Хрусткі мариновані огірки на зиму – 10 найбільш смачних і дуже простих рецептів в банках з фото покроково

Хрусткі мариновані огірки з цибулею і морквою

Замаринувавши огірки з додаванням в баночку цибулі і моркви, ви приготуєте неповторну і ароматну закуску для зимового столу. Ці овочі обмінюються своїми смаками і чудово доповнюють один одного. Для цієї заготовки візьміть маленькі огірочки (корнішони) і закривайте їх в невеликих баночках.

Інгредієнти (на 6 літрових баночок):

  • Огірки – 5 кг
  • Моркву і цибулю – по 3 шт.
  • Перець запашний, укропные парасольки, листя хрону і лист лавра – за смаком.

Для маринаду (на 1 літр води):

  • Сіль кам’яна – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте огірочки до маринування. Їх промийте, видаліть кінчики і на 2-6 годин залийте холодною водою.

Крок 2. Очистіть і промийте цибулю, моркву і листя хрону.

Крок 3. Ретельно вимийте банки з харчовою содою і стерилізуйте їх будь-яким зручним для вас способом.

Крок 4. Моркву і цибулини наріжте тонкими кільцями.

Крок 5. В стерильні баночки укладіть всі прянощі, а потім компактно і бажано вертикально, покладіть підготовлені огірки. Поверх огірків покладіть нарізані моркву і цибулю.

Крок 6. В окремій ємності закип’ятіть воду і залийте окропом огірки в баночках. Баночки прикрийте кипячеными кришками і залиште на 20 хвилин.

Крок 7. Після закінчення цього часу воду з баночок перелийте в ту ж ємність, насипте в неї розраховане кількість цукру і солі, і поваріть 1-2 хвилини. Оцет налийте прямо в баночки.

Крок 8. Приготовлений гарячий маринад налийте до огірків, заповнюючи їм баночки до самого верху. Потім їх загорніть і перевірте герметичність закупорки. Банки переверніть на кришки, прикрийте покривалом і залиште до повного охолодження.

Крок 9. Остиглі огірки перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!