Хычины з картоплею і сиром на кефірі в домашніх умовах
Тісто на кефірі розкачується в коржі. У центр кладуть начинку з картоплі з сиром, далі краї тіста щільно защипываются, і розкочуються в тонкий хычин. Коржі обсмажують на сухій сковороді, змазують вершковим маслом і подаються до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Картопля – 400 гр.
- солона Бринза – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування тіста. У глибоку ємність наливаємо кефір, додаємо до нього сіль і перемішуємо. Далі засипаємо просіяне через сито борошно, знову перемішуємо і замішуємо тісто. Спочатку робимо це в ємності, а потім перекладаємо на стіл. Готове тісто накриваємо рушником і даємо полежати 15 хвилин.
Крок 2. Бринзу натираємо на дрібній тертці. Картопля очищаємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Далі охолодити його, подрібнюємо в м’ясорубці або натираємо на дрібній тертці.
Крок 3. Добре перемішуємо картопля з сиром і робимо з них 10 однакових кульок. Тісто також ділимо на 10 частин і катаємо їх у кульки.
Крок 4. Розкачуємо кожен шматочок тіста в невелику коржик, а в центр кладемо кульку з картопляної начинки. Далі збираємо краї тіста і щільно защипуємо їх.
Крок 5. Кожну заготовку розгортаємо в тонкий коржик відповідно з діаметром сковороди.
Крок 6. Добре прогріваємо сковороду і обсмажуємо на ній хычины без додавання олії з двох боків до рум’яної скоринки.
Крок 7. Гарячі коржі змащуємо вершковим маслом, складаємо їх стопкою, розрізаємо на чотири частини і подаємо до столу. Приємного апетиту!