Хе – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хе – це популярна страва традиційної корейської кухні. Його відрізняє яскравий пряний смак і аромат. Якщо ви любите дивуватися і дивувати, то вам точно сподобається така цікава кулінарна ідея. Приготувати хе можна з риби, птиці або м’яса різними способами. Кращі з них ми зібрали в нашій перевіреної збірці з десяти покрокових рецептів з фотографіями і докладним описом процесу.

Хе — класичний рецепт в домашніх умовах

Хе – класичний рецепт в домашніх умовах, який точно варто взяти на замітку. Апетитне пряне рибне блюдо нікого не залишить байдужим. Порадуйте себе і близьких ароматним частуванням корейської кухні за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта в домашніх умовах.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Філе білої риби 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Оцтова есенція 5 ч. л.
  • Олія рослинна 150 мл
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений ½ ч. л.
  • Паприка 1 ст. л.
  • Коріандр за смаком
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Часник 5 зуб.

Процес приготування:

  1. Білу рибу добре очищаємо від кісточок та шкіри. Отримане філе нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо в глибоку миску. Важливо, щоб рибні шматочки були сухими. Обов’язково прибираємо зайву вологу з допомогою паперових рушників.
  2. Заливаємо рибне філе оцтовою есенцією. Акуратно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Потрібно, щоб оцет добре просочив білу рибу.
  3. Очищаємо цибулю з морквою від лушпиння і шкірки, промиваємо під водою і даємо обсохнути. Далі цибулю розбираємо тонкими півкільцями, моркву натираємо на тертці. Викладаємо овочі до рибі, яку попередньо віджимаємо від виділився соку.
  4. Очищаємо зубчики часнику і продавлюємо їх в загальну масу.
  5. Додаємо в заготовку сіль, цукор, паприку, коріандр і чорний мелений перець. На цьому етапі нічого перемішувати не треба.
  6. олія добре нагріваємо в сковороді. Додаємо сюди червоний мелений перець і відразу вимикаємо вогонь. Заливаємо блюдо горчим ароматною олією, добре перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
  7. Хе за класичним рецептом в домашніх умовах готовий. Подавайте яскраве корейське блюдо до столу і швидше пригощайтеся!

Хе з риби по-корейськи

Хе з риби по-корейськи виходить дуже ароматним, соковитим і пікантним. Відмінне рішення для вашого перекусу, обіду або вечері. Таке частування точно різноманітить ваше домашнє меню і яскраво доповнить стіл. Для приготування своїми руками скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе риби – 1 кг
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 7 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кислота оцтова 70% – 2 ст. л.
  • Паприка мелена – 2 ст. л.
  • Коріандр мелений – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо від шкіри і кісточок. Видаляємо плавники, хвіст і голову. Потрібно залишити тільки філе.

Крок 2. Філе акуратно нарізаємо соломкою і викладаємо в глибоку миску. Додаємо сюди сіль і оцтову есенцію. Перемішуємо і відправляємо маринуватися в холодильник на 1-2 години. Після акуратно віджимаємо філе від зайвої вологи.

Крок 3. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо тонкими півкільцями і половину відправляємо до маринованої риби.

Крок 4. Додаємо цукор і всі сухі інгредієнти. Продавлюємо сюди зубчики часнику, додаємо подрібнену кінзу і вливаємо соєвий соус.

Крок 5. Ретельно вимішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх ароматних спецій.

Крок 6. Другу половину цибулі обсмажуємо на рослинній олії і також відправляємо в загальну миску. Знову все перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин.

Крок 7. Хе з риби по-корейськи готово. Можна подавати до столу!

Хе з щуки з цибулею і морквою

Хе з щуки з цибулею і морквою – яскраве кулінарне рішення для вашого столу. Частування корейської кухні виходить дуже соковитим і ароматним, а також порадує поживними властивостями. Приготувати хе з щуки зовсім нескладно. Для цього використовуйте покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Щука – 0,9 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • оцтова Есенція 70% – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Щуку добре промиваємо, очищаємо від шкірки і кісточок. Потім підготовлене філе нарізаємо акуратними довгастими шматочками.

Крок 2. Очищаємо моркву і пропускаємо її через тертку по-корейськи. Кладемо продукт в глибоку миску.

Крок 3. Вмішуємо в морква сіль і чайну ложку оцтової есенції. Перемішуємо, залишаємо на 15 хвилин додаємо сюди цукор, половину червоного меленого перцю.

Крок 4. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями. Частину цибулі можна покласти до моркви.

Крок 5. Залишився цибулю обсмажуємо на рослинній олії до появи яскравого аромату.

Крок 6. Прибираємо цибулю з сковороди. Ароматне масло вливаємо в заготовку з морквою. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику. Перемішуємо і знімаємо маринуватися в холодильник.

