем, майонезом і подрібненими зубчиками часнику.
5. Коли тісто підійде, поділяємо його на невеликі рівні шматочки. Кожен розгортаємо в тонкий кружок, посередині якого викладаємо сирну начинку.
6. Звертаємо тісто з начинкою в щільний конвертик. Потім викладаємо заготовки на деко і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Дістаємо дріжджові хачапурі з сиром з духовки. Викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу. Готово!
Швидкий рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді
Швидкий варіант смачного домашнього перекусу – ледачі хачапурі з сиром на сковороді. Оригінальне блюдо приємно здивує вас і ваших рідних своїм ніжним смаком і апетитним виглядом.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 4 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Розпушувач – ½ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Зелень – за бажанням.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спершу сир пропускаємо через крупну тертку. Розмішуєм продукт в глибокій мисці.
2. Додаємо до сиру три столові ложки сметани. Краще всього використовувати жирний і густий продукт.
3. Потім сюди ж розбиваємо два курячих яйця.
4. Додаємо до продуктів сіль, перець і подрібнену зелень.
5. Ретельно розмішуємо ложкою вміст.
6. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач.
7. Знову розмішуємо продукт до однорідності.
8. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Рівномірно розподіляємо отримане тісто.
9. Обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до появи яскравою скоринки.
10. За допомогою лопатки виймаємо страва з сковороди.
11. Нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Ледачі хачапурі з сиром в сковороді готові!
Покроковий рецепт приготування хачапурі з лаваша з сиром
Оригінальний спосіб приготування хачапурі з сиром – у сковороді на основі тонкого лаваша. Блюдо виходить хрустким, з соковитою апетитною начинкою. Його можна подавати як на сніданок, так і на обід і вечерю.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 шт.
- Сир сулугуні – 200 гр.
- Сир сирний – 180 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 150 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Сулугуні натираємо на крупній тертці. Сирний сир розминаємо виделкою. З’єднуємо обидва продукту в загальній тарілці.
2. В окремому посуді збиваємо яйце з кефіром, сіллю і перцем.
3. Далі обмазуємо сковороду з вершковим маслом. На неї устеляємо тонкий лаваш у два шари так, щоб краї звисали.
4. Рівномірно розподіляємо по лавашу начинку і поливаємо її яєчно-кефірної сумішшю.
5. Щільно закриваємо начинку краями лаваша. Готуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.
6. Хачапурі з лаваша з сиром акуратно витягуємо з сковороди, ділимо на порції і подаємо до столу.
Дуже смачні домашні хачапурі з яйцем і сиром в духовці
Хачапурі з сиром і яйцем, приготовлені в духовці, виходять неймовірно смачними і апетитними. Страву можна подавати на сніданок, а також доповнити їм обідній стіл.
ситним кавказьким стравою.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 склянки
- Вода – 300 мл
- Молоко – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – ч. л.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
Для начинки:
- Яйце – 6 шт.
- Сир м’який – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. У тарілку наливаємо 50 мл теплого молока. До нього додаємо цукор і дріжджі. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
2. Через 10 хвилин дріжджі дадуть реакцію, тому в них можна просіяти борошно. Також додаємо сіль, рослинне масло, воду і молоко, що залишилося. Міцно замішуємо тісто і відставляємо його на годину в тепле місце.
3. Коли тісто «дозріє», ділимо його на 6 рівних частин. Розминаємо їх злегка руками.
4. Для начинки натираємо сир на велику або середню терку.
5. Додаємо в сир розтоплене вершкове масло і гарненько перемішуємо.
6. Повертаємося до тесту. Кожен невеликий шматочок треба розкачати в гладку круглу коржик.
7. По краях загинаємо коржі в форму «човники».
8. Акуратно викладаємо начинку всередину кожного виробу.
9. Відправляємо заготівлю запікатися в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин.
10. Через 20 хвилин дістаємо наші «човники». Робимо начинку поглиблення і розбиваємо в нього яйце.
11. Випікаємо блюдо з яйцем ще 1-2 хвилини.
12. Дістаємо гарячі хачапурі з яйцем і сиром з духовки і подаємо до столу. Готово!
Класичний рецепт хачапурі з сиром по-аджарськи
Справжні хачапурі по-аджарськи не складно приготувати в домашніх умовах. Тісто виходить м’яким і пишним, а начинка – апетитною і ароматною. Порадуйте домашніх ситним кавказьким стравою.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 26 хвилин
Порцій – 7
Інгредієнти:
- Вода – 120 мл
- Молоко – 120 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 400 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 2 ч. л.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
Для начинки:
- Яйце – 10 шт.
- Сир сулугуні – 300 гр.
Процес приготування:
1. У глибокій ємності з’єднуємо молоко і воду. Продукти повинні бути теплими. Сюди ж додаємо сухі дріжджі, розмішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
2. Готову опару виливаємо в миску. Розбиваємо сюди яйце і починаємо просіяти борошно.
3. Додаємо сіль і цукор. Ретельно вимішуємо тісто руками, потім залишаємо отримане на 40-60 хвилин в теплому місці.
4. Через деякий час тісто підніметься і значно збільшиться в об’ємі.
5. Далі готуємо начинку. Сулугуні натираємо на крупній тертці. Змішуємо сир з двома курячими яйцями.
6. Ділимо тісто на 7 рівних частин. Розкачуємо кожну пласти овальної форми. На тісто викладаємо начинку.
7. Краї кожного овалу підверніть в форму «човники». Тісто обмазуємо збитим яйцем.
8. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Потім в кожну човник розбиваємо по курячому яйцю і продовжуємо випікати ще 4-6 хвилин.
9. Хачапурі по-аджарськи готові! Подаємо до столу в гарячому вигляді.