Хрусткі мариновані огірки з цибулею і морквою
Замаринувавши огірки з додаванням в баночку цибулі і моркви, ви приготуєте неповторну і ароматну закуску для зимового столу. Ці овочі обмінюються своїми смаками і чудово доповнюють один одного. Для цієї заготовки візьміть маленькі огірочки (корнішони) і закривайте їх в невеликих баночках.
Інгредієнти (на 6 літрових баночок):
- Огірки – 5 кг
- Моркву і цибулю – по 3 шт.
- Перець запашний, укропные парасольки, листя хрону і лист лавра – за смаком.
Для маринаду (на 1 літр води):
- Сіль кам’яна – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуйте огірочки до маринування. Їх промийте, видаліть кінчики і на 2-6 годин залийте холодною водою.
Крок 2. Очистіть і промийте цибулю, моркву і листя хрону.
Крок 3. Ретельно вимийте банки з харчовою содою і стерилізуйте їх будь-яким зручним для вас способом.
Крок 4. Моркву і цибулини наріжте тонкими кільцями.
Крок 5. В стерильні баночки укладіть всі прянощі, а потім компактно і бажано вертикально, покладіть підготовлені огірки. Поверх огірків покладіть нарізані моркву і цибулю.
Крок 6. В окремій ємності закип’ятіть воду і залийте окропом огірки в баночках. Баночки прикрийте кипячеными кришками і залиште на 20 хвилин.
Крок 7. Після закінчення цього часу воду з баночок перелийте в ту ж ємність, насипте в неї розраховане кількість цукру і солі, і поваріть 1-2 хвилини. Оцет налийте прямо в баночки.
Крок 8. Приготовлений гарячий маринад налийте до огірків, заповнюючи їм баночки до самого верху. Потім їх загорніть і перевірте герметичність закупорки. Банки переверніть на кришки, прикрийте покривалом і залиште до повного охолодження.
Крок 9. Остиглі огірки перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!