Дуже смачний хліб із зеленої гречки і пшона
Ароматний і корисний хліб можна приготувати із зеленої гречки і пшона. Такий продукт не передбачає використання борошна або дріжджів. Порадуйте себе і рідних смачним частуванням.
Час готування: 14 годин
Час приготування: 1 год
Порцій – 800 гр.
Склад:
- Гречка зелена – 1 склянка
- Пшоно – 1 склянка
- Насіння соняшнику – 100 гр.
- Насіння льону – 5 ст. л.
- Насіння чіа – 50 гр.
- Масло кокосове – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Тмин – 2 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Сік лимонний – для гасіння соди.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти. Зелену гречку та пшоно вимочуємо у воді окремо всю ніч.
Крок 2. Також окремо подрібнюємо набряклі крупи блендером. Окремо подрібнюємо половину насіння чіа, половину насіння льону і воду. З’єднуємо всі компоненти, доповнюємо їх сіллю, гашеного содою, кокосовим маслом, куркумою, кмином і коріандром. Перемішуємо.
Крок 3. Перекладаємо готове тісто у форму з пергаментом.
Крок 4. Рясно посипаємо заготівлю залишилися льоном і насінням. Трохи продавлюємо їх в тісто. Випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів. Через 20 хвилин готування накриваємо продукт пергаментом, щоб скоринка не підгоріла.
Крок 5. Рум’яний хліб із зеленої гречки і пшона готовий. Охолоджуйте його і пробуйте!