Як зварити харчо з свинини з томатною пастою?
Якщо вам не хочеться дотримуватися класичного рецепту харчо, можете випробувати цей варіант. Ви з легкістю можете внести в нього свої корективи, експериментувати з інгредієнтами і спеціями. Також цей рецепт вимагає менше часу на своє приготування, ніж інші.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Свинина – 400 г
- Рис – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Помідор – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Горіхи грецькі – 2 ст. л.
- Приправа хмелі-сунелі – 1 ст. л.
- Приправа уцхо-сунелі – 1,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
- Сіль сванская – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Петрушка – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Готувати харчо варто почати з обробки м’яса. Свинину ретельно промиваємо. Знімаємо з її поверхні зайву вологу з допомогою паперових рушників. Нарізаємо свинину на середні шматки і переносимо в каструлю. М’ясо потрібно залити водою і поставити варитися на середній вогонь до готовності.
2. Промиваємо 150 грам рису кілька разів. Перекладаємо його в окрему каструлю. Потім заливаємо рис водою. Відварюємо його протягом 15 хвилин. Чекаємо, коли рис охолоне, і знову промиваємо.
3. Під час варіння на поверхні бульйону буде утворюватися піна, яку необхідно періодично знімати. Для цього ви можете використовувати ложку. Бульйон необхідно посолити і додати в нього половину цибулі, який ми заздалегідь нарізаємо на дрібну соломку.
4. Волоські горіхи вимиваємо від бруду і піску і очищаємо. Їх необхідно подрібнити. Ви можете зробити це за допомогою ножа або скористатися кухонним молотком. Не перетворюйте горіхи в порошок, щоб виразно чути їх смак в готовому блюді.
5. Розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо цибулю, нарізану соломкою, до появи золотистого кольору. До нього нам потрібно додати томатну пасту і все добре перемішуємо. Помідори ретельно промиваємо і кладемо в гарячу воду. Очищаємо їх і натираємо на тертці. Додаємо до цибулі помідори і томатну пасту. Можна додати трохи бульйону. Ще раз все ретельно перемішуємо і тушкуємо протягом 5-10 хвилин.
6. У невеликій глибокій ємності з’єднуємо хмелі-сунелі, уцхо-сунелі і чорний перець. Добре перемішуємо суміш з наших спецій. Коли шматочки свинини зваряться і стануть м’якими, додаємо води і висипаємо вже зварений рис. Ретельно перемішуємо вміст, щоб крупи не утворилися грудки. Потім додаємо в бульйон подрібнені горіхи і томатну заправку. Ще раз ретельно перемішуємо харчо.
7. Останніми в харчо додаємо три лаврових листа, суміш спецій і часник. Перемішуємо суп і залишаємо його тушкуватися на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Коли харчо буде готове, накриваємо його кришкою і прибираємо з плити. Даємо супу настоятися протягом 15 хвилин.
8. Суп ми ділимо на порції і розливаємо по тарілках. Прикрашаємо блюдо подрібненою зеленню. Ви також можете додати ще трохи волоських горіхів і спецій. Все готово. Залишилося подати харчо на стіл. Приємного апетиту!