Хумус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Простий і смачний рецепт домашнього хумуса з квасолі

Хумус в домашніх умовах можна приготувати з білої квасолі. Рослинний продукт порадує оригінальним смаком і поживністю. Можна використовувати як гарнір до інших страв.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 450 гр.

Склад:

  • Квасоля біла – 250 гр.
  • Часник – 2 шт.
  • Тхина – 3 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • копчена Паприка – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло оливкове – 150 мл

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо квасолю у холодній воді, після чого відварюємо її до повної готовності на невеликому вогні.

2. З головок часнику знімаємо верхню лушпиння і зрізаємо корінці. Кладемо продукт на фольгу зрізом вниз. Злегка поливаємо олією, загортаємо і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

3. Тхину збиваємо з лимонним соком. Сюди ж додаємо трохи води, що залишилася після варіння квасолі.

4. Відварену квасолю з’єднуємо в блендері з масою з тхины і запеченим часником.

5. Подрібнюємо продукти до однорідності. В кінці додаємо сіль і оливкове масло.

6. Викладаємо готовий хумус на тарілку, посипаємо його перцем з паприкою і подаємо до столу.