Крок 7. Шматочки щуки щільно укладаємо в банку. Між шарами посипаємо сіллю і червоним меленим перцем. Чайну ложку оцтової есенції перемішуємо з десятьма столовими ложками води. Вливаємо суміш в заготовку.

Крок 8. Закриваємо рибу кришкою. Струшуємо банку і прибираємо маринуватися на дві години в холодильник.

Крок 9. Через деякий час з’єднуємо щуку і овочі в глибокій мисці. Перемішуємо.

Крок 10. Хе з щуки з цибулею і морквою готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Хе з товстолобика в домашніх умовах

Хе з товстолобика в домашніх умовах виходить ароматним, соковитим і в міру пікантним. Відмінне рішення для вашого перекусу, обіду або вечері. Таке частування точно урізноманітнює звичне домашнє меню. Для приготування своїми руками скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 6 годин 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейки товстолобика – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – ¼ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • корейська Приправа – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо стейки товстолобика і обсушуємо паперовими рушниками. Акуратно видаляємо шкірку і всі кісточки. Нарізаємо очищену рибу тонкою соломкою.

Крок 2. Нарізаємо цибулю соломкою і подрібнюємо зубчики часнику.

Крок 3. В пластиковий контейнер або іншу зручну ємність кладемо рибу і овочі.

Крок 4. У глибокій мисці розмішуємо оцет, соєвий соус, сіль, цукор і всі інші спеції.

Крок 5. Заливаємо отриманим соусом рибу і цибулю з часником.

Крок 6. Гарненько все перемішуємо і відправляємо маринуватися в холодильник на шість годин.

Крок 7. Хе з товстолобика в домашніх умовах готово! Подавайте до столу і пригощайтеся.

Хе з курки по-корейськи

Хе з курки по-корейськи – рецепт, який легко стане одним з ваших улюблених. Приготувати корейське блюдо в домашніх умовах нескладно. А ще частування приємно здивує вас своїм насиченим смаком і ароматом. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет 9% – 120 мл
  • Коріандр мелений – 2 ст. л.
  • Приправа для корейської моркви гостра – 3 ст. л.
  • Перець гострий – 10 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промиваємо під водою, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 2. Очищаємо цибулю і також ріжемо його соломкою.

Крок 3. Соломкою розбираємо і болгарський перець, попередньо очистивши від насіння і плодоніжки. Подрібнюємо гострий перець.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо куряче філе і все подрібнені овочі.

Крок 5. Відправляємо в масу подрібнений часник, сіль, чорний мелений перець, корейську приправу і мелений коріандр.

Крок 6. Нагріваємо на плиті рослинне масло і вливаємо його в заготовку. Ретельно все вимішуємо.

Крок 7. Вливаємо сюди оцет. Прибираємо страву на добу в холодильник. Періодично вміст перемішуємо. В кінці додаємо подрібнену зелень.

Крок 8. Хе з курки по-корейськи готово. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Хе з судака в домашніх умовах

Хе з судака в домашніх умовах – оригінальна кулінарна рішення для вашого столу. Частування корейської кухні виходить дуже соковитим і ароматним, а також порадує своєю поживністю. Приготувати хе з судака зможе кожен. Для цього використовуйте покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе судака – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Кислота оцтова 70% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо є необхідність, то очищаємо судака від шкіри і кісточок. Для рецепту підходить тільки філе.

Крок 2. Рибне філе нарізаємо тонкою соломкою. Перекладаємо його в глибоку миску.

Крок 3. Заливаємо продукт оцтовою кислотою. Перемішуємо і ставимо в холодильник на 30 хвилин для маринування.

Крок 4. Очищаємо моркву від шкірки і пропускаємо її через тертці для корейської моркви.

Крок 5. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю. Нарізаємо його тонкими пір’ям.

Крок 6. Викладаємо цибулю і моркву на підготовлену рибу. Доповнюємо вміст сіллю і спеціями.

Крок 7. У сковороді нагріваємо олію і вливаємо його в загальну масу. Ретельно все перемішуємо і ставимо в холодильник на дві години.

Крок 8. Хе з судака в домашніх умовах готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Хе з щуки з оцтом по-корейськи — правильний рецепт

Хе з щуки з оцтом по-корейськи – правильний рецепт для приготування в домашніх умовах. Якщо ви хочете порадувати себе яскравою корейської кухнею, то обов’язково візьміть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готову страву порадує вас насиченим смаком і пряним ароматом.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Щука – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо щуку і очищаємо її від луски.

Крок 2. Зрізаємо голову, хвіст і плавники. Видаляємо нутрощі і знову промиваємо тушку.

Крок 3. Поділяємо рибу на філе. Знімаємо шкіру і видаляємо кісточки.

Крок 4. Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Заливаємо рибні шматочки оцтом і перемішуємо.

