Хрусткий хмиз – 10 смачних рецептів з фото покроково

Смачний хрусткий хмиз «трояндочки»

В даному рецепті вам пропонується приготувати ніжний і хрусткий хмиз у формі «трояндочки», а не стандартного бантика. Страва буде дуже красиво виглядати на святковому столі. Тісто готуємо з додаванням горілки. Смажимо у фритюрі.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 5 шт.
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 трісок.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Рослинна олія для фритюру – 600 мл
  • Цукрова пудра і кориця для посипання.

Процес приготування:

1. Одне яйце розділіть на жовток і білок. Білок буде для склеювання «трояндочок».

2. Жовток помістіть в окремий посуд і розбийте туди ж решта яйця. Додайте щіпку солі, ложку цукру і дві ложки горілки. Все добре перемішайте, не збиваючи в піну.

3. У чашу для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна. У середині борошна зробіть поглиблення і вилийте в нього яєчну суміш. Руками замісити круте тісто. Вимішуйте до тих пір, поки тісто не стане крутим, однорідним і не буде прилипати до рук.

4. Чашу з тестом прикрийте серветкою і залиште на півгодини для відпочинку.

5. Після закінчення цього часу тісто розрізати на дві частини і розкачайте в тонкі листи товщиною не більше 1-2 мм, щоб хмиз вийшов ніжним.

6. Двома склянками різних діаметрів порізати на кружечки. На гуртках зробіть по краях по 6-7 надрізів.

7. Потім сформуйте з гуртків тесту красиві «трояндочки». Складайте за три гуртки, склеюючи їх в середині залишилися білком. Гуртки у центрі щільно притисніть пальцем для додання міцності квіткам.

8. Добре розігрійте в казанку рослинне масло.

9. Акуратно, за допомогою довгої ложки і притримуючи їх рукою, опускайте квітки в гаряче масло. Потім їх ложкою трохи притисніть до дна казанка і покрутіть, щоб «трояндочки» розпушились і стали об’ємними.

10. Обсмажуйте їх з обох боків до рум’яного кольору.

11. Готовий хмиз перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Укладіть приготовані «трояндочки» на велике гарне блюдо і посипте їх пудрою, перемішаної з невеликою кількістю кориці або ванілі.

Їжте на здоров’я!