Як приготувати холодний борщ з буряків з ковбасою на воді?
В цьому рецепті всі овочі нарізаються кубиками, а буряк натирається на тертці, заливають водою і варять до готовності. Потім все змішується один з одним і суп готовий.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Буряк – 5 шт.
 - Оцет яблучний 4% – 5 ст. л.
 - Огірки свіжі – 5 шт.
 - Ковбаса варена – 500 гр.
 - Яйця – 5 шт.
 - Картопля – 4 шт.
 - Цибуля зелена – 1 пучок.
 - Кріп свіжий – 1 пучок.
 - Сіль – за смаком.
 - Сметана – за смаком.
 - Вода питна – 3 л
 
Процес приготування:
1. Для початку варимо яйця і картоплю в мундирі до повної готовності. Даємо повністю охолонути. Буряк ретельно миємо під проточною водою і чистимо.
2. Буряк натираємо на крупній тертці і перекладаємо в каструлю об’ємом 4 літри. Заливаємо її водою так, щоб вона була повністю їй покрита. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім включаємо маленький вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин до повної готовності. Далі додаємо воду і даємо охолонути.
3. Свіжі огірки миємо, чистимо й нарізаємо невеликими кубиками.
4. Таким же чином нарізаємо варену ковбасу. Замість неї можна використовувати шинку.
5. З вареної картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Головне робити це тоді, коли він повністю охолоне, інакше він буде склеюватися.
6. Варимо яйця круто, даємо повністю охолонути, чистимо й нарізаємо на невеликі кубики. Можна використовувати яйцерезку.
7. Зелена цибуля миємо й нарізаємо його білу частину.
8. Відправляємо його в ступку і додаємо трохи солі. Все добре перетираємо.
9. Беремо глибоку ємність і відправляємо туди всі інгредієнти разом з розтертим з сіллю зеленою цибулею. Також дрібно нарізаємо кріп і відправляємо до овочів.
10. Все акуратно перемішуємо.
11. Наш борщ майже готовий. Для подачі спочатку кладемо в тарілку суміш з овочів і заливаємо це все рідиною з буряком. Додаємо сметану за смаком і перемішуємо. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!












