Хліб із зеленої гречки – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Дуже смачний хліб із зеленої гречки і пшона

Ароматний і корисний хліб можна приготувати із зеленої гречки і пшона. Такий продукт не передбачає використання борошна або дріжджів. Порадуйте себе і рідних смачним частуванням.

Час готування: 14 годин

Час приготування: 1 год

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Гречка зелена – 1 склянка
  • Пшоно – 1 склянка
  • Насіння соняшнику – 100 гр.
  • Насіння льону – 5 ст. л.
  • Насіння чіа – 50 гр.
  • Масло кокосове – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Тмин – 2 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – для гасіння соди.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти. Зелену гречку та пшоно вимочуємо у воді окремо всю ніч.

Крок 2. Також окремо подрібнюємо набряклі крупи блендером. Окремо подрібнюємо половину насіння чіа, половину насіння льону і воду. З’єднуємо всі компоненти, доповнюємо їх сіллю, гашеного содою, кокосовим маслом, куркумою, кмином і коріандром. Перемішуємо.

Крок 3. Перекладаємо готове тісто у форму з пергаментом.

Крок 4. Рясно посипаємо заготівлю залишилися льоном і насінням. Трохи продавлюємо їх в тісто. Випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів. Через 20 хвилин готування накриваємо продукт пергаментом, щоб скоринка не підгоріла.

Крок 5. Рум’яний хліб із зеленої гречки і пшона готовий. Охолоджуйте його і пробуйте!