Смачний хрусткий хмиз «трояндочки»
В даному рецепті вам пропонується приготувати ніжний і хрусткий хмиз у формі «трояндочки», а не стандартного бантика. Страва буде дуже красиво виглядати на святковому столі. Тісто готуємо з додаванням горілки. Смажимо у фритюрі.
Склад:
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 5 шт.
- Горілка – 2 ст. л.
- Сіль – 1 трісок.
- Цукор – 1 ст. л.
- Рослинна олія для фритюру – 600 мл
- Цукрова пудра і кориця для посипання.
Процес приготування:
1. Одне яйце розділіть на жовток і білок. Білок буде для склеювання «трояндочок».
2. Жовток помістіть в окремий посуд і розбийте туди ж решта яйця. Додайте щіпку солі, ложку цукру і дві ложки горілки. Все добре перемішайте, не збиваючи в піну.
3. У чашу для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна. У середині борошна зробіть поглиблення і вилийте в нього яєчну суміш. Руками замісити круте тісто. Вимішуйте до тих пір, поки тісто не стане крутим, однорідним і не буде прилипати до рук.
4. Чашу з тестом прикрийте серветкою і залиште на півгодини для відпочинку.
5. Після закінчення цього часу тісто розрізати на дві частини і розкачайте в тонкі листи товщиною не більше 1-2 мм, щоб хмиз вийшов ніжним.
6. Двома склянками різних діаметрів порізати на кружечки. На гуртках зробіть по краях по 6-7 надрізів.
7. Потім сформуйте з гуртків тесту красиві «трояндочки». Складайте за три гуртки, склеюючи їх в середині залишилися білком. Гуртки у центрі щільно притисніть пальцем для додання міцності квіткам.
8. Добре розігрійте в казанку рослинне масло.
9. Акуратно, за допомогою довгої ложки і притримуючи їх рукою, опускайте квітки в гаряче масло. Потім їх ложкою трохи притисніть до дна казанка і покрутіть, щоб «трояндочки» розпушились і стали об’ємними.
10. Обсмажуйте їх з обох боків до рум’яного кольору.
11. Готовий хмиз перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Укладіть приготовані «трояндочки» на велике гарне блюдо і посипте їх пудрою, перемішаної з невеликою кількістю кориці або ванілі.
Їжте на здоров’я!