Крок 6. Прикриваємо заготівлю кришкою і залишаємо маринуватися на 40 хвилин.

Крок 7. Через деякий час зливаємо з риби оцет. Після шматочки заливаємо розпеченим рослинним маслом.

Крок 8. Доповнюємо рибу півкільцями цибулі і подрібненим часником.

Крок 9. Додаємо сіль, сухі спеції.

Крок 10. Вливаємо вказану кількість соєвого соусу.

Крок 11. Перемішуємо і маринуємо ще близько 30-40 хвилин.

Крок 12. Хе з щуки з оцтом по-корейськи готово. Можна подавати до столу і пригощатися!

Хе з сазана

Хе з сазана – оригінальне кулінарне блюдо, яке залишить після себе дуже яскраве враження. Обіцяємо, що вам захочеться повторити рецепт. Корейське частування хе порадує своєю соковитістю і пряністю. До того ж, рибна заготівля виходить дуже поживною.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе сазана – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Есенція оцтова 70% – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – 1 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо сазана. Для рецепту потрібно використовувати філе без шкірки і кісточок.

Крок 2. Далі рибний шматочок нарізаємо невеликими шматочками. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.

Крок 3. Кладемо рибу в глибоку миску. Додаємо сіль, мелений коріандр, лавровий лист і цибулю. Заливаємо продукти оцтовою есенцією, розведеною у воді 1:17. Встановлюємо гніт і залишаємо на півтори години.

Крок 4. Через деякий час зливаємо оцет з риби. Додаємо залишилися спеції і залишаємо ще на одну годину при кімнатній температурі. Гніт вже не потрібен.

Крок 5. Очищаємо моркву і пропускаємо її через тертці для корейської моркви. Солимо її, розтираємо до появи соку. Додаємо спеції і також залишаємо на годину.

Крок 6. Заливаємо рибу розігрітим рослинним маслом. Остуджуємо і приєднуємо до маси моркву. Знову все перемішуємо.

Крок 7. Хе з сазана готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу. Пригощайтеся!

Хе зі скумбрії з цибулею і морквою

Хе зі скумбрії з цибулею і морквою виходить неймовірно соковитим і пікантним. Відмінне рішення для вашого перекусу, обіду або вечері. Корейське частування точно урізноманітнює домашнє меню і яскраво прикрасить ваш стіл. Для приготування своїми руками скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Паста корейська яннем – за смаком.
  • Масло кунжутне – для подачі.
  • Насіння кунжуту – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо скумбрію, після розділяємо її на тонкі смуги. Хребет і кісточки обов’язково видаляємо.

Крок 2. Викладаємо рибу в глибоку миску. Доповнюємо її чайною ложкою солі і оцтом. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 3. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву і огірок – соломкою. Викладаємо овочі до маринованої риби. Всипаємо залишилася сіль, перемішуємо і залишаємо ще на 20 хвилин.

Крок 4. Через деякий час зливаємо рідину. Акуратно віджимаємо овочі і скумбрію. Знову перемішуємо.

Крок 5. Додаємо цукор, спеції, соєвий соус і яннем.

Крок 6. Ретельно вимішуємо вміст і даємо настоятися.

Крок 7. Хе зі скумбрії з цибулею і морквою готово. Подавайте до столу, доповнивши кунжутним маслом і насінням.

Як приготувати хе з горбуші

Як приготувати хе з горбуші, ми докладно описали в нашому перевіреному покроковому рецепті. Яскраве страву корейської кухні порадує своїми поживними властивостями, цікавим смаком і приємним пряним ароматом. Подавайте до столу, доповнивши зеленню або свіжими овочами.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Кінза сушена – за смаком.
  • Зіра – за смаком.
  • Кислота оцтова 70% – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горбушу акуратно поділяємо на філе. Видаляємо всі кісточки.

Крок 2. Далі червону рибу нарізаємо тонкими смужками.

Крок 3. Перекладаємо рибні шматочки в миску, заливаємо оцтовою кислотою, перемішуємо і маринуємо близько 40 хвилин.

Крок 4. Для нашого рецепта краще всього використовувати оцтову кислоту 70 %.

Крок 5. Очищаємо ріпчасті цибулини від лушпиння, нарізаємо їх тонкими кільцями.

Крок 6. Розбираємо зубчики часнику на тонкі пластини.

Крок 7. Гострий перець дрібно нарізаємо. При бажанні його можна замінити сухим меленим продуктом.

Крок 8. Перемішуємо сушену кінзу з зірою.

Крок 9. Повертаємося до рибних шматочках. Вони до цього часу вже повинні замаринуватися.

Крок 10. Додаємо спеції до риби, соєвий соус, часник і цибулю, злегка перетертий руками. Знову все перемішуємо і залишаємо маринуватися ще на 40 хвилин.

Крок 11. Хе з горбуші готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!