Мариновані огірки в банку без стерилізації
Чудові хрусткі огірочки для зимового столу можна приготувати і без стерилізації банок. Готуються вони методом подвійного заливання окропом, а потім маринадом. Такі баночки добре зберігаються довгий час. Всі продукти в даному рецепті вказані з розрахунку на одну 1,5-літрову баночку. Цим способом можна заготовлювати на зиму будь-яку кількість огірків.
Склад:
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Часник – 2-4 зубчики.
- Лист лавра – 2 шт.
- Листя смородини, вишні, хрону, кроповий парасольку і запашний перець – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиті огірочки складіть у глибокий таз або миску і на 5 годин залийте холодною водою. Воду можете трохи підсолити.
Крок 2. Ретельно і з харчовою содою помийте потрібну кількість баночок і металевих кришок. Також промийте всі зелені прянощі.
Крок 3. В чисті банки рівномірно розкладіть зелені листочки (по 2-3 штуки на банку), укропные парасольки, горошини запашного перцю, лавр і нарізаний на слайсы очищений часник.
Крок 4. Замочені огірочки ще раз промийте і ножем видаліть кінчики з обох сторін.
Крок 5. Підготовлені огірочки компактно укладіть в банки, розміщуючи великі плоди вертикально, а маленькі, другим шаром зверху.
Крок 6. В чайнику закип’ятіть чисту воду (бажано не хлоровану). Окропом обережно залийте огірки, заповнюючи баночки до самого верху. Огірки прикрийте кришкою і залиште їх на 10-15 хвилин. Поставте кип’ятити іншу порцію води.
Крок 7. Після закінчення цього часу воду з баночок вилийте та повторно залийте огірки окропом, прикрийте кришкою. Можете на 15-20 хвилин накрити баночки рушником.
Крок 8. Повторно злийте воду з огірків і в кожну баночку насипте вказане в рецепті кількість солі, цукру та влийте оцет. В третій раз швидко налийте в баночки крутий окріп, щоб вийшов весь повітря, і вода трохи пролилася через край банки.
Крок 9. Кришки закаточні опустіть в окріп і відразу загорніть баночки. Потім їх декілька разів переверніть, щоб розчинився цукор і сіль, і поставте на кришку. Після повного охолодження перенесіть огірки на зберігання до інших зимових заготовок.
Їжте на здоров’я!