Простий і смачний рецепт домашнього хумуса з квасолі
Хумус в домашніх умовах можна приготувати з білої квасолі. Рослинний продукт порадує оригінальним смаком і поживністю. Можна використовувати як гарнір до інших страв.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 450 гр.
Склад:
- Квасоля біла – 250 гр.
- Часник – 2 шт.
- Тхина – 3 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- копчена Паприка – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло оливкове – 150 мл
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо квасолю у холодній воді, після чого відварюємо її до повної готовності на невеликому вогні.
2. З головок часнику знімаємо верхню лушпиння і зрізаємо корінці. Кладемо продукт на фольгу зрізом вниз. Злегка поливаємо олією, загортаємо і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
3. Тхину збиваємо з лимонним соком. Сюди ж додаємо трохи води, що залишилася після варіння квасолі.
4. Відварену квасолю з’єднуємо в блендері з масою з тхины і запеченим часником.
5. Подрібнюємо продукти до однорідності. В кінці додаємо сіль і оливкове масло.
6. Викладаємо готовий хумус на тарілку, посипаємо його перцем з паприкою і подаємо до столу.