Ікра із зелених помідорів на зиму – 5 дуже смачних рецептів з фото

Смачна ікра із зелених помідорів без додання оцту

Овочева ікра – джерело різних корисних речовин. Тому така ідеальна закуска взимку, коли їх так не вистачає. У цьому рецепті представлений варіант ікри із зелених помідорів без оцту, що робить її смак більш ніжним і тонким.

Час готування: 3 ч.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 4 зубчики
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло соняшникове – 70 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Ретельно вимиваємо зелені помідори.

2. Нарізаємо їх скибочками, гарненько солимо і залишаємо приблизно на 2 години, а потім промиваємо.

3. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на олії до прозорості.

4. Додаємо до цибулі дрібно нарізану моркву і смажимо ще протягом 7 хвилин.

5. Додаємо на сковороду помідори, зменшуємо вогонь до помірного.

6. Перемішуємо овочі і смажимо їх ще 10 хвилин.

7. Після цього додаємо перець, сіль, цукор та інші спеції за вашим смаком. Продовжуємо смажити ікру, помішуючи, до готовності.

8. Готову ікру розкладаємо по простерилизованным банкам, закочує їх і залишаємо остигати. Зберігаємо ікру в прохолодному місці. Приємного апетиту!